2. plass i NorefjellTrippelen

Publisert 15.09.2013 17:43:32 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Fjell, Løpesko
Lørdag var det klart for Norefjellmarsjen som var den siste øvelsen i NorefjellTrippelen. Etter Norefjellrennet og Norefjellrittet lå jeg på andreplass og teamkompis og svoger Jarle lå på fjerdeplass sammenlagt, så målet var å få to mann på pallen etter løpet på 23 km på fjellet. Hadde det ikke vært for tåka er dette synet som hadde møtt oss på fjellet - Vakkert :-)

Etter en høst med fantastisk vær, ble vi dessverre møtt av tett tåke på fjellet på lørdag. Men dette la ingen demper på stemningen, og med turgåere fra marsjen langs hele løypa var det god stemning på fjellet. 

Startfeltet i eliteklassen var sterkt med mange gode skiløpere blant favorittene. Ut fra start ble det satt et høyt tempo, men med veldig mye stigning første halvdel fant jeg fort mitt eget tempo. Etter snaue tre kilometer var det lagt inn en bakkespurt på 3-400 meter hvor beste strekktid ble premiert. Det å gå for denne spurten koster en del krefter og er ikke ideelt når det fortsetter med mye stigninger også etter spurten. Men med et over gjennomsnittlig høyt konkurranseinnstinkt klarte jeg ikke å holde igjen når spurtstreket startet. Det kostet en del og etter målpunktet måtte jeg roe ned og gå et stykke for å hente meg inn:-) Når det flatet litt ut etterhvert løsnet det, og jeg klarte å jage på inn til Høgevarde. På vei tilbake gikk det tyngre... Det er lett å miste litt fokus når man løper i sin egen lille tåkeboble uten å se mer enn snaue 20 meter fremover. De siste utforbakkene ned til mål gjorde vondt i beina, så det var skikkelig deilig å komme i mål! Jeg kom inn på 5. plass og var godt fornøyd med det! Dette sikret også 2. plassen totalt i trippelen. Jarle kom inn på 7. plass i løpet og kom på 3. plass i trippelen. Moro!! 


Pallen i Trippelkonkurransen

Jeg fikk også med meg bakkespurtprisen underveis så da var det verdt å brenne av litt ekstra krefter opp der selv om jeg nok tapte litt tid på dette til slutt. 

Det var synd at tåka la en demper på utsikten på fjellet, for løypa var noe av det beste jeg har løpt noen gang selv uten utsikt. Dette er et skikkelig fjelløp på fantastiske stier som setter konsentrasjonen på prøve hele veien. At det legges inn spurtpriser underveis som alle kan prøve seg på, som N3 også har på langrenn og sykkel, synes jeg er veldig moro! 

Jeg kommer garantert tilbake til alle tre arrangementene neste år og anbefaler alle å gjøre det samme! 


Lars Petter
Tags: n3, norefjellmarsjen, inov8

Kommentarer

  •  


  •