2. plass i Ronde van Berg

Publisert 15.04.2012 18:51:32 av Trude Wermskog Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag startet Lars Petter og jeg årets rittsesong og syklet det 10 mil lange landeveisrittet Ronde van Berg i Larvik/Stavern.


Fredag kveld fikk jeg en telefon fra Silje Ledsaak. ”Vil du være med å kjøre landeveisritt i morgen”, var spørsmålet fra min gode venninne. ”Yes, jeg er med”, svarte jeg, og i løpet av kvelden fikk vi også lurt med oss Lars Petter. Vi skulle jo sykle langtur uansett denne lørdagen og å kjøre ritt er jo enda bedre trening. Dessuten er det like greit å komme i gang med rittene, tenkte vi.
 
Ronde van Berg ble arrangert for femte gang, og gikk i det som arrangørklubben Nanset beskriver som et lett "Flamsk" terreng med deres egen versjon av Kapel-muur og Bosberg. Det var fellestart for alle klasser kl 11, og vi syklet 3 lange runder a 15,1 km og 5 korte a 11,7 km. (Jeg syklet kun 4 av de siste kortere rundene, fordi gutta tok meg igjen med en runde).
 
Med 150 våryre syklister på start og uten masterbil, måtte det jo bare bli et sinnsykt starttempo. Det ble dårlig med oppvarming, så da Silje og jeg hang oss på hjulet til Greg Saw på den første flaten kjente jeg syra rimelig kjapt. Det sprakk naturlig nok fort opp, og jeg havnet i en gruppe sammen med Silje og noen andre. Etter noen få kilometer mistet jeg begge flaskene mine fordi jeg traff et hull i veien. De fløy av gårde, og jeg ble litt satt ut i noen sekunder. ”Hva gjør jeg nå” tenkte jeg. 10 mil uten drikke = ikke lurt, ikke mulig. Vi hadde heller ingen langere med oss. Verdens beste Silje visste råd. ”Ta den ene flaska mi”, ropte hun. ”Vi klarer oss med en hver”. For en engel! Nå var det bare å gi gass! Dessverre måtte min reddende engel gi seg etter en runde på grunn av begynnende forkjølelse, så på neste runde langet hun meg like godt den andre flasken sin også + en gel. Herlig! Dagen på sykkelsetet var reddet. En liten utfordring underveis var det at jeg ikke fikk giret opp fra lilleskiva til storskiva. Derfor, når jeg til slutt fikk den opp på storskiva, valgte jeg å sykle over halve rittet på den. Det ble veldig tungt i kneikene underveis, men jeg prøvde å tenke at dette er super watt-trening:-) hehe. Jeg ble liggende i en gruppe med menn i deler av løpet, mye alene og sammen med noen jenter mot slutten.
Jeg kom inn til en andre plass i kvinner senior. Bjørg Eva Jensen fra Asker tok førsteplassen.
 
Lars Petter kjørte kjempebra og satt lett med i hovedfeltet hele veien. Han kjørte inn til en kjempefin 12. plass og var godt fornøyd med dagens treningsøkt.
 
Her finner du resultatene
 
Veldig moro å være i gang med ritt igjen!


På vei mot mål.


Bilde av hovedfeltet lånt av paaneset.no.
 
Trude
Tags:

Kommentarer

  •  


  •