2. plass NC Norefjellrittet 2012

Publisert 01.07.2012 17:46:07 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Lørdag gikk Norefjellrittet 2012 av stabelen. Rittet inngikk i år også som tredje runde i Norges-Cupen i maraton, i tillegg til at det var første konkurranse i årets Norefjell-dobbel (rennet ble dessverre avlyst pga. snømangel). Løypen på 70 km er satt sammen av tidligere toppsyklist Kristian Torgersen og består av en herlig miks av flytstier, kjerrevei, grus og mange høydemeter:) Som vanlig var arrangementets helhet i en klasse for seg!Selv om Norefjellrittet og Bukkerittet i år kolliderte, var det et sterkt felt som var samlet til start på Norefjell lørdag morgen. Formen er bra nå, så jeg hadde mål om kjempe helt i toppen og på en god dag kjempe om topp 3. Løypen passer meg veldig bra med mange høydemeter og fin flytsti. Syklet rittet for første gang i fjor, og da gikk det veldig bra. Godfølelsen var tilstede på startstreken;) 

    
Startfeltet                                                                                                                                                                       Foto: www.n-3.no


Da starten gikk var det fart fra første meter. Opp mot spurtprisen sprakk feltet opp. Jeg hadde bestemt meg for å ikke brenne for mye krutt i starten, så meldte meg ut av spurtkampen om 1000 kr på toppen ved Norefjellstua. Passerte som nr. 3 noen sekunder bak Greg og Bjørnstad. Ned slalombakken gikk det greit. Unngikk punktering og annet teknisk/fysisk trøbbel og kjørte "med hodet" nedover. Opp på asfalten var vi en gruppe på rundt 10 mann. 

             
  Stiille før stormen                                                                                     Jage som en ulv                              Begge foto: www.n-3.no


Etter noen fine utforkjøringer og tekniske partier ble vi tilslutt en gruppe på 5-6 mann i tet. Jeg følte meg ganske pigg, men beina var litt rare. I noen bakker var jeg kjempesprek og bare koste meg, mens i andre bakker var beina dårlige og jeg hadde mer enn nok med å holde følge. Opp klatreprisen kjørte jeg kontrollert og bare gledet meg til flytstiene som ventet på toppen.


    
     Fire stk. i tet                                                                                                                                                           Foto: www.n-3.no


To ryttere i gruppen fikk etterhvert tekniske problemer, så til slutt satt vi fire igjen i tet, Øivind Bjerkseth, Johan Strømberg, Greg Saw og meg. Beina ble egentlig bedre og bedre utover i rittet. De siste 20 km er relativt tunge med stort sett bare stigning. Her gjaldt det å bare mørne beina som lenge som mulig og unngå krampe. Men helt uten forvarsel, og uten syre i beina, fikk jeg plutselig krampetendenser da det gjenstod 2 mil. Dette var selvfølgelig ikke gunstig, men jeg prøvde å gjøre det beste ut av det. Reiste meg litt opp og fikk strukket litt på innsiden av venstre lår. Prøvde å variere sittestillingen på setet. Heldigvis utviklet det seg ikke, så jeg klarte å beholdet trøkket.

            


        
          500 meter igjen - 2. plassen er sikret:)                                                                                                             Foto: www.n-3.no


Inn i  den siste lange bakken som er mer eller mindre sammenhengende på 10 km, lå jeg i front på gruppen sammen med Greg. Skjønte at vi ville bli de sterkeste og fikk en luke ut av et lite stiparti. Johan beit seg fast på halen. Greg støtet. Jeg svarte. Jeg trøkket til og fikk en luke, men trøkket forsvant fort. Da det gjenstod ca 7 km dro Greg sakte men sikkert i fra. Jeg prøvde å komme opp, men manglet det siste giret. Ut på asfalten nærmet Johan og jeg meg, men ikke nok. Jeg dro fra Johan ca 5 km før mål og jaktet på Greg, men han var sterkest og vant. Gratulerer! Jeg ble nr. 2. Karrierebeste:) Grattis også til Johan for sterk kjøring.  Hadde et mål før sesongen om pallplass i Norges-Cupen, noe jeg nå har klart! Er veldig godt fornøyd med det!!:)


        
         Pallen: 1. Saw, 2. Hagen, 3. Strømberg                                                                                                            Foto: Svein Hagen


Syklet på Everest 8848 Twenty9 med Maxxis Ikon 2.2 dekk. Klatreegenskapene til sykkelen er veldig bra!:)

Løypen i Norefjellrittet er den beste i hele landet. Den inneholder en herlig miks og har lite knot og løping med sykkelen. I tillegg er rammene rundt rittet i særklasse med et unikt SPA-hotell i sentrum, samt en arrangementstab som brenner for sykling. Sjekk ut www.n-3.no. Disse arrangementene anbefales på det sterkeste!:)


                                             


Til slutt: takk til støtteapparat for langing og topp kompiser/konkurrenter for hjelp til sykkelmekk;)


Artikkel på Forbundets sider,  sykling.no

Strava-fil med løypekart finner du her

Resultater finner du her
Nå blir den en treningsperiode før neste NC i Molde om to uker. Satser på enda mer trøkk da!

God sommer!:)


Carl FredrikTags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Chris, 10.07.2012 21:58:12
You´re the best!!