3. plass i Farrisrunden

Publisert 20.06.2011 10:34:29 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag var det klart for nok et ritt og denne helgen var det klassikeren Farrisrunden i Larvik som stod for tur. Trude, Jarle og jeg forlot Drammen i regn men ble møtt av strålende solskinn i Larvik. Farrisrunden er relativt lett teknisk men har veldig mange kneiker underveis (særlig siste halvdel). Lett teknisk terreng og siste ukens regn som ville gi bløte forhold i skogen gjorde at jeg valgte å kjøre samme oppsett på sykkelen som i Raumerrittet med stiv gaffel. Hjulene var skodd med Maxxis Ikon 2.2 med guffe.
Første del av rittet som går på asfalt og grus er alltid nervøst og trangt. Jeg kom meg heldigvis relativt langt frem og unngikk trøbbel. Når det nærmet seg første stiparti ble tempoet dratt opp og det gikk fort!! Jeg kom inn på stien som nr 3 bak Nordskar og Manengen. De holdt et tempo som var uaktuelt å prøve å følge så jeg fant mitt eget tempo. Saw og evigunge Kjell Karlsen smatt forbi og støtet seg opp til de to i front. Bak ble vi en fin gruppe på ca 8 mann som kjørte jevnt. På det lange asfaltpartiet etter drøye 20 km kom det opp en større gruppe bakfra med bl.a. Jarle. Jeg har alltid hatt problemer med å følge gruppa opp Skolapperåsen, men i år gikk det overraskende greit. Jeg kom meg først inn på stien over toppen og kjørte kontrollert ned. Det er faktisk ikke noe problem å holde høyt tempo med stiv gaffel i utforkjøringene, men det er greit med litt god sikt fremover for å se sporvalgene tidlig, så det er litt viktigere å ligge først med stiv gaffel i forhold til med demper. Ca. midtveis i utforkjøringen passerte vi først Nordskar med tekniske problemer og så stod Karlsen på siden med flatt hjul.  
 
Etter utforkjøringen var vi igjen ca 8 mann i gruppa som jobbet greit sammen (dessverre var Jarle borte som senere skulle vise seg å være pga av et stygt tryn på slutten av utforkjøringen). I dette partiet er det gull å ha en gruppe som går jevnt rundt da det er et langt parti med mye transport og i år var det i tillegg motvind. Etter matstasjonen på Kjose kommer bakkene på rekke og rad og det ble kjørt relativt hardt i gruppa. Beina var fortsatt veldig bra og jeg satt greit med, men jeg kjente at mange i gruppa virket sterke og at det kom til å bli en relativt stor gjeng inn mot mål. Særlig Vegard Fredheim og Lars Granberg var veldig kjøresterke og bidro mye! Veldig moro at ex-utforkongen Morten Jemtegaard er tilbake og kjører veldig bra!
 
Siste 5 km var vi 7 mann i gruppa. Det var et par som fortsatt var veldig hissige på å holde høyt tempo i front så det gikk fort selv om de fleste satt bak å ladet til spurten. Veldig moro med den spente stemningen i gruppa når man prøvde å plassere seg gunstig opp gjennom bøkeskogen!! Inn i siste kneika kom jeg først så da var det bare å brekke til å ta ut det siste som var igjen av saft i beina over toppen. Veldig moro med masse folk og god stemning opp hele bakken! Ut på flata på toppen var Christophersen fortsatt rett bak, så selv om beina skrek og stod rett ut var det ikke noe annet å gjøre enn å smelle på tyngre gir å øke tempoet ut på flata. Heldigvis kom ingen forbi og jeg kunne trille over målstreken til 3. plass. Nok en veldig morsom fight på slutten og strålende fornøyd med resultatet!


Syrefest opp bakken til mål med Arild på hjul. Foto: ØstlandspostenGleden forsvant likevel fort når jeg hørte flere som hadde sett en veldig blodig Jarle etter utforkjøringen etter Skolapperåsen. Men på tross av et stygt tryn (som han kommer tilbake med rapport fra selv) kom han seg til mål – veldig imponerende!
 
Trude kjørte veldig bra i starten men fikk det litt tungt midtveis etter at hun ble liggende mye alene på ”transportstrekkene” mot Kjose. Det går fort med gutta som kommer opp fra puljene bak så det er hardt å prøve å bite seg fast når de passerer. Hun håpet å få en tid under 3 timer men det glapp desverre med et snaut minutt.  
 
Gratulerer til Manengen og Gässler med seieren! Farrisrunden leverer også varene med et veldig godt arrangement fra A til Å. Løypa hadde taklet nedbøren veldig bra og det var mye mindre søle enn forventet.
 
Resultater
 
Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •