3. plass i UltraBirken

Publisert 01.09.2013 19:07:41 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Etter å ha syklet Birkebeinerrittet 15 ganger var det i år klart for å prøve UltraBirken for første gang. Jeg er veldig glad i det vanlige Birkebeinerrittet med folkefesten, knallsterkt startfelt og det taktiske spillet underveis, men i år var det på tide å prøve Ultra’n med skikkelig terrengsykling og mer slit for pengene.


Etter en rolig morgen med god frokost på Skramstadsetra kjørte vi ned til Rena og var klare for start. Årets utgave hadde mottoet ”raskt til fjells”, noe som betydde at vi kjørte en lett trase på grusveier de første 50 km frem til Rosinbakkene, før siste del av rittet bestod av mye stier på fjellet. Som forventet gjorde dette at første del av rittet ble en rolig transportetappe siden alle visste at alt ville avgjøres på fjellet. Etter en hyggelig og sosial tur de første 50 km ble det satt tempo opp Rosinbakkene og inn i det første terrengpartiet. Beina kjentes gode ut i starten, men når farta ble skrudd opp gikk det veldig tungt. Jeg fant ikke flyten og hadde en lang og tung periode med mye negative tanker.


Inni en tung periode:-) Bildet lånt av Sykkelritt Fotografen. 

Selv om det virker helt mørkt i slike tunge perioder vet jeg at de alltid går over, og på de lengre fjellstiene fant jeg etter hvert flyten og et jevnt tempo som gjorde at jeg begynte å plukke plasser fra 9. plassen jeg lå på. Jeg holdt igjen litt i motbakkene og prøvde å jage på de flatere partiene. Beina ble bedre og bedre, og det var veldig motiverende å se at jeg holdt tempoet til teten. Siste 40 km skjønte jeg at en pallplass var innen rekkevidde, så da ble det et skikkelig jag derfra og til mål. Etter Nevelfjell var jeg på 3. plass, og selv om jeg begynte å bli skikkelig sliten hadde jeg et håp om å hente inn de to foran og jaget hardt hele veien ned til Lillehammer. Kom i mål på 5:27 og 3. plass totalt. Sliten, men veldig fornøyd!! I mål var jeg drøye 5 minutter bak Svaland som vant.


Det var ikke mye gruppekjøring på fjellet:-) Bildet lånt av Sykkelritt Fotografen. 

UltraBirken var en veldig bra opplevelse og et helt annet ritt en det vanlige Birkebeinerrittet.  Det skal sies at det til tider var en del knotete stier, men innimellom kom det også noen perler av stier som fikk meg til å smile. Jeg likte særlig godt de siste 30 km og stien ned fra Hitfjell var fin!


Godt fornøyd etter målgang. Bildet lånt av Kondis.no. 

Jeg syklet på min Everest 29” med Maxxis Ikon EXO dekk. Jeg kjørte med et dekktrykk på 2 bar, men dette var nok litt mye og jeg burde gått ned til 1,8.

Mitt ritt på Strava ligger her


Pallen i klassen.

De neste ukene blir det fokus på løping med 10 km i Drammensmaraton neste helg, og så gleder jeg meg til en ny fantastisk helg på Norefjell for avslutningen av NorefjellTrippelen med NorefjellMarsjen den 14. september. 

Lars Petter
Tags: birkebeinerrittet, ultrabirken, sykkelritt

Kommentarer

  •  


  •