3. plass i Vindfjelløpet

Publisert 11.02.2013 08:00:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Denne helgen skulle egentlig være en roligere helg uten konkurranser, og i starten av uka (mandag) var jeg skikkelig sliten etter Hauern og så frem til en rolig uke. Men allerede på tirsdag var lysten på nye konkurranser stor, og Vindfjelløpet så ut til å kunne bli en fin utfordring. Team-kompis Ole Jakob Nes sa at løypa gikk i et veldig fint terreng og hadde en artig løypeprofil, så bestemte meg til å prøve rennet for første gang.


Det var ned mot minus ti grader på start og litt lett snøfall i løpet av natten gjorde at det var ganske trå forhold, men forholdsvis enkelt å smøre. Jeg hadde gjort skiene klare med noen lag V40 og var fornøyd med dette etter skitestingen. Men etter tips fra smøreekspertisen (faren til Børre Næss) la jeg på et lagVauhti Orange ("Morot") på toppen for å få bedre slipp. Vet ikke om dette gjorde noen større forskjell, men jeg hadde hvertfall gode ski :-)


 
Ut fra start la Børre Næss seg i front og holdt et jevnt tempo. Den første drøye mila er så å si kun staking, og jeg fikk en ganske grei reise i starten på bakskia til Næss. Vi ble raskt syv mann i tetgruppa, men i noen motbakker etter snaue 15 km delte gruppa seg og Børre og Jonas Nielsen fikk en luke. Etter hvert ble vi en gruppe på fire mann bak som holdt et jevnt tempo. Med trå forhold og mye staking var jeg ganske sliten i armene etter hvert, men jeg hadde veldig god glid, og inspirert av Aksel Lund Svindal fikk jeg luke i de fete utforkjøringene ned mot mål. Jeg ble hentet 100 meter før mål, men klarte å øke litt og kom inn på 3. plass, 2.06 bak Børre Næss som vant.  
 
Skiene jeg gikk på var et par med OS 035 slip som ble preppet av Oslo Sportslager til Hauern forrige helg, men som ikke ble brukt der. De var preppet med HF6 og Alfa 11-0 pulver. Jeg hadde veldig gode ski!
 
Ole Jakob fikk 2. plass i klassen og 7. plass totalt.
 
 
Bilder lånt av www.op.no 
 
Det var moro å gå et nytt renn, og løypa var veldig fin! Artig løypeprofil med en snill start med mye staking, en hard motbakke halvveis og fartsfylt avslutning med noen morsomme utforkjøringer! 
 
Rennets hjemmeside med resultater
 
Formen kjentes ganske bra ut, så får prøve å gjøre noe smart denne uken for å spisse mot Norefjellrennet til helgen. Gleder meg veldig til det som ser ut til å bli en knallhelg på Norefjell!! 
 
Lars Petter

Tags: turrenn, skismøring, vindfjelløpet

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Jonas N, 12.02.2013 00:07:30
Artig lesning! ;) Kan røpe at også jeg gikk på OS 035 på Vindfjelløpet. Tror det var et ganske bra valg. Føltes trått, men det gjorde det vel for de fleste.. Lykke til på Norefjellrennet! Her satses det på Montebello...

Skrevet av Lars Petter, 11.02.2013 14:55:10
Hei PK! Takk for hyggelig kommentar! Hadde jeg hatt 050s preppet klart hadde jeg nok valgt denne slipen vil jeg tro. Men nå hadde jeg kun 035s liggende med pulver, så da ble det de jeg gikk på. På gårsdagens føre tror jeg det var litt hipp som happ. Jeg går aldri på noe kaldere enn V40. Jeg synes denne har godt bitt og ikke tar noe særlig glid. Synes denne også har bedre bitt enn VR40.

Skrevet av PK, 11.02.2013 14:40:41
...forskjellene på dette føret. Godt feste med V30 også!

Skrevet av PK, 11.02.2013 14:39:39
Må få takke for slike innlegg artig å lese for oss som har gått (om enn litt lengre bak i løypa)! Vi testet 050s mot 035s dagen før og med vår svært uvitenskapelige metode var 050s hakket bedre. Det ble en god del mer nysnø ila natten enn vi hadde regnet med så det kan tyde på med din bekrivelse at valget ble feil. Men klager ikke på skiene 050s funker ofte bra :) Også artig å se at dere valgte V40 mens det ble smurt med V30 bak dere. Pleier å være omvendt, men sannsynligvis ikke de store f