5. plass i Birkebeinerløpet 2010 og Trippelseier!

Publisert 21.09.2010 16:15:35 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Generell, Langrenn, Løpesko, Sykkel
Da er Birkebeineråret 2010 historie og de aller fleste kan se tilbake på gode prestasjoner og flotte opplevelser. Dette til tross for bl.a. meget krevende forhold under Birkebeinerrittet.
Birkebeinerløpet ble en positiv opplevelse for min del. Jeg trente som normalt frem mot løpet, men kuttet noe ned på tid og intensitet de to siste dagene. 


Starten for Menn Elite gikk kl. 10.00. Jeg stod i første rekke og tok kontrollen oppover bakkene. Var egentlig forberedt på at kenyanerne skulle åpne i et sinnsykt tempo, men de tok det rolig og lå bak meg de to første kilometerne. Det ble tidlig strekk i feltet. Kenyanerne og etioperen (de tre første totalt) tok kommandoen ganske tidlig etter at nedoverbakkene begynte for fullt. Jeg klarte delvis å holde følge med et par av dem, men etter 7 km så jeg de ikke mer.

Løypa var i år veldig gjørmete og dette gjorde forholdene ekstra krevende og tidene ble, i forhold til i fjor, noe dårligere for de aller fleste.


Jeg og John Christian Deighan Hanssen, Asker SK, ble etter hvert løpende mye sammen fra ca 9 km. Vi fikk en luke, men ikke langt bak lå Harald Solhaug Næss, Driv IL, og prøvde forgjeves å få kontakt med oss. Deighan Hanssen økte tempoet ca 11 km, og han fikk en luke på noen sekunder. Men jeg følte meg sterk og holdt avstanden konstant gjennom det krevende stipartiet med mye røtter, stein og gjørme. Jeg kom fort opp i ryggen på han etter stipartiet igjen, og èn kilometer senere lå jeg som beste nordmann og nr. 4 totalt. Luken ned til Deighan Hanssen økte og jeg fikk etter hvert ca 10 sek på han.


Mot slutten av løpet handler det om å tåle smerte og løpe fort med vondter overalt. Jeg klarte å holde farten bra oppe og skjønte at dette ville bli en bra plassering og tid. Ca 2 km før mål fikk jeg løpets eneste fall og klokka falt av, men noen snille tilskuere leverte den i sekretariatet etter målgang og klokken kom til retter eier igjen. Heldigvis kom jeg meg fort opp igjen, men bak kom han i bra fart, og han var fort oppe i ryggen min igjen. Ned de siste bakkene fikk han en liten luke som vokste til ca. 20 sek etter målgang.

Jeg kom i mål som nr. 5 totalt. Nest beste norske statsborger. Tiden ble 1.15.58. Jeg var utrolig sliten i mål, og husker jeg ble intervjuet av speaker-tjenesten i målområdet, men hva jeg svarte – det husker jeg ikke;)

Veldig fornøyd med årets løp og det bekrefter at formen er bra og at snøen snart kan komme. Målet mitt i år var også å vinne klassen min i Trippelen, noe jeg også klarte! Birkebeineråret oppsummert: Birkebeinerrennet ble en smørefadese og ble en skuffelse. Birkebeinerrittet, derimot, ble en kjempesuksess med klasseseier i M18-19 og nr. 31 totalt. Til slutt altså Løpet, og samlet tid ble 7.22.26. Dette holdt også til 5. beste tid totalt i Menn Elite.-Carl Fredrik


Tags:

Kommentarer

  •  


  •