7. plass og Utforpris i Norefjellrittet

Publisert 11.08.2014 15:30:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
De første to til tre dagene etter Norseman var beina og kroppen helt ødelagt (hovne knær, vonde lår og kroppen var generelt mørbanket). Men det er viktig å komme i gang fort med aktivitet for at kroppen skal restituere så fort som mulig. Jeg ville gjerne kjøre Norefjellrittet, men det kjentes ikke ut til at beina var helt enig i det i starten av uka:-) Men etter noen helt rolige turer og noen svømmeøkter gikk "vondtene" bort, og fredag kjente jeg at det burde gå greit å kjøre rittet. Jeg forventet ikke at beina ville være kjempebra, men håpet å kunne ta over ledelsen i trippelen samt forsvare seieren i Utforprisen fra i fjor (les om fjorårets ritt her).
Trude og jeg dro opp til Norefjell fredag ettermiddag og sjekket inn på Quality Spa & Resort Norefjell. Vi fikk en perfekt oppladning til rittet med god mat og drikke på hotellet på kvelden. Vi fikk også syklet en liten tur for å se på starten og avslutningen av rittet. Har man muligheten er det lurt å ta en liten inspeksjon av utgang og inngang av løypa + beina har godt av en liten luftetur dagen før rittet.
Lørdag våknet vi til sol og blå himmel, og kl. 11.00 sto ca. 150 terrengsyklister på start. Fra Team Oslo Sportslager stilte Trude, Thomas, Silje og jeg. Løypa er 58 km lang, og er veldig variert og fin. Her er det morsomme utforkjøringer og fine stipartier, litt grus og asfalt og mye stigninger siste halvdel. Løypeprofilen er litt annerledes enn i mange andre ritt, noe som gjør at gruppene som dannes også inneholder litt andre ryttere enn vanlig. Utforkjøringen i starten sprer feltet godt, men er likevel såpass oversiktlig at den ikke utgjør noe fare så lenge man kjører litt fornuftig. Etter dette veksler det mellom kortere bakker og fine terrengpartier før der går inn i avslutningen med en del stigning.Ut fra start gikk det kontrollert og jeg kom først ut utforkjøringen ned alpinbakken og kunne kjøre ned med god kontroll. I bunn var det allerede dannet seg en tetgruppe på snaue 10 mann hvor bl.a. team-kompis Thomas satt. Gruppa samarbeidet bra fra start og holdt et jevnt tempo. Siden alle vet at det er på slutten det avgjøres var stemningen i gruppa avslappet og sosial første halvdel av rittet. Både Thomas og jeg ville prøve oss på utforprisen så vi dro på litt ekstra her. Thomas var først inn, men midtveis klarte jeg å komme forbi (fordel ved å ha kjørt rittet i fjor). Vi grisekjørte ikke, men traff bra på sporet, så de skulle kjøre fort de som skulle ta den tiden.

I siste del av rittet er det en del stigninger og jeg kjente at det ikke sprutet av overskudd i beina etter forrige helg. Men jeg klarte å karre meg med over de første kneikene og inn i den siste lange motbakken var gruppa fortsatt samlet. Selv om det her er mye motbakke til mål er bakken veldig variert så den kjennes ikke så lang ut. Jeg måtte finne mitt eget tempo fra bunn mens de fleste i gruppa kjørte fra meg. Jeg kom i mål på 2:16 og 7. plass og var godt fornøyd med det egentlig:-) Veldig gledelig at Thomas hadde gode bein og kom inn på 6. plass (kjempet om 4. plassen lenge).

I dameklassen ble kjørte jentene "våre" kjempebra med Trude på 2. plass og Silje på 4. plass.Det ble "dobbeltseier" til Everest 8848 Racelite 29" på utforprisen med meg på 1. plass og Thomas på 2. Trude tok 3. plassen her hos damene. Jeg overtok også ledelsen i Trippelen, mens det ser foreløpig ut til at Trude og Thomas begge ligger på 3. plass i denne konkurransen. Nå gleder vi oss til Norefjellmarsjen 13. september. Anbefaler alle å ta turen til Norefjell denne helgen for en kjempefin fjelltur (løypa er helt fantastisk)!

Det var godt å kjenne at kroppen fungerte såpass bra etter Norseman. Det sprutet ikke av beina, men det var helt ok. Nå gleder jeg meg til resten av sesongen med mye ritt og løp fremover! Jeg var også litt spent på hvordan teknikken i terrenget skulle sitte i og med at jeg kun har sittet på terrengsykkelen en gang siden Vestmarkrittet 9. juni (all sykling etter dette har blitt på temposykkelen), men terrengsyklingen sitter heldigvis i "ryggmargen" så dette tenkte jeg ikke noe over underveis :-)

Lars Petter

Tags: norefjellrittet, n3, norefjelltrippelen

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 17.08.2014 21:39:01
Hei Fredrik! Jeg kjørte xx1 i fjor men byttet til todelt i år. Jeg synes det blir litt for stor forskjell på hvert gir med xx1 + jeg liker følelsen av å dra den opp på storskiva over kulen. Men begge deler fungerer utmerket så det blir litt smak og behag. Carl Fredrik kjører vel xx1 og det fungerer jo over middels bra for han :)

Skrevet av Fredrik, 17.08.2014 21:25:01
Gratulerer med utfor prisen! sykler med 29 ht men to delt krank, vurderer ny sykkel neste år med xx1. er det stor overgang til xx1, eller går det greit for en mosjonist, ca 3.05 på birken, sykler birken liknende ritt ala farrisrunden, grenseritt, neptunritt, montebello, vestmarkritt osv, men tenker på ultra birken neste år og flere tekniske ritt da jeg liker meg i terrenget. eller bør jeg holde meg på todelt fortsatt. lykke til videre med sesongen :)