Aktiv ferie? Ta med sykkelen til Kreta!

Publisert 29.07.2010 14:01:00 av Marie Tonga
Kategorier: Generell, Sykkel
Lars Petter Stormo fra Team Oslo Sportslager har besøkt Kreta med terrengsykkel i kofferten. Les om turen, og se de fantastiske bildene her!


 

Den første delen av årets sommerferie dro Trude og jeg to uker til Kreta. Terrengsyklene ble selvfølgelig med i bagasjen! Vi er begge veldig glade i aktive ferier, og den beste måten å oppleve et nytt sted på er fra sykkelsetet.  

Vi har bodd i Rethymnon på Aquila Porto Hotel. Dette skulle være et bra hotell (fem stjerners), men det at hotellet var ”så fint” ble et problem for oss… Vi fikk beskjed om at det å oppbevare sykler på hotellet var til sjenanse for andre gjester, og de hadde ikke noe rom vi kunne oppbevare syklene på. Er det mulig?! Vi hadde blitt lovet fra turoperatøren i Norge (Apollo) at det ville ordne seg med
sykkeloppbevaring, men nei da. Til slutt, etter mye frem og tilbake og krangling, skaffet Apollo oss et rom til syklene (på lageret til et lite supermarked ca 50 meter fra vårt hotell). 

Men bortsett fra litt krangling med hotellet og Apollo i forbindelse med syklene, har ferien vært veldig bra! Det er mange fine småveier og koselige landsbyer. Det er kun litt trafikk på hovedveiene nærme sentrum, men selv om greske bilister er noe for seg selv, er de faktisk flinke til å ta hensyn til syklister. Vi har syklet i mange land og Norge er fortsatt det landet hvor bilistene viser dårligst holdning overfor oss syklister. 
 

Så er det flere som oss som synes to uker på stranda blir for kjedelig, kan det anbefales å ta med syklene hit. Vi har syklet 2-4 timer hver formiddag og nytt strandlivet etterpå med god samvittighet. Vi har syklet mest på asfaltveier, men det har vært greit å ha terrengsyklene da veistandarden er svært varierende. Innimellom er det også en del grusveier som er veldig fine. Vi møtte av og til på hissige hunder underveis, noe som automatisk ga turene et innslag av naturlig intervall. Men heldigvis sto de fleste hundene vi møtte i bånd.

Terrenget på Kreta er svært kupert, og derfor blir det vanskelig å få kjørt flate langturer. Det er derimot mange fine motbakker og utforkjøringer. Det er også en del spektakulære raviner/juv som det er vel verdt å ta en sykkeltur innom. Med så mye variasjon blir turene aldri kjedelige!

En annen aktivitet som kan anbefales på Kreta er en fottur ned Samariaravinen. Ravinen er ca. 16 km lang, opp til 600 meter dyp og kun 3 meter bred på det smaleste. Turen starter på drøye 1000 moh og går ned til havet. Dette var en kjempefin tur! Vi gikk ned på ca 3,5 timer (vanlig å bruke 4-6 timer). Det var ganske artig å se charterturister slite seg nedover steinrøysa i crocs, høyhælte sko og annet artig fottøy. Er det mulig?

 

Etter to uker på Kreta får vi en dag hjemme for rask klesvask og omorganisering av kofferten, før vi tar en uke i Riva del Garda. Kreta var bra, men det blir aldri en sommer uten litt ”La dolce vita” i vakre Nord-Italia. Vi har vært der tidligere med racer, men nå tar vi med terrengsyklene for å utforske nye områder! Vi gleder oss!!!

Lars Petter
Tags: sykkel, ferie, kreta

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av AlfÅge Bjørklund, 21.11.2011 09:04:36
Hei, kjempefine bilder og tips, har oppdaget det samme på Kreta, fantastisk å sykle innover landet. Vi sykler fortrinnsvis grus/sti men det blir en del asfalt også. Har vært opp mot 1000moh gjennom flere fine daler og opp og ned, mye klatring :) Rolige landsbyer, geiter, øde terreng, invitert inn hos lokalbefolkning, mao mange flotte turer. Planlegger en litt lengre tur over fjellene og til sørsiden av øyen mot toppen av Samariaravinen, forstår det slik at dere har gått ned ravinen. Mitt spørsmå