Åpning Visma Ski Classics - Kjetil H. Dammen

Publisert 14.12.2015 10:20:16 av Kjetil Dammen
Kategorier: Generell, Langrenn
I helga gikk starten på sesongens langløp. Lørdag var det team-prolog, og søndag la Sgambeda i et snøfritt Livigno. Løypa var derfor forkorta og komprimert til en kunstsnøsløyfe på litt over 5 km på et jorde. 
Team LeaseplanGo dro ned allerede søndag i forrige uke for å akklimatisere oss til høyden (rennene gikk på ca 1800moh). Treninga bestod av runde på runde i 5km, et par løpeturer i fjellet og Livigno-dalen, testing av ski, og en hardøkt på onsdagen.


 

 

På team-prologen hadde vi ikke noe topplassering å gå for da vi ikke har en jenteløper på laget, og tidene for herrer og damer blir slått sammen. Løpet ble allikevel en hard fight for undertegnede da jeg sleit hele natt til lørdag med febertendenser, svette- og kuldetokter, og veldig lite søvn. Mest sannsynlig reagerte jeg på noe jeg hadde spist tidligere, da matlysta forsvant allerede til lunsj og middag på fredag. 2 timer søvn på morgenen, en påtvunget frokost og frisk luft gjorde allikevel at jeg prøvde meg.

De andre gutta på laget var greie og holdt igjen, slik at vi gikk samlet, da vi allikevel ikke kunne gå for seier. Hadde det derimot vært noe på spill ville jeg lett blitt ofret, og ofret meg selv, og jeg tror de 4 andre på laget ville hatt mulighet til å kjempe om en topp 3 plassering.
Fikk slappet av etter rennet, klarte å spise, og sov en veldig god natt til søndag. Var derfor fit for fight for la Sgambeda, 24km på søndag, og kjente ikke noe spesielt til den trøblete oppladningen til lørdagen.

Rennet gikk over 4 runder, ganske flat, med et parti på ca 1km med et par bratte kneiker. Fra start av var jeg ikke godt nok på, og klarte ikke plassere meg godt nok fremme i feltet. Da det oppsto luker og det dannet seg en stor gruppe i front var jeg derfor ikke med, og måtte jage bakfra. Altfor dårlig, og urutinert å ikke være med fra start av. Selv om farta i teten ikke var høy før utpå runde 3 og 4, klarte jeg ikke tette luka, men ble liggende på omtrent samme avstand, for så å tape masse på siste runde.

Nå er det tilbake til et like lite snøfritt Oslo. Neste renn blir antageligvis i romjula på Sjusjøen, før Visma Ski Classics fortsetter på nyåret. Frem til det må jeg jobbe hardt og forbedre meg på det meste, styrke, kapasitet og teknikk. 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •