Årets første proffeventyr starter til helgen!

Publisert 13.01.2011 11:21:00 av Sondre Kåsa
Kategorier: Generell, Sykkel
Da er vi i gang igjen, og som jeg gleder meg til årets sesong. Både fra sofaen, kontorstolen og på sykkelen.

Den første utfordringen i årets proffsirkus starter i Australia 16. januar. Santos Tour Down Under har etter starten i 1999, vokst seg til å bli et av de største sykkelrittene utenfor Europa. Det ble offisielt pro tour ritt i 2008. Stuart O'Grady og André Greipel har flest seiere sammenlagt(2 stk. hver) og Greipel var den siste som vant sammenlagt. Rittet arrangeres over 6 etapper i Adelaideområdet.

 


Det er duket for et skikkelig spurtoppgjør blant de store spurtkanonene. Mark Cavendish, Tyler Farrar og André Greipel er de som er forhåndspådd til sammenlagtseier, og de som det vil blir kjørt for i de respektive lagene. Det er mange andre spennende navn som deltar og som er verdt å legge merke til, Michael Rogers' Team Sky er på hjemmebane, hans lagkamerat Simon Gerrans kan også vise aggresivitet underveis. Aleksander Kristoff på BMC Racing Team er eneste nordmann med.

     
 Mark Cavendish
 Tyler Farrar
 André Greipel

Mange av lagene har kommet med nytt design for sesongen, mye spennende i vente med andre ord.

Jeg vil følge rittet utover og komme med daglige kommentarer og korte beskrivelser av dagens etappe. Følg med!

(TV2 sender live på TV2Sport og Sumo). Siden vi satser på Eddy Merckx her i butikken, vil jeg følge Team Quick Step litt nærmere enn andre underveis. De har med noen spennende ryttere som kan gjøre seg bemerket i årets sesong. Gerald Ciolek, Francesco Chicchi og Julien Vermote (Nederlandsk mester) for å nevne noen. Resten av laget er i Spania og trener.

Kom gjerne med kommentarer og spørsmål angående utstyr, ønsker for sesongen eller annet.

Cancer Counsil Classic.

Et kriteriumsritt som går i Adelaide, rettere sagt rundt Rymill Park. Markerer at 2011 sesnogen er i gang. En runde på 51 km totalt (30*1.7 km). Stort flatere etappe får man ikke, og det er tenkt som en oppvisningsrunde/showritt for publikum. Det vil være mulig å komme tett innpå lagene og bli kjent med de ulike. Premiene vil bli donert til Flood Relief Appeal, som jobber med å bygge opp og hjelpe de flomrammede i provinsen Queensland. Du kan også by på ulike signerte team-trøyer hvor pengene blir donert direkte til Flood Relief Appeal: www.ebay.com.au

Det ble storeslem på søndagens Cancer Council Classic i Adelaide, Australia. Matt Goss fra HTC-highroad tar førsteplassen foran Mark Renshaw(HTC) og Robbie McEwen(Radioshack). HTC viser med dette at laget har kjørestyrke, og at det er flere som er kapable til å spurte om seieren. Omega Pharma lotto kjørte mot slutten av rittet for å ta igjen en et lite 5 manns brudd som lenge klarte å holde en repektable avstand. Omega viser med dette at de er klare for å ta sin del av jobben for å sørge for å få André Greipel helt frem til sammenlgat seier. En velt i siste sving før oppløpet satte en stopper for de virkelige store spurterne. Det var Greg Henderson(Team SKY) som gikk ned for telling.

Aleksander Kristoff ble nummer 32.

Quick Step Fransesco Chicchi ble nummer 12, de(Quick Step) kjørte seg helt opp i front men ønsket ikke å ta noen sjanser i den kaotiske avslutningen.


Selve rittet starter på tirsdag 18. januar.

Første etappe starter i Mawson Lakes og har målgang i Angaston. Etappen har en total lengde på 138 km, hvor det er lagt inn "king of the mountain" og " sprint locations" underveis. Det er ikke snakk om de største høydene ( toppunkt ca. 400 meter). Mer kommer :)

 
 Dagens vinner: Mattew Goss Team HTC-Highroad.

Resultat: Mattew Goss Team HTC-Highroad tar 1 plassen og viser seg som en knallsterk spurter om dagen. Andre Greipel(Omega Pharma Lotto) fester et tidlig grep om sammenlagt lista med en 2 plass i første etappe down under. Robbie McGwen(Radio Shack) Tar 3 plassen.

Quick Steps Ciolek og Chicchi havnet langt bak i feltet idag, sammen med flere av de andre store kanonene.

2 etappe: Starter i Tailem Bend og avsluttes i Mannum. Total distanse er 146 km. Små kuppert løype, med 2 innlagte spurter og en king of the mountain som vanlig. Heller ingen særlig stigning å snakke om i denne løypa, det byr seg opp til en dramatisk spurt avslutning. Slak motbakke i avslutningen.

Dramatisk avslutning, de største deriblant Cavendish og Greipel gikk i bakken 500 meter før mål. Flere av HTC sine ryttere var med i velten. Dette åpnet opp for andre til å spurte om seieren. Ben Swift (Team SKY Sport) tok 1 plassen foran Robbie McGwen(Radio Shack) og Graeme Brown(Rabo Bank). Robbie McGwen leder nå sammenlagt foran Mattew Goss og Ben Swift.

Det er usikkert om Cavendish fortsetter etter velten.

Aleksander Kristoff havnet langt bak i leksa, han var riktig nok ganske uheldig under dagens etappe. Sier at bena føles bra.

Quick Step Fransesco Chicchi havnet på en 6 plass. Resten trillet rolig over målstreken etterhvert som hovedfeltet kom. Julian Vermote prøvde seg på et brudd tidlig, men ble nøytralisert. Quick Step er fornøyd med å få sin første topp 10 plassering.
 
Her ser du Quick Step på sin nye EMX-7. Laget i det meste karbon matereialet som er å oppdrive. Her har Eddy Merckx og de andre ingeniørene virkelig laget en sykkel som setter standaren for landeveissykling. Vekt og stivhet er nøkkelbegreper.


3 etappe:
Starten går i Unlay og avsluttes i Stirling. 129 km totalt, med en king of the mountain og to innlagte spurter( kommer med oppdatert liste på sammenlagt lista på de to trøyene). Forholdsvis kuppert løype, med en kjempe spurtavslutning. Slakt buet oppover de siste 3 km.

Michael Mattews-Rabobank Cycling team viser styrke i avslutningen, en ny australier stråler på hjemmebane. André Greipel(Omega Pharma) og Matt Goss(HTC-Highroad) tar henholdsvis 2 og 3 plass. Matt Goss tar med dette tilbake sammenlagt ledelsen 2 sek. foran André greipel(Omega Pharma) og 4 sek. foran Robbie McGwen(Radioshack).

Quickstep sine syklister tar det forholdsvis med ro i dag, det var 3(Vermote, Reda og Engels) som var med i front. De valgte ikke å bli med på spurten på slutten.

Aleksander Kristoff var nok en gang uheldig og innbalndet i en velt, havnet i bakleksa. Føler at bena responderer bra, så det kan bli spennende hvis han bare får sjensen nå.

4 etappe:
Starten går i Norwood og avsluttes i Strathalbyn. 124 km totalt. Ligner på 3 etappe, med en slak oppoverbakke i avslutningen. Hvem slår til? Kanskje Greipel skal få sin første seier down under.

Tags: sykling, protour, uci, tourdownunder, santos, markcavendish, tylerfarrar, greipel, sykkelsesongen, sykkelsesongen, landeveissykkel, racersykkel, eddymerckx, quickstep, garmincervelo, htchighroad,

Kommentarer

  •  


  •