Birkebeinerløpet og Trippelen 2010

Publisert 20.09.2010 11:34:07 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn, Løpesko, Sykkel
Lørdag 18.09 var det klart for årets Birkebeinerløp og siste øvelse i årets BirkebeinerTrippell. Med drøye 8 min frem til Geir Ludvig Aasen-Ouren var kampen om førsteplassen avgjort, men med flere gode løpere rett bak måtte jeg levere et knall-løp for å beholde andreplassen totalt.


To uker tidligere var jeg med på Helteløpet som var andre del av trippelkonkurransen TelemarkHelten. Dette var 21 km på asfalt med mye utfor og etter løpet var beina helt ødelagt (ikke så rart når jeg ikke har løpt på asfalt på tre år). Med veldig vonde legger fikk jeg kun to løpeøkter de siste to ukene før Birkebeinerløpet så oppladningen var langt fra optimal. Svoger og fysioterapeut Jarle Wermskog, teipet opp leggene mine for å se om dette kunne bedre de vonde leggene, og etter 2 dager med teip var beina mye bedre. 


[Hardt for beina både underveis og i etterkant av Helteløpet]
 
Etter litt googling fant jeg ut at det ville bli veldig hardt å holde unna for Odd Snerthammer som lå på 3. plass i trippelen kun drøye 2 min bak meg før løpet. Taktikken før start var derfor veldig enkel: finn ryggen til Odd og prøv å henge på så lenge som mulig. 


[Offensiv i starten som vanlig (bildet lånt av www.kondis.no)]

Ut fra start ble det løpt kontrollert og jeg følte jeg hang greit med rett bak tet opp grusveien de første 2 kilometerne. Litt før toppen passerte Odd og jeg hang meg på. Det gikk fort, men beina var veldig bra og det gikk overraskende lett å henge med. I det lange stipartiet ca halvveis løp Odd fort og jeg måtte virkelig ta meg sammen for å henge med, men når vi kom ut på grusveien igjen roet ikke tempoet seg og jeg måtte slippe. Jeg måtte jobbe veldig hardt for å holde tempoet oppe alene, men heldigvis så jeg ryggen til Odd foran meg hele veien og med 4 km til mål var luka på ca 40 sekunder. Beina ble litt bedre på slutten og jeg klarte å slippe på i de siste utforkjøringene ned mot mål og kom inn 21 sekunder bak Odd. Som forventet hadde Geir Ludvig stålkontroll på totalseieren og kom inn ca 40 sekunder etter meg i mål. 

Selv med dårlig oppladning hadde jeg en veldig god dag både fysisk og psykisk. Beina var bra, men for å gjøre det bra i Birkebeinerløpet må man jobbe hardt med hodet for å være offensiv hele veien og presse på selv om det gjør veldig vondt med så mye utfor. Det ble en veldig bra fight med Odd underveis og jeg fikk tatt ut det jeg var god for denne dagen. Tiden ble 1.18.02. Dette er kun 27 sekunder raskere enn det jeg løp på i fjor, men forholdene i år var en del våtere og arrangøren hadde lagt inn en ekstra sløyfe på slutten som tok litt tid. Litt dumt at det hele tiden blir forandringer i løypa slik at ikke tidene kan sammenlignes.


 
Resultatet ble 2. plass i M30 i løpet, 1. plass i M30 i Trippelen og 2. plass i Trippelen totalt. Veldig fornøyd:-)
 
Etter 3. plass i 2009 og 2. plass i 2010 i trippelen er det vell kun en ting som gjelder i 2011. Jeg føler jeg kan fortsatt hente en del tid på ski, og hvis vi får tørre forhold i rittet kan det være mulig å riste av skiløperne i terrengpartiet der det har vært mye løping de siste to årene. Jeg mener også arrangøren bør gjøre noe med premieringen for trippelen. At det kun er premie til nr 1 totalt er for dårlig og bidrar ikke til å øke deltagelsen og står ikke i stil med premieringen på de enkelte arrangementene.

Må også gratulerer vår unge lagkamerat Carl Fredrik Hagen med et fantastisk løp og 5. plass totalt i løpet.

Tags:

Kommentarer

  •  


  •