Birkebeinerløpet og Trippelen 2011

Publisert 18.09.2011 20:50:19 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Langrenn, Løpesko, Sykkel
Lørdag var det igjen klart for Birkebeinerløpet, den avsluttende konkurransen i Birkebeinertrippelen 2011. Som vanlig ble det en vond opplevelse, hvor det handler om å tåle smerten legst mulig. Jeg følte meg i veldig god form, men dessverre slo musklene seg vrange allerede på startsletten.


Dro oppover fredag ettermiddag og bodde på hytte 400 meter fra starten på Sjusjøen. Våknet til minusgrader og skyfri himmel, men det tok ikke lang tid før solen fikk tak og varmet den klare og rene høstluften. Målet for dagen var å være med å kjempe om en topp 5 plassering totalt, samt å vinne klassen i Trippelen. Under oppvarmingen følte jeg meg pigg og lett i kroppen, men hadde litt høy puls. Kjørte som vanlig noen korte drag i I3 og lav I4. 

Stilte meg opp i fremste rekke, og rundt var det en rekke sterke løpere, bl.a. 3-4 kenyanere (litt vanskelig å vite eksakt hvor de kommer fra;)  Starten går, men da skjer det, akkurat på samme måte som i 2009, da jeg måtte bryte: i løpet av de første meterne på startsletten hogger det til i muskulaturen i begge lårene! Steget blir med en gang betydelig redusert. Jeg klarte å holde en ok fart opp første bakken, men merket det kun var "en fart og et gir". Før første nedoverbakke var jeg utrolig spent på hvordan lårene ville funke. Sist gang det skjedde ble det bare verre og verre og tilslutt klarte jeg ikke å holde meg oppreist.


Etter ca 1 km. Foto: Frode Monsen

Heldigvis gikk første nedoverbakke bedre enn fryktet. Jeg kjente låret knøt seg godt, men det kom til et punkt der det ikke ble verre og holdt seg stabilt vondt. Lå nå i en gruppe sammen med bl.a. team-kompis Lars-Petter. Han hadde et bra steg og så lett og fin ut! Jeg følte lårene var stramme og hadde et steg lagt unna normalen. Måtte etterhvert seg gruppen dra sakte i fra meg. Jeg fant mitt eget tempo som holdt muskulaturen i sjakk og fikk periodevis en brukbar "flyt".

Løypen var i år lagt om nok en gang pga. "mye vann og gjørme i løypa", som arrangørene sa. Jeg syntes den nye løypen var bedre enn forventet, men mye kjedeligere enn N-3 for 2 uker siden. Midtveis var det mye grus og noen små stigninger. Mot slutten var det mye nedover, periodvis bratt, på grus og asfalt. Vant spurten om 19. plassen i eliteklassen. Glad jeg kunne fullføre. Nå må musklene knas opp! 


På vei mot mål. Foto: Per Inge Østmoen, kondis.no


Det ble 3. plass i klasse M20-24, litt overraskende, men selvfølgelig morsomt:) I Trippelen ble det seier i M20-24 og 5. plass totalt. Må også nevne team-kompis Lars-Petter som fikk til et bra løp og ble nr. 12 i eliten, vant M30-34 i Trippelen og nr. 4 totalt. 2 blant de 5 beste er bra! Neste år satser vi på enda bedre: klaffer alle konkurransene så er det absolutt muligheter for 2 på pallen!

Trippelen kort oppsummert: jeg har vært med på veldig mange konkurranser i år, og kan vel si at de 3 dårligste er disse tre. Rennet var dårlig, rittet årets dårligste ritt og løpet elendig. Derfor er jeg godt fornøyd med å vinne klassen:)

GPS-fil og pulskurve finner du her


Carl Fredrik
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Frode, 19.09.2011 11:01:03
GRATTIS igjen, Carl Fredrik! Du klarte jo målene dine med 5.plass totalt og klasseseier i Trippelen tross muskelproblemene! Sterk laginnsats fra Team OS! Ja, neste år er du på sammenlagtpallen også!