Birkebeinerrennet 2012

Publisert 20.03.2012 20:49:33 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Etter Vasaloppet og etter at vårværet hadde gitt tørre veier, har det vært hardt å holde langrennsmotivasjonen oppe de siste to ukene. Men jeg fikk noen skiturer på det som var igjen av skiløyper i Drammensmarka, og var klar for sesongens siste skitur på lørdag.


Som tidligere år var jeg med på Sportslageret sitt Birkenopplegg med overnatting og smøreservice på Skramstadsetra. Topp opplegg!!Etter frokost kl 5 og en kjapp skitest dro vi ned til start og ble ønsket velkommen av sola som brøt gjennom skyene - digg!! Skiene ble lagt ut langt frem, og alt lå til rette for en knalltur over fjellet med raske forhold.

Det gikk fort ut fra start, og jeg prøvde å finne roen og mitt eget tempo. Men jeg fikk ikke skiene til å sitte i de isete sporene og måtte stake. Kroppen fungerte heller ikke optimalt og det ble fryktelig tungt!! Mye negative tanker gikk gjennom hodet på dette stadiet. Mens jeg karret meg opp mot Dølfjellet, og gikk fiskebein i de bratteste bakkene, suste den ene dama etter den andre forbi - her lå det an til skikkelig tjeideng!!


Passering Kvarstad - Skjermdump fra VGTV. 

Men etter Dambua forandret føret seg noe og skia begynte endelig å sitte. Gliden var veldig god og kroppen begynte å spille på lag så jeg kunne gønne på og plukket mange plasser over fjellet. Opp fra Kvarstad begynte jeg å kjenne kjøret, og krampene kom i både mage og triceps når vi passerte Sjusjøen. Men heldigvis var skiene veldig gode jeg fortsatte å avansere. I utforkjøringene ned fra Sjusjøen sugde det en del i sporene, men mellom sporene var gliden bedre. Som vanlig var festet fraværende i den siste bakken opp under kraftlinjene, så her ble de siste kreftene tatt ut med staking. Jeg kom inn på tiden 2:42:00.


Målgang - Skjermdump fra VGTV.

Den ræva følelsen første del av rennet gjorde at jeg ikke var helt superfornøyd, men gode ski og bedre form siste halvdel reddet dagen. Tiden er ny pers med god margin, så må være fornøyd med den.

Grunnen til det dårlige festet i starten var nok at klisteret (Vauhti Universal) var lagt for tynt og for kort. Av slip gikk jeg på OS060S med 1 mm rett rill. Dette var veldig bra og selv om det sugde noe i sporet til tider, hadde jeg god glid sammenlignet med de rundt meg.

Team Oslo Sportslager fikk ellers mange gode resultater. Under 3 timer kom Carl Fredrik Hagen på 2:42:17, Jon Olsen på 2:45:17, Ole Jacob Næss på 2:46:09, Jarle Wermskog på 2:49:53, Jens Aas på 2:50:25, Simen Haugen på 2:54:59, Henrik Sollie på 2:56:47 og Kenneth Gavoll-Hansen på 2:57:48.

Av disse er det flere som ligger godt an til å kjempe om gode plasseringer i Trippelen i år. I tillegg til meg selv, kan og vil både Carl Fredrik, Jarle og Ole Jacob kjempe om pallen og klasseseier i årets Trippel :-)

Lørdagens renn ble sesongens siste skitur for min del, så nå glides skiene og legges på hylla, og fokus flyttes ned i løpe- og sykkelsko. Denne uken drar Trude og jeg 6 dager på fotoshoot med Gore BikeWear og RunningWear til La Gomera. Det blir hektiske dager og veldig mye moro!! Etter dette blir det en tur til Mallorca i påsken. En tur som har pleid å gi en veldig god start på sykkelsesongen.

Data fra Birkebeinerrennet kan ses på Strava.com her.

Bilder fra søndagens langtur rundt Eikern med gode sykkelvenner i deilig vårvær:
 

Vårlig sykkelhilsen fra
Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Svein, 22.03.2012 10:46:04
Vet at mange som gikk på rent multigrade klister uten dekning slet med ising opp til dølfjellet. Sikkert lurt å blande med rossa.

Skrevet av TryggArne, 21.03.2012 19:29:33
Rode multigrade og Rode Rossa satt godt hele veien.Mikset det sammen og la litt Rossa i tråkket var kanskje unødvendig.

Skrevet av Lars Petter, 21.03.2012 10:57:44
Nei, jeg er ikke helt sikker på hva som var det beste... Hørte noen nevnte at Rode Multigrade hadde vært bra.. For min del må nok tykkelse og lenge på klisteret ta en del av skylden for at jeg ikke hadde feste i starten.

Skrevet av Åge, 21.03.2012 10:52:18
Hei, vet du hva slags klister som faktisk satt under årets renn (for uten ditt eget til tider)?