Bloggere på tur

Publisert 29.01.2015 20:45:27 av Emilie Jul - Larsen Aas
Kategorier: Langrenn
Gårdsdagens tur gikk med fellesstart for de tre ny bloggerne til Oslo Sportslager. Med start på Frognerseteren via Ullevålseter, Lørenseter, Kobberhaugen, Tryvann og tilbake til utgangspunktet logget vi 17,36 km på Polar'n i skikkelig snøvær.

  

Thorkild bød på teknikk tips, Emilie på fall og brukken ski og Petter byr på anmeldelse av ski: 


Ute høljer regnet ned, det er en time til jeg skal ut på ski. Seriøst? Dette er TV-vær – ikke skivær.

Men, jeg har en avtale, og den skal jeg holde. Vi skal ha vår første fellestrening, Emilie, Thorkild og jeg, vi tre ivrige Sportslager-bloggere.

Vi har mailet flittig de siste timene. Hva skal vi smøre med? Yr melder null, kanskje én minus, og nysnø. Våt nysnø i massevis. Det lukter rubb.

Jeg har ikke zeroski, men tok sandpapiret fatt dagen i forveien. Helgarderte med to par ski. Ett med VR 50 og ett par med ittno – kun litt puss med 100-papir.

Jeg testet så vidt å rubbe med sandpapir i fjor, med overraskende god suksess. Fram til da var nullføre og fallende nysnø synonymt med smørebom. GARANTERT SMØREBOM!
Men ikke da - jeg hadde spikerfeste og overraskende god glid tatt løsmassene i betraktning.

På Frognerseteren laver det ned. Emilie og Thorkild stiller begge med zeroski. Ski laget kun for dette føret. Jeg er mildt sagt spent på hjemmerubben. Kan det funke? 

Oh yes, det gjør det. Nesten litt for godt. Festet er helt prima, men det kladder så fort jeg ikke har fart på skiene. Første halvdel av turen har jeg gode ski, men mot slutten blir kladdene et problem. Jeg gjør ikke noe med det. Jeg kunne godt ha klosset ned rubben litt eller brukt silikon eller fluor i rubben, men tar det som trening og halser bak mine to blogg-kolleger.

Snaue to mil i våt nysnø er ikke å kimse av. Alt i alt er jeg overrasket over hvor godt det funker å rubbe med sandpapir. Også var det hyggelig å gå på tur med Emilie og Thorkild – to veldig flinke skiløpere jeg har masse å lære av. Det er bare så synd det kun er en drøy uke igjen til Holmenkollmarsjen.


Tags: skiløper, oslosportslager, holmenkollmarsjen, skiforeningen, skimarathon, turrenn, skirenn, redline, madshus, alpina, polar, swix, rottefella, rubb

Kommentarer

  •  


  •