Bukkerittet 2011

Publisert 11.07.2011 13:27:00 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Lørdag var det klart for min debut i Bukkerittet, som sammen med Terrengsykkelrittet i Østmarka går for å være det mest tekniske maratonrittet i Norge. Rittet går i vakkert fjellterreng mellom Skeikampen og Gålå, nordvest for Lillehammer.


Jeg dro oppover til Skeikampen torsdag formiddag og bodde der oppe frem til rittet sammen med Øivind Bjerkseth fra Hard Rocx og Eivind Røed fra Asker CK. Vi fikk kjørt gjennom deler av stipartiene, gjort oss litt kjent med løypa generelt og slappet av med Tour de France. Etter å ha vært igjennom stipartiene gledet jeg meg til rittet og visste det kom til å bli tøft, spesielt å følge gruppa på de mest tekniske partier. Mine styrker som syklist er kjørestyre og motor. Svakhetene finner du i teknisk terreng, særlig nedover. Jeg har tatt store skritt i forhold til i fjor, men har ennå masse å lære, og derfor er Bukkerittet et perfekt ritt å sykle for å bli bedre teknisk og for å tørre å kjøre fort på smale stier med en del spredt stein.


Bilde lånt fra https://picasaweb.google.com/106673359897021105487/Bukkerittet9Juli2011#

Bukkerittet er 68 km langt og består av stølsvei/kjerrevei, grus og sti. Det er totalt 35 % med sti. De fleste velger å kjøre fulldemper på dette rittet, men iom at jeg ikke er vandt til å kjøre på denne typen sykkel valgte jeg hardtail med samme oppsett som forrige helg med RaceKing 2.2.


Startfeltet i Norges-Cup-klassen var stort og bra med rundt 80 rittklare herrer. Jeg kom greit ut i starten og var med helt fremme og kjørte kontrollert opp den første bakken på Peer Gynt veien. Vi stiger her ca 100 høydemeter før det slaker ut. Kom inn som nr 5 på første stiparti. Da hadde allerede Manengen, Nordskar og Saw fått en liten luke. Ble etter hvert ganske spredt i terrengpartiene, men det samlet seg på grusen. Stiene består av lange flytpartier med noe mer krevende partier innimellom.


Bilde lånt fra https://picasaweb.google.com/106673359897021105487/Bukkerittet9Juli2011#

Lå midtveis et sted rundt 10. plass, men så hele tiden 4. plassen et stykke frem. Før passering Fagerhøy for 2. gang dro jeg i fra gruppen min og startet jakten på gruppa foran med bl.a. Lars Ove Thoresen, Petter Sørensen, Stefan Repshus og Karl Erik Nordengen. De hadde fått en luke ut fra terrengpartiet midtveis. Kjørte bra i alle bakkene og gutset på i terrenget og til slutt var jeg oppe hos dem. Da kjempet vi om 4. plass. Siste milen var det mye småstøting fra Hedmark-karene. Klarte å følge rykkene, mens de rykket om hverandre hele tiden. Ned stien måtte jeg gi noen meter, men tok de igjen i en løpebakke. Inn mot mål kjørte vi litt opp kanten på slalombakken, før siste utforkjøring ned til mål i bunn. Lå på 6. plass på toppen, men kjørte feil ned og tapte litt på det, men de andre kjørte hakket fortere ned og jeg ble tilslutt nr. 8. Er fornøyd med plasseringen i mitt 2. Norges-Cup-ritt. Har mye å lære teknisk, men jeg kjører stadig fortere i terrenget og lærer hele tiden. Kapasiteten og beina er iallefall på plass.  

Sykkelen fungerte utmerket. Det var litt mye gjørme enkelte steder, så dekkene var noe glatte til tider, men ellers hadde jeg god kontroll over sykkelen og den responderte bra i fjellterrenget.

Resultater finner du her


Rett etter rittet kjørte jeg over til Beitostølen hvor jeg blir noen dager på samling med skiklubben min, Rustad IL, før jeg tar fatt på en liten treningsperiode frem mot NM maraton i slutten av juli. Gleder meg til det!


Carl Fredrik
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik, 13.07.2011 20:36:17
forts. ......men føler jeg har blitt mye sterkere i år. Tror det har sammenheng med mange mil på landeveien i våres, samt noen økter med tempodrag og intervaller av forskjellig lengde i motbakker. Lykke til med treningen!! :)

Skrevet av Carl Fredrik, 13.07.2011 20:33:58
Det gjelder å beholde overskudd og kjøre med godfølelse. Jeg har kjørt veldig lite styrketråkk, men vil anbefale deg å legge intervallene til motbakker. Du kan også vurdere å kjøre tempodrag i lettkuppert terreng, f.eks. 5x5 min, 2min pause. Vekten din skal egentlig ikke være noen hindring, tvert imot. Har du styrken i beina, så vil du sykle fort! Ellers bruker jeg, særlig på våren, landeveisykkelen mye og opparbeider meg kjørestyrke der. Jeg sleit veldig med kjørestyrken senest i fjor, men føle

Skrevet av Carl Fredrik, 13.07.2011 20:28:18
Takk for det! Hyggelig at du liker rapportene:) Bukkerittet er absolutt å anbefale! Frem mot NM blir det ikke om å gjøre å trene mest! I denne perioden blir det noen hviledager, endel styrke på overkropp, samt noen langturer på 3 timer (mest på sti) og noen kontrollerte intervaller, samt en gjennomkjøring søndagen før. Kommer til å legge inn en intervall neste uke + gjennomkjøring. Siste hardøkt blir onsdagen før.

Skrevet av olav, 11.07.2011 17:41:06
Bra kjørt! og moro med referatene fra rittene, Bukkerittet håper jeg å få til neste år. Ser du skal ha en liten treningsperiode from mot NM, hvordan trener du i den perioden? er det mest mulig trening? eller mye hardt/intervall? Jeg kjører rimelig greit i bakker, men er jo kun 68 kg og det er irriterende å bli fra kjørt av andre større syklister, føler pusten er grei men tunge bein, bør jeg kjøre mer bakke intervall og/eller styrke tråkk nå på sommeren?