Dobbeltseier i Helteløpet og TelemarkHelten 2011

Publisert 05.09.2011 09:14:39 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Lørdag var det klart for det 22 km lange Helteløpet fra Møsvannsdammen på Hardangervidda til Rjukan. Løpet var også siste del av trippelkonkurransen TelemarkHelten.


I motsetning til fjorårets Helteløp som gikk på asfalt og var drepen for sykkelbein, var årets løype en nytelse både i terreng og underlag. Det meste av traseen gikk på fine grus- og kjerreveier, og selv om løypeprofilen så veldig snill ut var det flere kneiker underveis som gjorde løypa hardere enn det man skulle tro på forhånd. Underveis fikk vi også med oss en veldig morsom utforbakke på sti ned langs rørgata ned til Vemork kraftstasjon.
 
Ut  fra start gikk det relativt fort ut den første grusveien men så roet tempoet seg i tet. Etter et par kilometer kom det en bakke og svoger og teamkompis Jarle Wermskog satt et fornuftig tempo. Til vår store overraskelse var vi alene i tet på toppen og kunne løpe videre i et jevnt tempo men uten å presse noe ekstra. Ved kryssing av Skarforssdammen etter ca 10 km fikk vi besøk bakfra av en til. Han virket sprek utfor, men i neste motbakke var han borte igjen. Ned langs rørgata til Vemork var det glatt så vi prøvde å ta det litt pent, men rundt en av de første svingene var Jarle uheldig og tråkket over (såpass mye at jeg som lå noen meter foran hørte det knekke i ankelen hans). Han fikk skikkelig vondt og haltet videre. Nå nærmet han bak seg igjen så jeg dro på for å holde teten. Beina var bra hele veien og selv om den siste delen, som gikk slakt nedover var veldig vond for beina, var trøkket og tempoet bra helt til mål. Jeg kom inn på 1:20:52 og fikk totalseieren i løpet = veldig moro!! Det var også veldig overraskende og moro å se at Jarle hadde bitt tennene sammen og kom inn på andreplass!!!


Bildet fra målgang lånt av www.kondis.no sin rapport fra løpet.

I trippelen hadde Jarle og jeg første og andreplassen før løpet, så det var ekstra moro å kunne avslutte trippelen og sikre dobbeltseier i årets TelemarkHelt med dobbeltseier i løpet også!! 


Jarle på vei mot mål (bildet lånt fra løpets hjemmeside).
 
Arrangementenes hjemmeside hvor det etter hvert kommer flere bilder og video: www.telemarkhelten.no 

Arrangøren skal ha klapp på skulderen for vedlig gode arrangemente! Løypene har vært både harde og varierte, og den spektakulære naturen setter en ekstra spiss som gjør at konkurransene skiller seg ut! Servicen før start, underveis og etter målgang har også vært helt rå og fortjener skryt!

Video fra løpet:


Tidligere rapporter fra Helterennet og Helterittet.

Mine data fra løpet på Strava.com ligger her.

Lars Petter
Tags:

Kommentarer

  •  


  •