Dobbeltseier i Montebelloløpet

Publisert 27.09.2011 11:20:10 av Jarle Wermskog
Kategorier: Generell, Langrenn, Løpesko, Sykkel
Søndag 25. september gikk Montebelloløpet for første gang. Fra Team Oslo Sportslager stilte Trude, Lars Petter og jeg (Jarle). 15.5 km løp skulle gjennomføres i variert skogsterreng.
Mange kjenner sikkert sykkelrittet mellom Sande og Konnerud som har vært nå i mange år, men selve Montebelloarragementet startet for mange år siden som et skirenn. Nå er skirennet igjen på trappene i kommende vinter, samt at de nå arrangerte et løp, for å starte opp ett trippelarrangement. Søndagens løpekonkurranse inngår i første trippel sammen med sykkelrittet som var i mai 2011, mens skirennet som arrangeres 18. februar 2012 blir siste del i denne trippelen, samt første del i neste års trippel.

Vi bestemte oss først dagen innen for at vi skulle delta, da det var vanskelig å bestemme seg, når det samtidig foregikk et veldig spennende sykkel VM i København. Turen er heldigvis ikke så lang til Sande for oss som bor i Drammensområdet, og vi bestemte oss for å gjøre hele turen effektivt unna, for å få med avsluttningen i Danmark på tv.

Starten på løpet var lagt rett utenfor Sande sentrum. Været var topp og deltagerne relativt mange til å være i et nystartet arrangement. Vi kjente ikke de andre løperne på startstreken, men jeg og Lars Petter la ut i et jevnt tempo fra start. Som vanlig er det alltid noen som er veldig hissige, så opp første bakken stikker en kar avgårde  i et tempo som tilsa at han alt her la inn sluttspurten:-). Han ble relativt raskt hentet, og etter litt justeringer på farta ligger jeg og Lars Petter alene sammen i tet.


Lars Petter(95) hakk i hel på Jarle(97) ut fra start
Foto: Montebelloarrangementene / Morten Olsen /
www.montebellolopet.no

Jeg og Lars Petter holdt sammen til ca. 9 km. Da hadde jeg over en periode med mye utfor på grus holdt høy fart, før vi gikk rett inn i en relativt tøff stigning. Det var ikke noe bevisst rykk, men jeg merket at jeg fikk en liten luke til Lars Petter. Over toppen hadde jeg ca. 10 sekunder. Avstanden holdt seg slik et par kilometer, før jeg begynte å sige mer ifra. Da vi nærmet oss mål kunne jeg heldigvis ikke se Lars Petter for det var lite krefter igjen å spurte med, og jeg kunne krysse mållinjen først med nesten 1 minutts margin. Lars Petter kom inn til en sikker 2. plass, og vi sikret dobbeltseier, samt klasseseier i begges respektive klasser.

I dameklassen løp Trude veldig bra selv med nesten ingen løpetrening. Løypa passet henne nok veldig godt med mye stigning, samt en del løping på teknisk sti. Hun lå store deler av løpet rett bak andre jente i løypa, men hadde krefter til en forrykende avsluttning hvor hun hentet jenta forran, og hadde krefter til en sikkelig sluttspurt. Resultatet ble en 2. plass i dameklassen totalt, samt klasseseier i K30-39.


Trude mot mål etter en hard sluttspurt
Foto: Montebelloarrangementene / Morten Olsen / www.montebellolopet.no

Løypa fortjener mye skryt. Dette var en sikkelig jobbeløype i ordentlig terreng. Hogstfelt, myrer og steinrøyser måtte forseres, sammen men en fine grusstrekker for avveksling. Løypa gikk i hovedsak oppover første halvdel, mens det var mye utfor på slutten.
Sykkelrittet er jo som kanskje kjent også veldig bra og variert, og går skiløypa i samme terreng, ligger alt til rette for at dette blir et flott arrangement som jeg vil anbefale alle å delta i!

Resultater:
http://sibb.no/emit/20110925_Montebellolopet/resultat/RESULT.HTM

Stillingen i trippelkonkurransen før det avgjørende skirennet:
http://montebellorittet.no/dokumenter/1317061129-Montebellotrippelen_2011.pdf

Lars Petter sin GPS-fil:
http://app.strava.com/runs/1759106#


Tags:

Kommentarer

  •  


  •