Fotball - Premier League tabelltips.

Publisert 11.08.2009 16:58:18 av Stian Filtvedt
Kategorier: Fotball
Ventetiden er over, endelig er Premier League tilbake! Slik tror jeg det vil gå i årets utgave av verdes beste liga.

PS! Kom gjerne med dine synspunkt i kommentarfeltet under.

PREMIER LEAGUE 2009/10


  1.
 Chelsea Logo
Chelsea F.C.

Av fjorårets Topp 4 er det kun Chelsea som ikke er svekket på papiret. Ingen spillere av betydning har forlatt klubben, og 2 spillere har kommet inn. Merriterte Ancelotti har kommet inn som ny manager. Chelsea blir å vinne Premier League i år.
     
 2.

Manchester United logo
Manchester United F.C.

United har solgt sin største stjerne, Ronaldo, til Real Madrid. Tevez følte seg urettferdig behandlet av Ferguson og gikk til City. United har etter beste evne erstattet disse med Owen og Valencia. Owen kan vise seg å være ett lurt kjøp, ser for meg at Ferguson håper han skal bidra slik Solskjær gjorde i sine glansdager. Valencia har imponert stort i pre-season, men er selvfølgelig av ett annet kaliber enn Ronaldo. United er avhengig av at van der Sar, Vidic og Ferdinand holder seg skadefri. Jeg tror United vil kjempe med Liverpool om 2. plassen.
     
 3.

Liverpool logo
Liverpool F.C.

Liverpool fansen forventer nok kamp om gullet i år, men eg tror ikke de når helt opp. Liverpool har også mistet en av sine beste spillere til Real Madrid, nemlig spanjolen Alonso. Som erstatter har de kjøpt
Aquilani fra Roma, men hvor mange kamper vil han spille?. Aquilani er nemlig meget skadeforfulgt og har på sine fem år i Roma kun spillt 20 kamper i snitt pr sesong pga skade. Får han orden på skadeproblemene sine, kan han bli en meget spennende spiller å følge. Liverpool har også kjøpt høyrebacken Glen Johnson til svimlende 16,5 mill pund......
     
 4.
manchester city logo
Manchester City F.C.

 Har fått en pengesterk sjeik som ny eier, og han har ikke spart på pengene. Har handlet mange offensive spillere, men foreløpig er forsvaret ikke tilsvarende klasse. Regner med det kommer 1-2 defensive spillere inn før vinduet stenger. Tror City stjeler 4 plassen fra Arsenal.
     
 5.

Arsenal logo
Arsenal F.C.

 Arsenal har mistet 2 av sine beste spillere til Man City. Barcelona har vel ikke gitt Fabregas opp heller...? Mister de han også, kan det bli stygt tror eg.
Arshavin tror eg vil ha en stor sesong. Er avhengig av at van Persie leverer, og at flere av de yngre viser fortsatt stor framgang. Er flere lag som puster de i nakken om 5 plassen.
     


6.
tottenham logo
Tottenham Hotspurs F.C.

 Harry Redknapp løftet Tottenham fra nedrykkstrid til en utrolig 8 plass i forrige sesong. Det hadde selv ikke de mest positive Tottenham fans trodd. Har handlet klokt i sommer, og færre spillere inn/ut enn en vanlig sommer. Tror stabilitet er det som kan sikre Tottenham opp til en 6 plass.
7.

Aston Villa logo
Aston Villa F.C.

 Villa starta meget bra forrige sesong, og var lenge med helt der oppe. Fra februar gikk det heller dårlig, og de havnet til slutt på en 6 plass. Har mistet sine kanskje 2 beste spillere iløpet av sommeren, Barry og Laursen. De har kjøpt Downing, noe jeg syns er rart da de allerede har Young. 8.

everton logo
Everton F.C.

 Everton overrasker meg sesong på sesong, og de kan fort overraske igjen og havne enda høyere enn dette. Viktig at de klarer å beholde Lescott, som City har prøvd å kjøpe flere ganger i sommer. Everton har ikke forsterket laget vesentlig i sommer, og det er viktig at spillerene holder seg skadefrie da stallen er noe tynn.9.
sunderland logo
Sunderland Association F.C.

 Steve Bruce har handlet stort i sommer, og fått inn flere gode spillere. Darren Bent kommer med målgaranti, Cana fra Marseille blir en leder på midtbanen. Jeg tror Sunderland vil gjøre en god sesong, og havner til slutt på en 9 plass.

10.fulham logo
Fulham F.C.

 Norske Brede Hangeland var kanskje Fulhams beste spiller ifjor. I sommer har han blitt linket til flere storklubber. Det blir helt avgjørende for Fulham at de klarer å beholde ham, viss ikke vil de havne lenger nede. Skal i år også spille Europa League, klarer derfor ikke å levere like bra som ifjor.

11.west ham logo

West Ham United F.C.

Kun spissen Jimenez er foreløpig hentet inn av Zola , men det trenger nødvendigvis ikke å være negativt. Mange spenndende spillere i Parker, Noble, Green, Upson, Collison og Tomins. Om de klarer å følge opp den fine 9 plassen fra ifjor tror eg blir vanskelig. Eg tipper de på en 11 plass.

12.blackburn logo

Blackburn Rovers F.C.

 Sam Allardyce er en av Premier Leagues dyktigeste managere. Han har iløpet av sommeren mistet Cruz til City, men har fortsatt slagkraft i McCarty, Diuof og Roberts. Er avhengig av at desse, gamsten og Samba i forsvar står frem og får en god sesong.

13.bolton logo
Bolton Wanderers F.C.

Davis, Robinson og Knight blir gode tilvekster for Bolton i år. Megson førte de til en fin 13 plass ifjor, og eg tror dette er plassen de også havner på i årets utgave av Premier League. Meget viktig at de klarte å beholde av Cahill, forsvarskjempen som ble kalt opp til England i juni.14.wigan logo
Wigan Athletic F.C.

 Wigan tok en fin 11 plass ifjor, men har i 2009 mistet mange av sine beste spillere. Palacios til Tottenham, Valencia til United, Heskey til Villa og nå sist Cattermole til Sunderland. Har fått inn Martinez som ny manager etter Bruce`s avgang. Spanjolen har overbevist med Swansea i Championship, så får vi se hvordan det går i Premier League.
15.hull logo
Hull City Association F.C.

 Hull imponerte alle i starten av Premier League ifjor, og lå på 3 plass i oktober. Deretter gikk det tungt og de tok kun 15 poeng på de siste 29 kampene. I år stiller de med mer erfaring, og eg tror de vil overleve. 15 plass til laget fra Yorkshire.16.wolverhampton logo
Wolverhampton Wanderers F.C.

 Gammelt storlag som er tilbake på øverste nivå. Blir meget avhengig av at Blake fortsetter å score mål i samarbeid med nyinnkjøpte Doyle fra Reading. Har signert Milijas fra Røde Stjerne. Jeg tror de unngår nedrykk grunnet McCarthy`s enorme rutine og lederskap.

17.birmingham logo

Birmingham City F.C.

Vært meget aktive på transfermarkedet i sommer. Handlet inn Bowyer og Ferguson på midtbanen, som garantert ikke blir noe morro å møte. Gjort ett scoop med å hente lovende Joe Hart fra Man City, som kanskje kan spille seg til plass i VM troppen til England. Totalt sett blir laget for svakt til å hevde seg, og Birmingham skal være fornøyd om de overlever i Premier League.18.portsmouth logo

Portsmouth F.C.

Under Harry Redknapp var Portsmouth ett meget lovende lag. Men iløpet av det siste året har det raknet helt. De har mistet nesten alle sine beste spillere, og flere er på vei ut. Moralen i laget er meget lav, og flere av spillerene har vært ute i media og klaget på stallen. Portsmouth havner på 18 plass og rykker ned til Championship.

19.stoke logo

Stoke City F.C.

Det er som oftest sesong #2 som er vanskeligst i Premier League. Stoke tok en meget god 12 plass ifjor, men i år vil de få det tøft. Har forsterket stallen for lite i sommer, og dette vil bli en avgjørende faktor for at de rykker ned.20.Burnley logo
Burnley F.C.

 Burnley overrasket de fleste med at de klarte opprykk fra Championship. Vil de overraske igjen? Jeg tror ikke det. Ingen forsterkninger av betydning iløpet av sommeren, og nesten ingen spillere i troppen med Premier league erfaring. Tror det vil bli meget tøft for laget fra Lancashire.

Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Myggen, 24.08.2009 22:55:30
ser ikke sånn ut gitt

Skrevet av Helge, 20.08.2009 08:02:33
Trur nok Liverpool tar det i år.