Fotball - Skaw Cup 2009

Publisert 27.07.2009 09:57:19 av Daniel Mathisen
Kategorier: Fotball
Lørdag 18. Juli var det avreise fra Fredrikstad, først tok vi bilen til Göteborg, og derfra ferge videre til Frederikshavn. Noen timer senere var vi framme i Skagen slitne, men klare for kamper. Første kamp skulle heldigvis ikke spilles før søndag ettermiddag så vi fikk nok av tid til å hvile.


Laget jeg spiller for heter Lervik IF, og jeg deltok i Skaw Cup med Lervik IF G19. Vi fikk en veldig tøff pulje med god motstand. Lagene i puljen vår var: Moss FK 2, Larvik Turn, Hadeland 2 og Fyllingen Fotball.

Skaw Cup 2009
Klare for kamp!

Lervik IF - Moss FK 2

I vår første kamp møtte vi Moss FK 2, et lag som holder til ikke så langt fra der hvor Lervik IF holder til. Vi har derfor møtt Moss FK flere ganger, og med tanke på at de har ”hele” Moss hvor de kan hente spillere fra, så fikk vi, ikke uventet tøff motstand.
Kampen startet bra for vår del, vi fikk bygd opp en god del fine angrep selv om Moss kanskje hadde et lite overtak i banespillet.  Noen minutter før slutten av første omgang skulle likevel Lervik IF gå opp i ledelsen, etter et innlegg inn i Moss sin 16 meter så ble Ole Henrik ”Bonden” dyttet i ryggen.  Dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på 11 meteren. Michael gjorde seg klar, han plasserte ballen helt nede ved stolpen. Sikker straffe med sine helt nye Nike Mercurial Vapor V Platin. 1-0 til pause.
I andre omgang viste Moss FK seg fram som det gode fotball-laget de er, de overlistet Lervik keeperen hele 4 ganger og kampresultatet ble 1-4.
Lervik IF - Moss FK 2 :  1-4

Lervik IF - Fyllingen Fotball
I vår andre kamp møtte vi Fyllingen fotball, i denne kampen spilte vi til tider veldig god fotball.
Lervik IF kom ikke så veldig godt i gang i denne kampen, og Fyllingen tok ledelsen. Etter at vi kom bakpå våknet Lervik, og vi produserte sjanse etter sjanse. Og på en av sjansene fikk vi reduseringen vi ventet på.  Mikael med sine Adidas adiPURE II snappet ballen etter en svak pasning fra venstrebacken mot midtstopperen, og spilte igjennom Morten som var sikker alene med keeper. Han satt ballen kontrollert i målet med sine Nike Mercurial Vapor IV Citrus etter å ha rundet keeperen. Noen minutter senere fikk vi nok en scoring, Daniel(jeg) som for dagen hadde på et par Puma v1.08 K hvit. Slo en langpasning mot Mikael som fikk ballen videre til Jonas, han satt ballen enkelt forbi keeperen i Fyllingen målet iført sine Nike Mercurial Vapor SL.
2-1 til pause
 I andre omgang presset Lervik IF på og vi fikk nok en scoring. Mikael spilte til Fredrik, som med sine Air Legend II elegant lobbet ballen over forsvaret og tilbake til Mikael, han fikk slått ballen inn mot femmeteren over keeperen som var på vei ut. Fyllingen forsvaret klarerte ballen til Jonas som stod på rundt 20m. Han kikket opp og la merke til at keeperen ikke hadde rukket å komme tilbake til målet, og på direkten bredsidet han ballen i det lengste hjørnet. 3-1.
Lervik IF – Fyllingen Fotball: 3-1

Leirvik Skaw Cup 2009

Lervik IF – Hadeland 2
Kampen mot Hadeland er noe av det verste jeg har opplevd som fotballspiller. Dette var et lag vi helt klart skulle slått, men det var ikke altfor lett å konsentrere seg om kampen da Hadeland spillerne spilte slik de gjorde. I starten av kampen virket det som om Hadeland spillerne var mer opptatt av å skade Lervik spillerne enn å spille fotball, det endte med at vi måtte bytte ut hele fem spillere pga skader.
Hadeland tok ledelsen i kampen, en Lervik og en Hadeland spiller gikk i en duell om ballen. Begge gav alt i duellen og det endte med at begge lå skadet på banen og vred seg i smerte. Lervik spilleren skrek høyt og det var tydelig at han hadde vondt. Men Hadeland spillerne brydde seg ikke og de gikk i angrep og scoret. Det er ingen regel som sier at de må spille ut ballen, men det er lov til å spille Fair Play. 
Vi fikk en redusering noen minutter senere da Eirik som for dagen valgte å bruke sine Adidas F50.8 Tunit istedenfor sine helt nye Nike Total 90 Laser II, fikk ballen inn i målet på en litt merkelig måte etter en corner. 1-1 til pause
I andre omgang hadde vi flere store sjanser. Blant annet hadde Daniel B et skudd i stolpen, han spiller i Nike Mercurial Vapor IV
Så kom vi endelig i føringen, jeg slo en corner inn i feltet som ble klarert av forsvaret til Hadeland. Ballen havnet hos Mikael i returrommet som plasserte ballen oppe i hjørnet. Etter denne scoringen hadde vi mange store sjanser, men vi klarte ikke å få ballen mellom stengene.
Isteden så fikk Hadeland en ufjortjent scoring på slutten og kampen endte med uavgjort. Etter dette pinlige resultatet var sjansene våre for å gå videre fra gruppespillet veldig små, vi måtte vinne siste kamp med minst 3 mål.
Lervik IF - Hadeland 2: 2-2

Leirvik Skaw Cup 2009


Lervik IF - Larvik Turn

Larvik Turn var vi også i pulje med i Skaw cup 2008, den gangen slo vi ut Larvik Turn etter at vi klarte 1-1.

Larvik Turn tok ledelsen i kampen på et vakkert frispark, ballen ble skutt hardt og utagbart for keeperen til Lervik. Larvik Turn’s spiller nr 9, som satt ballen i nettet brukte Adidas Predator Powerswerve. Noen minutter etter scoringen kom utligningen til Lervik, Daniel B slo et frispark fra egen banehalvdel med sine Nike Mercurial Vapor IV. Ballen ble headet av en Larvik Turn spiller i en flott bue over egen keeper. 1-1 til pause. I andre omgang klarte ikke Lervik å produsere noe særlig framover på banen og vi slapp inn to mål. Et av målene kom på straffe, Larvik Turn spissen satt ballen sikkert i mål med sine Nike Mercurial Vapor V Platin

Lervik IF - Larvik Turn: 1-3


Med 3-1 tap så var alt håp om å komme videre ute, men så må jeg jo nevne at vi hadde den tøffeste puljen. Moss FK 2 vant turneringen, mens Larvik Turn kom på 3.plass. Så vi bør egentlig være greit fornøyd med turneringen.Leirvik Skaw Cup 2009 Fotball
Fredrik og Daniel med hver sitt par Puma V1.08K

Lervik’s toppscorere i Skaw Cup 2009
Jonas 2 mål (Nike Mercurial Vapor SL/Vapor V)
Michael 1 mål (Nike Mercurial SL/Vapor V)
Eirik 1 mål (Adidas F50.8 Tunit)
Morten 1 mål (Nike Mercurial Vapor IV)
Mikael 1 mål (Adidas adiPURE II)

Hvilke sko modeller har Lervik IF’s spillere brukt i Skaw Cup 2009?
Nike Mercurial Vapor SL (2 spillere)
Nike Mercurial Vapor V (2 spillere)
Nike Mercurial Vapor IV (3 spillere)
Nike Total 90 Laser II (1 spiller)
Nike Total 90 Laser II LTD (2 spillere)
Nike Air Legend II (2 spillere)
Puma v1.08 K (2 spillere)
Puma v1.08 (1 spiller)
Adidas adiPURE II (2 spillere)
Adidas Predator Powerswerve (2 spiller)
Adidas Copa Mundial (2 spillere)

Tags: skaw, cup, fotball,

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Daniel Mathisen, 27.09.2009 23:46:07
Takk for det :P Pent frispark forresten :D vi skulle hatt muren litt mer til høyre for deg så hadde du skutt på oss isteden :P hehe

Skrevet av Hans Kristian , Larvik turns nr 9, 27.09.2009 23:42:41
En lagkompis fant denne siden, og viste meg denne. Daniel, utrolig bra skrevet. Jeg visste ikke at dere hadde overview på det, men utrolig artig å lese :) Lykke til videre på høst sesongen :))

Skrevet av ggm, 02.08.2009 01:47:16
ding da! bra skrevet daniel

Skrevet av Kongen, 28.07.2009 22:13:40
Strålende

Skrevet av Lervik supporter, 28.07.2009 10:45:49
Veldig bra skrevet Daniel:)

Skrevet av Lillegutt , 27.07.2009 23:03:42
Snart den nye Lars tangen

Skrevet av Roble elmi, 27.07.2009 22:59:57
Stå på gutter

Skrevet av Daniel Mathisen, 27.07.2009 22:56:28
:)

Skrevet av lerviks beste spiller, 27.07.2009 22:55:41
Kjempe bra skrevet ;)

Skrevet av Toppscorer for lervik i skaw cup 09, 27.07.2009 17:42:50
bra skrevet Daniel ;)

Skrevet av Daniel Mathisen, 27.07.2009 17:27:55
Takk for det :)

Skrevet av kjempefan av lervik:), 27.07.2009 17:27:00
Veldig bra jobbet Daniel:)