Fra Opptur til Skikkelig Nedtur!

Publisert 08.02.2015 23:30:01 av Emilie Jul - Larsen Aas
Kategorier: Langrenn
Det startet med en skikkelig opptur 6. januar da jeg fikk telefon fra Sportslageret om at jeg hadde fått «jobben» som skiløper. Deretter fortsatte det på en topp med fantastisk utstyr, mange skiturer og positiv (media) oppmerksomhet! Det ble et hyggelig møte med 2 andre skiløpere som delte min glede og entusiasme og et teknikk kurs på tampen for å gjøre den siste finishen. 
(Ubrukt startnummer)
Da var det bare å roe ned og glede seg den siste uken før det store målet. Det gjorde jeg også, frem til onsdag morgen. Da kom
kvalmen og jeg hadde klart det man ikke ønsker å toppe formen med: Et magevirus fra barnehagen. Det er kanskje en grunn til at de beste unngår akkurat dette: Å hente barna sine i barnehagen midt i sesongen. Også jeg som aldri er syk!! Så som Thorkild sier «Mind is Matter»!! Så jeg tenkte; Jeg er FRISK jeg er FRISK jeg er FRISK! Snakket minst mulig med folk rundt meg om hvordan jeg egentlig
hadde det. Gav meg selv hvile og prøvde å fortsette den mentale delen av treningen! Da jeg la meg fredag kveld var det fortsatt med tanke om at jeg skulle stille til start lørdag morgen!

Dessverre ble det ikke slik: Beslutningen ble tatt kl 05.50 da klokken ringte etter x-antall dobesøk, tom mage, et par timer søvn og
et utrolig sammensurie av tankevirksomhet gjennom natten! I det ene øyeblikket visualiserte jeg dagen og løypa, i neste så jeg for meg hvordan jeg skulle takle å ikke stille til start! Enn hvor mye jeg hadde lyst til å gå renn både av egen interesse og for å stille opp for sportslageret som hadde støttet meg de siste ukene, så måtte jeg innse at det ville være idioti å stille på start med tom mage og minimalt med søvn for å fylle kroppen med sportsdrikk og gel og slite meg gjennom 54 km i Nordmarka. Det hadde nok mest sannsynlig ikke blitt pers!

Det første døgnet var kjipt, nå er det litt bedre og jeg håper som Thorkild å kunne stille til start i 2016!

Jeg vil gratulere mine to «kollegaer» med vel gjennomført oppdrag: Petter med fantastisk pers og Thorkild med bra tid til tross for at
han gir seg selv terningkast 1 på egen form og innsats.

Jeg takker Oslo Sportslager for utrolig mye bra utstyr. Takker for god støtte av venner og familie som har hatt tro på, og fulgt med på treningen min de siste ukene. Jeg takker en forståelsesfull mann som selv også ville satse fullt mot gårsdagens renn, og sist men ikke minst går den største takken til våre 2 skjønne jenter som har holdt ut med to «gale» foreldre i hele januar og som har gledet seg veldig til dagen i dag og som endelig fikk gå tur med mor OG far og imponerte med ny rekord (12 km)!!! Det er de vi får satse på fremover!!    

(Blide og stolte jenter)

(Ullevålseter)
Tags: skiløper, oslosportslager, holmenkollmarsjen, skiforeningen, skimarathon, turrenn, skirenn, redline, madshus, alpina, polar, swix, rottefella, blidejenter, ullevålseter

Kommentarer

  •  


  •