Frikjøringsblogg - Marte Tveten

Publisert 08.02.2017 15:25:05 av Marte Tveten
Kategorier: Alpint, Fjell, Generell

 

Marte Tveten heter jeg, er 23 år og kommer fra Lier utenfor Drammen. I år er jeg på min femte vintersesong i Alpene, nærmere sagt Nendaz i Sveits, 2 timer øst for Geneve.

   Helt siden jeg ble ferdig på videregående har det kribla i kroppen etter å utnytte vinteren til sitt fulle, og å leve etter vær og vind. Problemet var bare at jeg kunne knapt kjøre på ski. Etter å ha stått på snowboard fra jeg var 9 til 17 år, tok jeg meg kanskje vann over hodet når jeg kjøpte brukte ski med alpine trekkers på finn.no og dro til Chamonix i 2013. Heldig som jeg var, ble jeg kjent med en gjeng med bra svensker som ga meg litt tips om karving og vekt på dal-skia. Ble fort introdusert for skikjøring fra Aiguille du Midi og da hadde jeg ikke noe annet valg enn å lære meg å svinge litt mer kontrollert og forsto fort at alpin trekkers måtte byttes ut med noe litt mer moderne.

 

På toppen av den høyeste heisen i Verbier. Mont Fort (3330 moh.) 

 

Min første sesong ble som en liten introduksjon for hva jeg ville drive med i flere år fremover. Det ga blod på tann, og jeg oppgraderte utstyret og dro ned til Chamonix igjen. Sesongen 2015 bodde jeg i Gressoney i Monterosa, Italia, og sesongen 2016 bodde jeg i Verbier, Sveits. Og sesongen nå bor jeg som sagt i Nendaz, i en superkoselig hytte. I Nendaz er vi en gjeng med rundt 25 skiglade sesongere (meg og resten svensker).

 

Mye av motivasjonen for at jeg har dratt ned år etter år har vært å kunne se hvor god kan jeg bli på ski. Jeg møter nye utfordringer og prøver få god følelsen på ski hver dag. De siste årene har jeg også deltatt på Freeride World Qualifier konkurranser rundt om i Alpene og på New Zealand. Gjennom hele sesongen går det konkurranser nesten hver helg i Alpene. Man får besøke så mange rå, store og små skisentre både i Frankrike, Sveits, Italia og Østerrike. 

 

Målet for sesongen blir å gjøre det så bra jeg kan på konkurransene jeg stiller opp i, og da helst på pallen! Nivået er høyt hos jentene, så det gir et ekstra driv for å gi enda mer gass! I tillegg elsker jeg å gå turer, så målet blir å få gått noen 4000 meters topper rundt Nendaz, da blant annet Grand Combin 4314 moh. Når sesongen går mot slutten i Nendaz i midten på april, går turen videre mot Lofoten, Narvik og Lyngen før sesongens siste konkurranse skal kjøres på NM på Riksgränsen.

 

Masse fine turmuligheter

 

 

Sesonghytta

 

 

 


Tags: firkjøring, freeride, fwtq, topptur,

Kommentarer

  •  


  •