Garmin Barcelona Triathlon

Publisert 19.10.2011 20:19:14 av Hans Alexander Mangen
Kategorier: Sykkel
Heisann! Hanse her, jobber deltid i ski og sykkelavdelingen og dette er mitt første innlegg på bloggen til Oslo Sportslager.


Fredag 14 oktober dro jeg til Barcelona for å delta i Spanias største triathlon, Garmin Triathlon Barcelona. Konkurransen består av to distanser, olympisk (1500 m. Svømming, 40 km. Sykling og 10 km. Løping) og sprint (halvparten av olympisk). Sammen med over 2000 triatleter konkurrerte jeg i den olympiske distansen.

Konkurransen gikk søndag 16, så jeg hadde hele lørdagen til å lade opp. Dagen ble brukt til å skru opp sykkelen, hente startnummer, gjøre seg litt kjent i løypa, spise spansk spekeskinke og drikke alkoholfri San Miguel med sitronsmak. Området for konkurransen var
idrettsparken som ble bygget i forbindelse med sommer OL i 1992. Bodde i motsatt ende av byen hvor konkurransen ble arrangert. På vei til og fra startnummerutdelingen fikk vi derfor med oss store deler av byen, både til fots og fra lokal skranglebuss. I løpet av ettermiddagen ble det også tid til en liten løpetur. For en som er vant til å trene i Lillomarka, var det  en ny opplevelse å løpe nedover Barcelonas imponerende avenyer.  Avsluttet dagen på lokal fotballbar med å se Messi og Iniesta herje mot Racing Santander.  

 

Grytidlig søndag morgen bar det avgårde på metroen for å komme seg til start. Startskuddet gikk 08.00, og før det skulle sykkelen sjekkes inn og alt utstyr legges på plass. Skiftesonen, dvs. der vi oppbevarer sykkel og løpesko, var en friidrettsbane ved strandpromenaden. Som alltid før store konkurranser var det en spesiell stemning blant deltakerne. Synet av mange tusen sykler og løpesko på rekke og rad minnet meg om startfeltet i Vasaloppet. Uten sammenlikning for øvrig mellom Bergaby og Barcelona.

Det lille som var av info ble mumlet over høyttaleren på katalansk. Ikke mye å bli klok på for en som kun hadde spansk valgfag fra videregående. Så fulgte strømmen av våtdrakter ned til stranden. Fikk starte med de 500 antatt beste deltakerne og stilte meg opp så langt fram som mulig. Svømmestarten var blitt flyttet pga store bølger, og nå begynte selv spanierne å etterlyse mer info om hvor vi skulle svømme. Arrangøren løste dette på et høyst originalt vis. Istedenfor å informere om endringene, sendte de fram
en bikinikledd senorita! Med ett begynte deltakerne å synge og klappe og det var rene fiestaen på start. Like etter smalt startskuddet, og kaoset var et faktum. I vannet var det armer, bein og bølger overalt. Svømming er normalt min
sterkeste disiplin, men nå var jeg virkelig redd! Etter 22 min med kaving i bølgene var endelig de 1500 metrene tilbakelagt.

 

Overgangen til sykling gikk fint. I motsetning til konkurranser i Norge, var det her lov å ligge på hjul. På den første av fire runder samlet det seg til et stort felt. Følelsen var akkurat som i et vanlig landeveisritt, med full spurt ut av hver sving og rundkjøring.
Fokuserte på å unngå uhell og spare beina mest mulig til løpingen. Etter litt over en times sykling var det klart for å skifte til løpesko.

 

Følte meg sterk fra starten av løpingen og tok til min store overraskelse igjen folk i løypa. Løpingen var en forholdsvis flat runde på 10 km. Etter 6-7 km. kom det derimot flere små lette spaniere som løp fort! Prøvde å løpe teknisk riktig helt til jeg hørte speakeren. Derfra og inn var det full spurt på dønn stive bein! Krysset målstreken etter 38 minutters løping. Ble nummer 69 med en totaltid på 2.05.58.      
Konkurransen ble vunnet av Joao Silva fra Portugal foran hjemmehåpet Mario Mola. Begge to kommer til å være med i kampen om edelt metall i neste års sommer OL!
 

Er strålende fornøyd med resultatet, arrangementet og oppholdet! Har hatt denne konkurransen som mål helt fra vårparten. Vil benytte muligheten til å takke treningskompiser fra Sportslageret og Stovnerkameratene. En spesiell takk til Øyvind Johannesen for
gode trenigstips gjennom hele sesongen og til muttern som sponset turen og heiet underveis! 
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Hans Alexander Mangen, 20.10.2011 20:28:18
Tusen takk! Har ikke funnet noen flere livebilder, men i denne linken kan du se video fra flere steder i løypa: http://mysports.tv/events/BT11/results.asp

Skrevet av Torkil Horne, 19.10.2011 22:35:11
Fin oppsummering, virkelig imponerende innsats! Må ha vært en stor opplevelse å delta på et så stort arrangement. Har du funnet noen levende bilder fra arrangementet?