GOD FORM, OPTIMAL LØYPE OG FANTASTISK SYKKEL

Publisert 14.06.2012 10:35:00 av Ole Jakob Nes
Kategorier: Sykkel
Dette var status 14 dager før Farrisrunden, som arrangeres førstkommende lørdag. Klassikeren rundt det vakre Farrisvannet passer både forbi gården min og over gjennom deler av eiendommen, føler det derfor som en forpliktelse å delta.


Etter sterke ritt i 2008, 2009 og 2010 ble 2011 DNS på grunn av treningen generelt ble prioritert ned og sykkelen satt i garasjen som følge av husbygging, familieforøkelse og at krykker var framkostmiddelet de siste ukene før Farrisrunden. Treningen har siden 1 mai vært preget av intervaller av ymse varianter – løp, rulleski eller sykkel med draglengde fra 40 sekunder til 15 minutter. Har også lagt inn en langtur hver søndag på ca 4 timer. En gjennomkjøring av løypa 14 dager før rittet bekreftet at dette var et bra opplegg, beina fungerte og løypa var tørr og fin. Løpepartiene er også utbedret slik at en kan sykle hele løypa.
Dagen etter var imidlertid opplegget ødelagt – våknet med sykdom, og det ble 5 dager uten trening. Et kraftig regnvær førte til at løypa ble omgjort til en skikkelig sølebad, og da var det bare sykkelen fortsatt var fantastisk. 29 tommeren fra Everest har gjort at selv jeg oppsøker stier og tekniske partier, dette i sterk kontrast til tidligere da jeg har kun har syklet grus. Sykkelen tar seg elegant fram i terrenget i tillegg til at den ruller godt og føles som en kjøremaskin på grusen.
Så får vi se på lørdag om mannen oppå sykkelen er klar for høy fart. Lite spesifikk sykkeltrening og null konkurranser er vel ikke optimalt, jeg får håpe generell form, overskudd, vilje og godt utstyr hjelper meg på veien.
Løypa har de siste dagene tørket godt opp igjen, slik at alt ligger til rette for en flott dag rundt Farris for de 2000 som er påmeldt i år.

Ole Jakob
Tags:

Kommentarer

  •  


  •