Godset: Ekte kjærlighet

Publisert 08.06.2011 15:14:42 av Kenneth Larsen
Kategorier: Fotball
Siden jeg er født og oppvokst på Romerike, vil sikkert endel lure på hvorfor jeg valgte Strømsgodset som klubben i mitt hjerte. Det naturlige valget ville vært LSK, sånn ble det derimot ikke. Med pappa sitt Drammensblod og hans store fotballinteresse var jeg ikke gamle skrotten før jeg fikk med meg min første kamp på Marienlyst Stadion, og dermed var det gjort.Det er nemlig ikke du som velger et lag å heie på, det er laget som velger deg - det er iallefall slik jeg føler det. Sammen med pappa og mine to brødre reiser jeg land og strand rundt for å følge mitt kjære Strømsgodset. Jeg har vært ivrig supporter siden tidlig på 90-tallet, og siden jeg tok lappen for over 7 år siden har jeg vært på de fleste Godsetkamper. Om det så er treningskamper, cupkamper, hjemme- eller bortekamper.Min største opplevelse med Godset er selvsagt når vi ble norgesmestere i 2010. Etter å ha slått Modum, Raufoss, Lyn og Haugesund i de fire første rundene møtte vi Ranheim i kvartfinalen og Odd Grenland i semifinalen. Med seier også i begge disse kampene ventet overraskelseslaget Follo FK på Ullevål stadion i finalen. Der ble det grei skuring med 2-0 seier til Drammenslaget og Godset kunne feire sin første cuptriumf siden seieren over Rosenborg i 1991.


Strømsgodset: Norgesmester i fotball, 2010.

Året 1997 har jeg også gode minner ifra, da Godset tok 2. plass i cupen og 3. plass i serien. Laget den gangen inneholdt profiler som Jostein Flo, Lasse Olsen, Ousman Nyan og Glenn Arne Hansen. Glenn Arne Hansen sto forøvrig i mål for Follo FK i cupfinalen mot nettopp Godset i 2010.Lagbilde av Strømsgodset anno 1996

Per 14/6-11 ligger Godset på 2. plass, kun målforskjellen skiller oss fra Tromsø som topper tabellen:

LAG
K
P
Tromsø 9 19
Strømsgodset 9
19
Aalesund 10
19
Stabæk
10
18
Molde
10
17
Brann
10
16
Haugesund
10
14
Fredrikstad
10
14
Sarpsborg 08
10
14
Lillestrøm
10
13
Vålerenga
9
11
IK Start
10
10
Odd Grenland
10
10
Rosenborg 9
9
Sogndal
10
8
Viking
10
6

I tiden fremover vil jeg komme til å skrive litt fra hver Godsetkamp, legge ut bilder fra kampen osv. Den neste kampen for Strømsgodset nå er førstkommende torsdag (16/6-11). Motstander er Solskjærs hardtsatsende Molde, kampen spilles på Marienlyst Stadion. Jeg har selvfølgelig tro på at Godset, som fremdeles er ubeseiret hjemme i år, sørger for at alle tre poengene blir igjen i Drammen.


Tilslutt vil jeg nevne at for noen år siden lagde jeg en avtale med en kompis om at den dagen Godset blir bedre enn nr. 5 i Tippeligaen, skal vi ta Godset-tatovering. Om vi blir topp 5 må jeg merke meg for livet og vil da selvfølgelig lage en sak på det slik at dere kan se resultatet.

Kenneth Larsen

Tags: fotball, godset, tippeligaen, drammen

Kommentarer

  •  


  •