Godset: Smaken av Europa

Publisert 06.08.2011 01:42:26 av Kenneth Larsen
Kategorier: Fotball
Den siste uken har vært en meget spennende og innholdsrik uke for alle oss med blått hjerte, som følger Strømsgodset. For første gang siden vi møtte Aston Villa i 1998, har Godset prøvd seg ute i Europa.
Motstanderen ble ikke hvem som helst, men nettopp vinneren av Europa League 2010, Atletico Madrid.
I tillegg til hjemme og bortekamp mot Atletico, har Godset den siste uken også rukket å møte min erkerival, LSK.
Atletico Madrid - Strømsgodset på Estadio Vicente Calderòn i Madrid. Et minutts stillhet etter tragedien i Oslo og på Utøya.


Torsdag 28/7-11, Atletico Madrid - Strømsgodset:

Torsdag 28. juli møtte vi altså 2010-vinneren, Atletico Madrid, til den første av to kamper i 3. kvalifiseringsrunde til Europa League. Madrid-laget måtte sies å være storfavoritter mot et lag de fleste spanjoler ikke engang hadde hørt om. Strømsgodset dro til Spania med et mål om å få med seg et viktig bortemål, samtidig som de skulle prøve så godt de kunne å stenge igjen bak.
Atletico stilte med nærmest toppet lag, så de største stjernene skulle slippe å være med til Norge å spille returkampen. Kampen ble derimot langt jevnere enn de fleste ville trodd, og til pause sto det fortsatt 0-0 på resultattavla. 2. omgang startet med at Godset gikk i angrep og Jo Inge Berget ble lagt i bakken av keeper, Joel. Dommeren gjorde feil i å vinke spillet videre.
Kun minutter senere sendte tidligere Arsenal-spiller, Jose Antonio, laget sitt opp i ledelsen, med et godt plassert skudd.
Senere i kampen la samme mann på til 2-0, og det så stygt ut for Godset med tanke på avansement til 4 kvalik-runde.Reyes feiret et av sine to mål.


I det 76. minutt kom Jo Inge Berget alene igjennom, men ble stoppet uregelmentert av forsvarspiller, Miranda, som pådro seg rødt kort i den situasjonen. Derifra og ut skapte Strømsgodset mye, og de fikk betalt minutter senere. Innbytter Nordkvelle kom seg ned til kanten, fikk lagt et smart innlegg til Storflor, som gjorde alt rett og reduserte til 2-1. Dette ble også sluttresultatet og Godset hadde skaffet seg et drømme-utgangspunkt før returkampen.Thiago og Storflor.


4/8-11 Strømsgodset - Atletico Madrid:

Returkampen ble spilt en uke seinere, torsdag den 4. August i Drammen. Etter min og mange andres mening, ble dette en kamp Strømsgodset styrte, men Atletico Madrid scoret målene. Sjansestatistikken endte 7-3 i favør Godset, mens antall cornere viste 10-1 i favør hjemmelaget. Men som nevnt tidligere har dette lite å si, når Atletico vant kampen 2-0. Men Strømsgodset spilte en meget god kamp og imponerte Atleticos manager Gregorio Manzano, samt flere av Atleticos spillere. Mohammed Abu og Alfred Sankoh lekte seg på midtbanen og begge leverte årsbeste. Atleticos mål ble scoret av Adrian Lopèz og Jose Antonio Reyes.Banens beste: Mohammed Abu.


Den spanske avisen Telecinco mener det var et mirakel at det ikke ble mål til hjemmelaget i Drammen. Spanjolene mener nordmennene var fysisk overlegne i kampen, og at Atletico har mye å jobbe med frem til den spanske serien starter. - Hadde Strømsgodset hatt en god spiss, hadde nok Atletico måttet vinke farvel med Europe League, skriver avisen.


Bye, bye Berget:


Jo Inge Berget bestemte seg rett før Godsets bortekamp mot Atletico at han fra og med 5. August skulle være Molde-spiller. Dette tror jeg kom noe overraskende for de aller fleste, siden Udinese og Godset var enige om at Berget skulle være sesongen ut i Drammen. Godsets hjemmekamp mot Atletico Madrid ble da Berget sin siste kamp for de mørkeblå fra Drammen. Nå har altså Berget takket for seg, Nordkvelle har bestemt seg for å ikke være med videre og også Glenn Andersen har sagt at han kommer til å vende nesa hjem mot sørlandet etter endt sesong. Det betyr at Godset må ut på jakt etter nye spillere, og det blir spennende å følge med om det skjer noe i dette overgangsvinduet, som åpnet 1. August og stenger en måned seinere.Jo Inge Berget i sin siste Godsetkamp.


Søndag 31/7-11, Godset - LSK:


Midt i mellom kampene mot Atletico Madrid, spilte Godset sin 16. Tippeligakamp for året, mot LSK. Dette ble faktisk en kamp Godset var TOTALT overlegne fra A-Å. Kampen endte tilslutt 3-1 i favør Godset, men selv mener jeg at Godset minst burde ha doblet antall mål. Godsets mål ble scoret av Jo Inge Berget, Glenn Andersen og et selvmål av Ruben Gabrielsen. Ca kvarteret før slutt reduserte Frode Kippe med et nydelig frispark. Siden de aller fleste av mine venner er LSK supportere, var dette en veldig viktig seier for meg personlig. Etter 16 spilte kamper innehar Godset nå fjerdeplassen, men har henholdsvis en og to kamper tilgode på lagene foran, og vinner de hengekampene, kan de faktisk klatre opp på sølvplass. Førstkommende søndag venter Brann i Bergen til en tøff bortekamp. Dette blir en viktig kamp mellom lagene som ligger på henholdsvis 3. og 4. plass.                                                                                     Kenneth Larsen


Bli medlem av Oslo Sportslagers Fotball - Gruppe på Facebook og bli oppdatert på kampanjer, nye modeller, forhåndsbestillinger og mye mer!

Tags: strømsgodset, atleticomadrid, europaleague, fotball

Kommentarer

  •  


  •