Gull i EM hundekjøring i Italia

Publisert 29.11.2010 10:48:23 av Linn Beate Hansen
Kategorier: Generell, Langrenn, Sykkel
Den 6. november pakka vi Transporter`n  og satte nesa nedover mot Italia og sesongens store mål; EM hundekjøring barmark. Med oss på lasset var også Trini, Zabel og Rasch, hundene våre. 220 mil og to døgn  senere var vi framme på hotellet i La Bella, nordøst i Italia ved bunnen av Dolomittene.


Det var bare å sjekke inn og ta en tur ned til der mesterskapet skulle arrangeres for å inspisere løypa før det ble mørkt. Men; hvor var det blitt av løypa??  På grunn av det verste regnværet på 60 år hadde elva  ved siden av stadion vokst langt over sine bredder og skylt med seg omtrent hele området og deler av løypa stod fortsatt under vann…  Heldigvis var det bare mandag, og løypemannskapet sto på hele uka slik at den var klar på fredag. I mellomtiden fikk vi tatt noen kjempefine sykkelturer i Dolomittene og mellom vindruerankene. Hotellverten sørget for påfyll av lagrene med masse god mat. Tror aldri jeg har hatt bedre bein!

Etter hvert kom også resten av den norske troppen nedover som bestod av Lena Boysen Hillestad, Venke De Lange, Lisa Brøndbo og Svein Ivar Moen.

 

Konkurransen går over to dager med intervallstart. Tidene blir lagt sammen, og den med best tid sammenlagt vinner. Løypa var ikke på mer en 4,2 km, sleipt underlag og mange krappe svinger. Ikke rom for feil eller å safe!! Vi hadde på forhånd sykla gjennom løypa mange ganger, men når du får en hund foran blir mye veldig annerledes. Dette var ikke mulig siden løypa ikke ble klar før dagen før. Vi fikk bare lov til å gå igjennom med hund i bånd…

 

Lørdag morgen var det Zabel og jeg som skulle først ut. Var rimelig nervøs, men snaut 9 minutter senere hadde vi gjort en kjempebra løp og når alle hadde kommet i mål ledet vi med 2 sek på nummer 2, og 6 sekunder til 3.plassen. Trini og Viktor fikk et litt dårligere utgangspunkt; 3.plass og 15 sekunder opp til 1.plassen

Søndag var dagen da alt skulle avgjøres. Startrekkefølgen tok utgangspunkt i resultatet fra dagen før. Først nummer 1 osv.  Altså meg først, med de to tsjekkerne halsende etter. Sto på startstreken med 160 i puls (ny rekord). Zabel var minst like klar som meg; hele kroppen hans ristet og han stirret på meg gal i blikket ventet bare på at jeg skal si ”JA”. Det gikk noe helt rått ut fra start og jeg var nesten ute i periferien to ganger. Gøtsa det jeg hadde i hver sving, og det var helt på kanten. Fikk et glimt av hun som lå som nummer 2 halvveis, fikk ikke følelsen av at jeg hadde dratt noe i fra. Inne på stadionområdet var det vått og tungt og det var bare å gi alt de siste meterne. BRAVISSIMO ropes det da jeg kommer i mål, 10 sekunder bedre tid enn i går, dette må jo holde. Var utrolig deilig å se på tavla at tidene gikk ut på de andre jentene, og tilslutt var det bare å slippe jubelen løs!! Deilig følelse og endelig kunne slappe av.. men ikke helt, for hvordan skulle det gå med Viktor og Trini? For dem var det ”all in”, og ikke rom for ”safing”. Var veldig spennende å stå i målområdet å vente. Polakken som ledet startet først og kom i mål med samme tid som dagen før, samme med slovakeren, og der hører jeg allerede Trini som loser. De fikk full klaff og kjørte 18 sekunder raskere tid en dagen før og 2.plass totalt.

Bilturen tilbake til Norge gikk også bra, og det var til og med skiføre! Neste store mål blir VM hundekjøring på hjemmebane som skal arrangeres 24.til 28.mars i Holmenkollen. Vi gleder oss!

-Hilsen Vicrtor og Linn!


Tags:

Kommentarer

  •  


  •