Halv-Fet triatlon, Norges hyggeligste triatlonkonkurranse

Publisert 10.06.2014 13:43:35 av Lars Christian Vold
Kategorier:
Halv-fet triatlon er en triatlonkonkurranse av typen halvdistanse. Det vil si 1900m svømming, 90km sykling og 21,1km løping. Halv-fet er konkurransen for deg som er med på ditt første triatlon, for deg som liker uhøytidelig god stemning, eller for deg som bare vil ha en god og hard økt. På lørdag var jeg med på Halv-Fet triatlon sammen med to andre fra laget mitt (Hero triatlon). Det ble den hyggeligste konkurransen jeg har vært med på noengang.


Før start var det god stemning. I stedenfor å bruke det siste kvarteret til å varme opp stod folk og pratet og hygget seg. Det fantes nesten ikke snev av den typiske spente stemningen som gjerne finner sted for konkurranser. Her skulle man hygge seg og ta det som det kommer. Vi var 4 gutter som kanskje tok dette enda mer uhøytidelig enn resten. En halvdistanse tærer på kroppen og ettersom vi er midt i en hard treningsperiode hadde vi blitt enige med treneren vår Mats Johansen om å ta det rolig på løpingen. Det å løpe en halvmaraton hardt etter å syklet er det som absolutt tar lengst tid å restituere etter, så vi hadde avtale om å vente på hverandre i T2 slik at vi kunne løpe rolig sammen. 
 

Fra venstre: Kristian Horne, Marius Elvedal, Anders Alveng og Lars Christian Vold (meg)

Jeg merket allerede fra første svømmetak at det ikke var flust med overskudd på slutten av en hard uke. Jeg fant allikevel et greit driv og klarte å komme meg opp av vannet som nr 2. Det var gøy å se at lagkompis Anders Alveng var bak meg, for han er en svært god bassengsvømmer og knuser meg i basseng. I løpet av vinteren har jeg rukket å glemme at bassengsvømming og open-water-svømming nærmest er to forskjellige idretter.  I T1 tar jeg det svært rolig og prater med Kristian Horne og Anders mens jeg rydder på plass tingene mine. Jeg håper på å få følge av en av dem, men det ser ikke ut som de har noe særlig hastverk de heller, så jeg sykler av gårde. Etter hvert ser jeg at Kristian Horne bare ligger noen 100 meter bak meg, så jeg roer ned tempoet så vi kan sykle sammen (med 10m mellomrom) resten av syklingen. I T2 venter vi på resten av følget og vi løper innom bilen for å hente kamera før vi jogger 21km rolig til mål. God stemning med sang, tissepauser og vitser hele veien.


Marius Elvedal og jeg jogger samlet i mål til delt ?-plass. Kristian Horne og Anders Alveng ga seg etter 10km for å spare beina til uka.

Halv-Fet drives av én ildsjel, Werner Hålien. Han står for alt fra tidtaking, løypemerking, påmelding til support... ja stort sett alt som skal til for å arrangere en konkurranse. Påmeldingen skjer ved å trykke "attending" på facebook, og startkontingenten på 100kr betales i cash før start. Og vinneren får en halv kasse hjemmebrygget øl. Hva ellers? Jeg kommer i hvert fall til å stille til start her igjen. Om det blir på den rolige eller den heseblesende måten neste gang, vet jeg ikke enda. Uansett er dette den hyggeligste triatlonkonkurransen jeg har deltatt på og for deg som lurer på om du skal våge en halvdistanse, er dette den perfekte konkurransen å starte med.
Tags:

Kommentarer

  •  


  •