Hardkjøret i gang. La Diagonela - Kjetil H. Dammen

Publisert 25.01.2016 14:09:43 av Kjetil Dammen
Kategorier: Generell, Langrenn

La Diagonela i helga var første renn i Skiclassics for min del siden åpninga i Livigno og la Sgambeda i starten av desember. Jizerska for to uker siden utgikk for min del da jeg og min bedre halvdel ventet barn, men jeg fikk gått både Sørkedalsløpet og Budorrennet istedenfor, og har trent godt.Var derfor spent på hvordan det skulle gå i helga. Siden rennet går i det vi kaller mellomhøyde var mulighetene enten å dra tidlig for akklimatisering, eller rett opp i høyden. A. Høst og jeg gjorde det siste, mens resten av laget var i Pontresina og akklimatiserte.

La Diagonela bød i år på det første virkelige turrennet i SkiClassics. En lang runde på 53km, fine forhold, store deler med sol og blå himmel og vinterlige temperaturer på 5-6 minusgrader. Løypa var temmelig flat, med noen bakker siste 10km, og en Marcialonga-light finish.

Jeg prøvde å gå så billig og anonymt som mulig fra start, og være godt plassert på strategiske steder. Det er kamp om posisjoner store deler av løypa, og vi var sikkert en gruppe på godt over 30 løpere frem til Eliassen satte fart med 10km igjen. Da sprakk det opp og jeg ble liggende å jage i gruppe 3. Det kom flere opp bakfra til denne gruppa, og da vi gikk inn i siste bakken lå seg totalt som nummer 6, på bakskia til nummer 4 og 5. 

 

 

Siste km ble dessverre altfor tung for min del. Jeg måtte slippe 4 og 5, i tillegg til 3 andre løpere som passerte meg. Det ble tilslutt 9.plass, en resultat jeg er meget fornøyd med. Nå gjelder det å bygge videre på den jobben som er lagt ned, og ta med den gode følelsen fra helgens renn til kommende ukers hardkjør med Marcialonga, König og Cortina-Toblach de neste tre ukene.

Så et lite tips til alle dere som satt og så på helgens renn og fikk med dere at nr 1 og 2 gikk med skøytestaver, og som vurderer dette til Marcialonga: prøv det ut på forhånd og bli vant til å gå med lengre staver. Og lykke til!

Kjetil Hagtvedt Dammen
Team LeaseplanGo


Tags: ladiagonela, marcialonga, langløp, teamleaseplango

Kommentarer

  •  


  •