Hauern 2011 - Kaldt, hardt og vakkert!

Publisert 14.02.2011 09:49:02 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Søndag 13.02 var det klart for årets Thorleif Haugs Minneløp og Finnemarka viste seg igjen frem fra sin beste side (selv om det var i kaldeste laget på start).


Når vi parkerte bilen ved start viste gradestokken -24,7 grader. Pga kulda tok jeg en brynje under supertrøya (m/ vindtett front) og teipet sportsteip på kinn og nese. Heldigvis var lufta tørr og sola varmet godt på når vi gikk til start. Jeg gikk på ski med OS 050S slip og hadde glidet med Swix LF7. Jeg har et par andre ski med slip for kaldere føre, men Hauern har så mye motbakker at jeg valgte de skiene som er lettest å gå på. Som feste hadde jeg Swix Blå Extra (V40).

 
Kaldt på start! Bildet lånt av Liernett.no.


Svoger og team-kompis Jarle Wermskog tar starten. Bildet lånt av Liernett.no.

Heldigvis var det sol på startsletta så det ble ikke så kaldt å ta av overtrekkstøyet som fryktet. Ut fra start ble det satt et kontrollert tempo av team-kompis Jarle Wermskog inn i første bakken. Etter et par kilometer økte Svartedal tempoet og det var ingen som gjorde noe seriøst forsøk på å følge. Jeg ble da liggende i en gruppe med 3 andre og det ble gått et jevnt tempo. Tidligere år synes jeg det har vært fryktelig hardt opp den første bakken (9 km), men i år gikk det veldig greit og jeg var aldri i rød sone og hadde god kontroll. Etter første mila i tøft terreng kommer det et langt parti med mye utfor. Skia var trå, men gliden var ikke verre enn at det var greit å følge med gruppa. Etter drøye 15 km kommer det en lang motbakke med mye fiskebein. Jeg prøvde å dra på litt her og over toppen var vi en mindre i gruppa. Videre gikk det jevnt frem til andre matstasjon på Eiksetra. Her kommer en ny motbakke med mye fiskebein, så jeg prøvde igjen å øke tempoet. Igjen var det en som måtte slippe og vi var 2 stykker igjen over toppen. Kroppen var fortsatt bra, men jeg begynte å bli sliten på stakepartiene og måtte jobbe for å henge på når han jeg gikk sammen med økte tempoet på noen stakepartier. Jeg synes han staket noe fryktelig til tider, og når jeg etter målgang så at det var padleren Eirik Verås Larsen var jo det forståelig :-)
 
Siste 10 km er en del utfor med noe småkneiker innimellom. Beina var veldig bra så jeg prøvde å dra på i noen bakker, men han tettet luka fort over toppen. På slutten var jeg helt kjørt i skuldrene, så når Verås Larsen støtet på en slette snaue 2 km før mål klarte jeg ikke å følge. Jeg kom inn på 3. plass totalt på tiden 2.10.05 (snaue 4 min bak vinneren Svartedal). Kjedelig å ikke vinne fighten mot Verås Larsen på slutten, men veldig godt fornøyd med dagen!

 
Tung i arma ved målgang! Bildet lånt av dt.no.

Selv om det var kaldt på start ble det en fantastisk fin skitur. Perfekt preparerte løyper i veldig fint terreng. Det blir ikke bedre forhold enn det som måtte oss i høyden med skikkelig vinter, sol fra knallblå himmel og knirk i snøen!


Padler og syklist etter en intern fight på slutten. Bildet lånt av Liernett.no.

Team-kompis Jarle Wermskog lå lenge på en 6. plass totalt, men fikk det litt på slutten og mistet noen plasser. Men han gikk et veldig godt renn og kom inn på 2. plass i M26-30!

Resultatliste her.

Lars Petter


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 16.03.2011 08:14:57
Jeg brukte den du får kjøpt nå (V40) http://www.oslosportslager.no/produkt/swixv40blaextrafestevoks5805.aspx

Skrevet av Aage, 16.03.2011 07:47:54
Når du sier at du hadde Swix Blå Extra (V40), var det en gammel årsmodell eller en som den du får kjøpt nå (i 2011)?

Skrevet av Åge, 16.03.2011 07:47:30
Når du sier at du hadde Swix Blå Extra (V40), var det en gammel årsmodell eller en som den du får kjøpt nå (i 2011)?