Hauern 2012 - Lars Petter

Publisert 06.02.2012 10:03:24 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Generell, Langrenn
På søndag var det igjen klart for det 45 km lange Torleif Haugs Minneløp (Hauern) fra Lier til Drammen. Det så lenge ut til å blir en kopi av fjoråret med tanke på temperaturer i underkant av 20 blå, men det ble heldigvis mildere enn først antatt og dermed perfekte forhold med temperaturer rundt -10 grader.  


Jeg gikk på ski med en fin slip (OS035) og de var preppet hos Oslo Sportslager med Swix HF6 glider og Rex TK820 pulver. Som feste gikk jeg for Swix V40 (jeg synes denne gir spikerfeste og greit slipp selv ved kalde temperaturer). Med så perfekte forhold i marka var det veldig synd at ikke første halvdel av løypa var kjørt etter det lille snøfallet som kom lørdag kveld. Det som kunne og burde vært knallharde trikkeskinner hele veien ble i stedet litt løse, slingrete og trå spor første halvdel. Men siste halvdel fra Eiksetra og til mål var heldigvis kjørt og her var forholdene helt perfekte!


Foto: gardsgutta.com

Ut fra start ble det satt et høyt tempo av Eirik Watterdal. Jeg hadde håpet å kunne følge med tetgruppa, men det gikk rett og slett litt for fort til at jeg klarte å følge. Etter å ha måtte slippe to ganger for så å grise meg opp igjen på flatene var det slutt på kreftene og jeg måtte se 5 mann sige i fra. Jeg var da full av syre og brukte hele veien frem til Fløitenbakkene etter drøye 15 km på å komme meg. Da kom det opp en gruppa bakfra som jeg fikk heng på frem til Eiksetra. Formen var mye bedre igjen og etter å ha holdt et jevnt tempo opp Dritarbakkene var det Magne Lund Hansen og meg igjen i gruppa og vi gikk da om 5. plassen. Samarbeidet var bra og vi jaget på med bra trøkk hele veien til mål. Jeg prøvde å støte i utforkjøringene ned fra Landfallhytta, men han hang på og støtet direkte i kneikene inn mot Spiralen. Han løp veldig fort i bakkene og jeg måtte slippe. På slutten tok vi igjen Eirik Watterdal som hadde fått det tungt på slutten og jeg fikk da 5. plass totalt og klasseseier i M31-35.


Foto: Rune Folkedal / dt.no

Ok fornøyd med dagen. Litt synd at jeg ikke klarte henge med teten i starten, men godt å kjenne at trøkket på slutten var såpass bra. Fra Eiksetra og inn holdt vi tempoet til teten :-)
 
Skiene fungerte bra hele veien, og særlig siste halvdel der det var nykjørte spor var de knallbra!!
 
Moro med dobbeltseier til Lier-guttene Arne Sand og Anders Brun Hennum!! Grattis!! 
 
Resultater.
 
Omtale på nett:
Dt.no 1.
Dt.no 2.
Liernett.no.
Gardsgutta.com.


Lars Petter 
 
 
Tags:

Kommentarer

  •  


  •