Hauern – Vakkert blodslit!

Publisert 09.02.2010 08:07:43 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Søndag var det endelig duket for skirenn i marka som leder 10-0 på alle andre marker (Finnemarka). Hauern ble i år en skikkelig folkefest og marka viste seg fra sin aller beste side.


Søndag var det endelig duket for skirenn i marka som leder 10-0 på alle andre marker (Finnemarka). Hauern ble i år en skikkelig folkefest og marka viste seg fra sin aller beste side.
 
-14 grader på start var friskt, men sola og stemningen varmet godt da Trude, Jarle og undertegnede gjorde siste forberedelser før start.
Jarle og jeg startet i første startpulje i et meget sterkt startfelt fult av nåværende og tidligere storløpere.
Det var blitt enighet om at en kontrollert start ville være smart, men ut fra start tok adrenalinet over for fornuften og jeg gikk hardt ut i tet med andre som hadde mer å gjøre der enn meg. Jarle, som hadde tilbrakt store deler av uka i fosterstilling rundt med mageproblemer og blitt lett i kroppen, var fornuftig ut fra start. Han fant sitt eget tempo og kunne (sikkert med et smil om munnen) se meg stivne skikkelig i siste kneikene før Nykjua. Vi ble da samlet i en 5-manns gruppe som gikk jevnt til Eiksetra (halvveis). Jarle virket svært lett i steget og ledet gruppa i et høyt tempo. I noen lange fiskebeinsbakker ca. halvveis fikk jeg og Petter Berntsen (som jeg har hatt flere tette fighter med tidligere i vinter) luke til resten. Jarle, som hadde sett ut som en millionhele veien, ble plutselig borte. Hva hadde skjedd??
 
Petter og jeg gikk hardt fra derfra og inn i håp om å kunne plukke inn noen av gutta foran.
I utforkjøringene ned mot mål satset jeg hardt, men Petter hang på og det ble igjen avgjort innenfor siste kilometeren. Lokalkunnskapene hjalp godt til da jeg satt inn støtet og fikk luke til Petter med 500 meter til mål. Nok en herlig fight!! Resultatlista viser 3. plass i klassen og 16. plass totalt. Godt fornøyd og skikkelig sliten!!!
 
Men hva hadde skjedd med Jarle?
Det var tydeligvis en grunn til at han hadde vært så lett i bakkene. Uten mat i magen ble det bråstopp ved Eiksetra. Han roet ned tempoet og kom seg videre, men var såpass i svime at han ikke engang kjente igjen familie og venner. Ved Tverken (15 km til mål) tok han, av sikkerthetsmessige årsaker, korteste vei til mål. Kjedelig, men med det tempoet den gutten har i kroppen blir han farlig når lagrene er fylt opp.
 
På kvinnesiden stilte min bedre halvdel, Trude, også til start. Hun startet kontrollert og hadde mye å gå med underveis. Lokalkjent som hun er, satt hun inn sluttspurten tidlig og fikk tatt ut det som er av krefter. Hun gjennomførte et veldig bra renn og som resulterte med 3. plass i klassen.
 
Alle var enige om at det hadde vært en hard, men fantastisk tur i nydelig vintervær!! Årets vakreste blodslit!

Bilder og videoLiernett.no (Jarle og Lars Petter passerer etter ca. 2 min og 10 sek).

Bilder og artikkeldt.no.

Resultatliste.

   
 " Men hva hadde skjedd med Jarle? "
 " Godt fornøyd og skikkelig sliten!!! "Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av olav, 09.02.2010 17:22:54
Takk for svar.

Skrevet av Lars Petter, 09.02.2010 14:00:02
Rettelse: Petter hadde glidet med LF6 (ikke 7) + pulver.

Skrevet av Lars Petter, 09.02.2010 13:51:18
Vi glidet med Swix LF6. Som feste hadde vi VR40. Ved start var det 14 grader, men i høyden var det varmere, så rett før start la vi på et kort nervelag med V40 (blå extra). Vet ikke om dette gjorde noe forskjell fra eller til. Hadde veldig bra feste hele veien selv om temperaturen varierte mellom 14 og 4 og sola stod på i bakkene flere steder. Gliden var også like bra som de andre jeg lå sammen med. Petter Berntsen, som jeg knivet med, hadde glidet med LF7 + Alfa 110 fluorpulver. Vi hadde så

Skrevet av olav, 09.02.2010 13:31:59
Hva smurte dere med?