Helgens dobbel – Montebellorittet og seier i Einarittet

Publisert 30.05.2011 11:36:31 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Formen begynner å komme, og i helgen deltok jeg både i Montebellorittet og Einarittet – to morsomme ritt med fine terrengpartier og sugende motbakker.


Lørdag var det klart for min debut i Montebellorittet, et ritt som går fra Sande i Vestfold til Konnerud i Drammen. Løypeprofilen passet meg godt med mye motbakke, særlig første halvdel av rittet.

Det gikk et tidlig brudd med to ryttere i første motbakken. Det er ca 10 km sammenhengende motbakke etter noen kilometer, så feltet spredte seg raskt. Jeg følte meg pigg og dro den jagende gruppen bak mye av tiden oppover. Rett før toppen stakk Håkon Austad fra Team United Bakeries og kapret spurtprisen og fikk en solid luke til feltet bak. Vi ble etter hvert en gruppe på 7-8 stk etter første terrengparti, men etter andre terrengparti ble vi 5-6 mann: 2 fra Hard Rocx Racing Team, 2 fra Team United Bakeries og 2 fra Team Oslo Sportslager. Terrengpartiene var stort sett fine flytpartier med noen steinkneiker som måtte løpes opp innimellom.Gruppa på 5-6 mann kjørte sammen hele veien inn til stadionområdet på Konnerud. Det var rimelig høyt tempo den siste milen med mye småstøting og høy fart i utforkjøringene. Da det gjenstod få kilometer fikk en baker luke på ca 100 meter, men jeg var kjørvillig og klarte å kjøre han inn når det gjenstod ca 1 km. Det endte med spurtoppgjør, der Lars Petter var sterkest og kjempet seg inn til 3. plass. Veldig bra!! Jeg kom 11 sekunder bak og fikk 7. plass. Jeg var godt fornøyd med rittet og fikk en bekreftelse på at formen er brukbar. Var kjørevillig og følte jeg bidro bra i feltet. Tiden ble 1.33.40. Håkon Austad vant foran Morten Vaeng fra Drammen CK.


Jeg kjørte på Everest 8848 racelite med Continental RaceKing 2.2 med guffe. Dette fungerte utmerket. Det eneste som jeg bommet litt på var lufttrykket. Hadde nok litt for mye luft i dekket…. Men det gjorde jeg noe med dagen etter;)

Les også Lars Petter sin opplevelse av rittet her

Resultater finner du herSøndag
var det klart for Einarittet på Toten. Et kjempefint ritt som består av en runde på 41 km. Traseen har fine terrengpartier og noen gode motbakker. Under oppvarmingen følte jeg meg relativt pigg mtp at jeg kjørte ritt med mye syre i går. Planen var å kjøre med teten frem til 17 km, da første terrengparti starter. Deretter skulle jeg kjøre hardt oppover dette partiet som består av 5 km motbakke på flytsti, ca 200 høydemeter, og prøve å få en luke.De første kilometerne skulle gå med masterbil i relativt rolig fart, trodde jeg. Det ble stikk motsatt. Det er noe av det mest spesielle jeg har vært med på. Masterbilen kjørte styggfort og vi var på det minste kun 4 stk som holdt følge. Det er greit nok at det går fort, men hva er poenget med masterbil når feltet blir spredt fortere enn hva det ville blitt uten bil?Uansett, så kom jeg meg greit inn på første grusveien etter 4 km. Det var en gruppe på ca 10 stk som lå sammen. De første 17 km var grusvei med en del stigning. Jeg var interessert i fart, men definitivt ikke interessert i å taue en haug med mannfolk oppover, så jeg la meg i front og tråkket jevn oppover de første kilometerne, og vips, så var vi kun 4 stk som satt igjen. Vi kjørte jevnt frem til første terrengparti, og her økte jeg tempoet oppover. To karer måtte slippe nesten med en gang, mens sistemann hadde jeg en luke på mellom 10-30 meter i første del, mens jeg økte denne etter hvert som vi nærmet oss Åstjern og toppen av bakken. Klarte å trøkke på bra sistehalvdel som inneholdt noen fine tekniske partier, gjørmehull og gress-stier. Det eneste skumle var saueflokken jeg holdte på å kjøre på…. Kom i mål på 1.30.26 og seier med over 2 minutter til andremann, Even Antonsen fra Solør CK.


Bilde lånt bra www.einarittet.no

Kjørte på samme rigg som på Montebellorittet, men med bare litt lavere trykk i dekkene.

Resultater finner du her

Det har vært en bra helg og rittene har gitt en bekreftelse på at formen er i anmarsj. Neste helg venter NC Vestmarkrittet i Asker. Gleder meg!
 


Carl Fredrik
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik, 03.06.2011 08:31:56
Takker! Morten: Rett etter Montebellorittet fikk jeg i meg High5 proteinbar + lapskaus fra arrangøren. Etter det gikk det i brødskiver på ost/skinke + cottage cheese. Middagen bestod av fisk, pasta og salat. Noen glass sjokomelk før leggetid. Vanlig frokost med GodDag Frukt + havregryn. Et par brødskiver med honning før start + High5 energybar:)

Skrevet av Morten Gammelsæter, 02.06.2011 23:42:03
Utrolig bra! Rått å hevde seg sånn i 2 ritt på rad. Hva spiste du mellom rittene??

Skrevet av Frode, 31.05.2011 10:25:34
Kjempeinnsats, CF! Sterkt levert! Tror jaggu du må satse på sykling som hovedidrett!... Og jeg er heldig som har overtatt din gamle sykkel (link). Trenger jo nesten ikke trå en gang, den er så innkjørt at den nærmest går av seg selv... :)

Skrevet av Svein A Sølvberg, 31.05.2011 09:53:19
Det var CF.

Skrevet av Carl Fredrik, 31.05.2011 08:58:01
Hei Svein! Takk for det. Continental RaceKing 2.2 er dekket jeg brukte. Jeg kjørte uten slange, men hadde en tetningsvæske mellom dekk og felg som er denne guffen. Blir det et lite hull i dekket, så skal denne væsken tette dette hullet og hindre unødvendig stopp. Håper dette var oppklarende:)

Skrevet av Svein Arne Sølvberg, 31.05.2011 08:14:14
Hei Carl Fredrik. Gratulerer med en 7 plass og en seier. Skjønner at du er fornøyd med det. Veldig bra. Spørsmål: Jeg kjørte på Everest 8848 racelite med Continental RaceKing 2.2 med guffe. Hva er med guffe Mvh Svein