Helgens dobbel: Norefjellrennet og Montebellorennet

Publisert 17.02.2014 21:50:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
I helgen gikk jeg Norefjellrennet på lørdag og Montebellorennet på søndag. Jeg liker begge rennene godt både fordi det er veldig fine renn og arrangementer, og fordi de er første del i hver sin trippelkonkurranse.


Norefjellrennet
Fredag ettermiddag dro Trude, Thomas, Silje og jeg til Quality Spa & Resort Norefjell for en rolig kveld og morgen på hotellet som oppladning til rennet. Vi våknet opp til mye vær, men det var heldigvis rundt 3 kuldegrader så smørejobben ble enkel. Etter en deilig frokost på hotellet var det bare å gjøre seg klare. Den opprinnelige lange runden på 42 km på høyfjellet var (fornuftig nok) gjort om til to runder i den kortere løypa, men rennet ble likevel preget av MYE snø, kraftig vind, null sikt og så å si ingen spor.
 
Ut fra start ble vi raskt en mindre tetgruppe som brøytet vei opp mot fjellet. En fra Bærums Verk gikk lett oppover og dro i fra i tet, så vi ble etter hvert to mann som jobbet sammen hele veien. Med lite spor og dårlig sikt ble det mye kaving og jobbing for å komme seg fremover, men ut på andrerunden var det heldigvis kjørt nye spor og det ble enklere å gå. Jeg kjenner at jeg trenger flere renn for å få opp farta, men følte meg bedre og bedre utover i løpet, og med en sluttspurt siste to kilometer klarte jeg andreplassen totalt. Godt fornøyd med dagen og ikke minst et godt utgangspunkt i trippelen. Fra Team Oslo Sportslager stilte også Trude, Silje, Thomas, Fredrik og Jo.
 
På grunn av de løse forholdene valgte å gå på et relativt mykt skipar med OS050S slip. Som feste gikk jeg på Rode Viola Multigrade. Skiene fungerte veldig bra og det var deilig å ha et lettgått par på de tunge forholdene.


Foto: Montebellorennet

Montebellorennet
Søndag morgen var jeg var god og mør i kroppen etter kavingen på Norefjell, men motivasjonen var likevel på topp for en ny hard dag i sporet. Fra Team Oslo Sportslager stilte også Trude, Thomas, Silje og Jo denne dagen. I Montebellorennet kan man velge om man vil gå lang (40 km) eller kort (27 km) distanse. Vanligvis ville valget lett falt på den lange, men med N3 i kroppen og siden den korte distansen også teller i Trippelen, valgte jeg å gå denne. To skirenn på to dager er hardt, og med Vasaloppet om to uker er det greit å beholde litt fornuft selv om helgen skulle være hard.

På den lange distansen var det et sterkt startfelt med en liten horde fra Team NPRO i front. Starten for de to distansene gikk samtidig, så det var en fin mulighet til å matche seg mot det sterke startfeltet. Ut fra start dro raskt Team NPRO + en til i fra i front, og jeg ble liggende i gruppe to. Det var en veldig positiv overraskelse at kroppen fungerte såpass bra etter Norefjell, og jeg følte dette var en av de beste dagene på ski så langt i vinter. Jeg ble liggende sammen med Anders Stenbrenden som jeg antok ble den hardeste konkurrenten i trippelen. Gruppa jobbet veldig bra sammen og vi holdt et jevnt høyt tempo og tapte lite til tetgruppa. Stenbrenden, som skulle gå den lange distansen, ville nok prøve å få luke til meg på rennet, og opp mot løypas høyeste punkt dro han til. Jeg klarte ikke å følge og det ble en luke. Siste delen inn mot mål ble jeg liggende en del sammen med stakemaskinen Svein Tore Sinnes som gikk på blanke ski. Men selv med mye jaging på slutten klarte jeg ikke å tett luka til Stenbrenden. Jeg kom i mål til seier på 27-kilometeren, og i trippelsammenheng tapte jeg kun 24 sekunder til Stenbrenden, noe jeg egentlig er ganske fornøyd med. 

 
Foto: Montebellorennet

De andre fra Teamet gikk også bra begge dager og alle var enige om at det hadde vært en knallbra helg med et veldig bra treningsutbytte! Vi har også fått en god start på begge trippelkonkurransene:-)
 
Montebellorennet er et kjempefint renn med veldig fine løyper som jeg anbefaler på det sterkeste!! Her er det alt fra lange stakepartier til harde motbakker i fiskebein.
 
Mildværet på søndag gjorde det litt utfordrende å smøre. Jeg gikk på rubb og hadde veldig gode ski i hele løypa (bortsett fra i startområdet der mange hadde testet ski). Gliden var også god, og når jeg kan stå greit på bakskiene til Sinnes sine blanke ski er jeg fornøyd:-)
 
I vinter har jeg testet ut spesialtilpassede såler fra BOOT DOC i skoene. Dette føler jeg har gitt meg bedre balanse og følelse med underlaget når jeg går. Sålen er varmetilpasset foten og gir ekstra stivhet under fotbue og hæl. Jeg har brukt slike såler i sykkelskoene de siste årene og er veldig fornøyd! Helt klart noe flere burde prøve både på ski og sykkel! 

Lars Petter
 
 
Tags: norefjellrennet, n3, montebellorennet

Kommentarer

  •  


  •