Helterennet og trippelseier

Publisert 07.02.2011 09:49:33 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Lørdag 5. februar ble Helterennet arrangert for første gang. Dette var siste del av trippelkonkurransen TelemarkHelten med Helterittet og Helteløpet som tidligere arrangementer. Helgens Helterenn var også første del av trippelen 2011 så rennet ble viktig både for å fullføre trippelen 2010 og danne et godt grunnlag for trippelen 2011.


Det var spent stemning på vei til Rauland på fredag da det kom rapporter om sterk vind og ruskete vær i fjellet. Med et slikt vær ville det ikke være mulig å gjennomføre rennet i den planlagte løypa, og det måtte gås i en alternativ trase. Men når vi kom frem hadde været roet seg, og det så ut til at det kunne bli en bra dag på lørdag.
 
Lørdag våknet vi opp til –4 grader, noen millimeter nysnø, vindstille og klar himmel. Alt lå til rette for en knallbra tur på fjellet! Ved start var det –7 grader og løypene virket faste. Jeg hadde glidet med LF8 og hadde en OS 050S slip (allroundslip). Som festesmøring gjorde jeg det enkelt å la klassikeren Swix Blå Extra (V40).Vi startet i puljer, og ut fra start i pulja vår (alle under 35 år tror jeg) ble det satt et hardt tempo. Opp første bakken sprengte Svein Olav Utiskog feltet. Etter et par kilometer var vi tre stykker i tet og tempoet roet seg (heldigvis). Nå gikk løypa innover fjellet i fantastisk terreng med nydelig utsikt. Den harde starten hadde satt sine spor og jeg følte meg ikke så veldig pigg, og selv om første halvdel av løypa var relativ lettgått ble det gått i rykk og napp og jeg hadde mer enn nok med å holde følge til tider. Litt før halvveis startet bakkene opp mot Farhovdfjell (1050 moh). Her økte Utiskog tempoet og fikk luke. Jeg gikk mitt eget tempo fra bunn av bakkene og over toppen hadde Ruben Andersen måtte slippe med noen meter. Etter en ny seig bakke opp til Angravnuten skulle det i følge løypeprofilen være lett terreng siste 20 kilometerne til mål. Andersen lå lenge rett bak meg og jeg gikk ikke maks da jeg ventet at han snart kom opp igjen. Men etter hvert begynte han å tape terreng så da var det bare å kline til inn mot mål. Siste del av løypa inneholdt ikke så mange stigningene, men var veldig hard da det ikke var noe hvile og mye jobbing hele veien. 


 
Jeg kom i mål på 2.11.05. Det var usikkert om hva det skulle holde til da det kom sterke løpere i puljene bak, men det viste seg at løpet holdt til andreplass totalt og klasseseier i M31-35. Dette sikret også seieren i trippelkonkurransen TelemarkHelten, og la et godt utgangspunkt for trippelen 2011 så jeg var veldig fornøyd med dagen! På premieutdelingen fikk jeg også æren av å hilse på Gunnar Kjakan Sønsteby – en ekte helt og hyggelig kar!


 
Skiene fungerte veldig godt hele veien med bra feste og veldig god glid (vel så god som de jeg lå sammen med).
 
Team Oslo Sportslager gjorde det sterkt med følgende resultater:

- 2. plass i M26-30 og 6. plass totalt til Jarle Wermskog.
- 4. plass i M26-30 til Erik Gjerdbakken.
- 6. plass i M31-35 til Fredrik Stormo.
- 2. plass i M36-40 til Ole Jakob Næss.
- Seier i M41-45 og 4. plass totalt til Simen Haugen.
 
Løypetraseen var spektakulær med fantastisk utsikt fra start til mål og arrangementet var noe av det bedre jeg har vært med på! 
 
Resultater.
 
TelemarkHeltens hjemmeside med bilder og video: http://www.telemarkhelten.no/
Bildene her er lånt av www.telemarkhelten.no

Lars Petter
Tags:

Kommentarer

  •  


  •