Holmenkollmarsjen 2015 - For en tur!

Publisert 09.02.2015 09:20:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Lørdag gikk jeg for første gang Holmenkollmarsjen og det var en fantastisk fin tur! Kort oppsummerte: proft arrangement, god stemning i marka, fantastisk fine løyper og en rå avslutning!


Når vi kom til startområdet i Sørkedalen var det magisk stemning med fakler på startsletta, stjerneklart og «knirk» i snøen. Men med 11 kuldegrader på start og meldinger om mildvær i høyden var det knyttet en viss spenning til hva som ville fungere best av smøring. Da var det veldig godt å ha ekspertisen i smørebua til Sportslageret å kunne stole på.
 
Ut fra start ble det satt et høyt tempo av elitegutta og vi føyk innover i marka på en lang rekke. Helt rått med et så sterkt felt på start og man får virkelig en reality check på nivået:-) Når vi gikk inn i de lange motbakkene var det bare å finne sitt eget tempo for opp her kan man ødelegge mer enn hva man kan vinne. Over toppen kom jeg i en fin gruppe hvor det gikk jevnt. Etter de lange stakepartiene over vannene (med dårlig stavfeste med små trinser) måtte jeg slippe gruppa og fikk et langt parti som jeg gikk alene. Det var hardt for hodet å "jage" tempoet alene, men da klarte jeg også å nyte de fine løypene og områdene vi gikk i bedre enn hvis jeg hadde ligget halsende bakerst i en gruppe. Her var det virkelig fint å gå på ski:-) Etter Kikut begynte jeg å ta innpå gruppene foran igjen, og siste 20 km løsnet det i kroppen og jeg følte jeg kunne jage hardt hele veien inn til mål. Etter en knallhard fight med sambygding Håvard Nygaard var det magisk å tippe over kulen ved Midstubakken å se utover Oslo badet i sol og å skli inn på skistadion med en "god-sliten-fornøyd-følelse" i kroppen! Ekstra gledelig å treffe på begeistrings-gutta Ola Bustad og Ole Kristian Sørland som kunne melde at jeg hadde vunnet klasse M35 (og ble nr. 24 totalt på tiden 2:43). Jeg gikk nok et av mine bedre skirenn, selv om følelsen underveis var at jeg måtte jobbe med å jage hele veien. Men sånn er det vel litt selv om formen blir bedre:"it doesn’t get any easier, you just get faster" (sitat Greg Lemond). Når man i tillegg blir satt skikkelig på plass av verdens beste skiløpere i starten får man ikke den helt rå følelsen:-)  


Siste kraftanstrengelse over kneika bak Midtstubakken. Foto: Frode Monsen/ Sportsmanden.no (som kommer med flere bilder fra HK-marsjen etter hvert).
 
Etter å ha gått Homenkollmarsjen for første gang er konklusjonen:
-        Rått arrangement med god stemning både før start, underveis i løypa og etter målgang.
-        Fantastisk fine løyper i nydelig terreng! Rett og slett en skikkelig fin skitur!
-        Mange og gode matstasjoner!
-        Rått startfelt hvor man virkelig får testet seg mot de beste!
-        Dette kommer definitivt ikke til å bli siste gang jeg går dette rennet:-)

 


Søndag tok Trude og jeg turen til Vestskauen i Sande for å gå gjennom løypene til Montebellorennet som vi skal gå den 28. februar. Kjempefine løyper i variert terreng! Dette blir også første del av MontebelloTrippelen hvor jeg håper å kunne forsvare seieren fra i fjor:-)
 
Neste helg blir det Norefjellrennet og også der gjelder det å få til et godt renn slik at fjorårsseieren i Norefjelltrippelen kan forsvares.Lars Petter

Tags: holmenkollmarsjen

Kommentarer

  •  


  •