Hove Tri 2012

Publisert 19.06.2012 14:40:06 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Klær, Løpesko, Sykkel
I helgen var det klart for årets første triatlonkonkurranse: Hove Tri utenfor Arendal. Det er fem år siden sist jeg deltok i en triatlon, så jeg var veldig usikker på hvordan dette ville gå. Det er mye å tenke på i forkant av en slik konkurranse, blant annet i forhold til alt utstyret man må holde kontroll på.


Vi kjørte ned fredag kveld og bodde på Arendal Herregård som ligger rett ved start- og målområdet. På natten var det mye vær og vind så det ante meg at svømmingen kunne bli litt mer rufsete enn det jeg helst kunne tenke meg. Men heldigvis så det noe lysere ut på morgningen, og selv om vi fikk en kraftig regnskur en snau time før start, ble det opphold og etter hvert fint vær under konkurransen.
 
Jeg svømmer i år med våtdrakten Helix fra BlueSeventy. Tidligere har jeg hatt en Orca Apex. Da jeg testet den nye drakten ute i år kjente jeg med en gang at jeg kunne svømme mer uanstrengt med denne i forhold til den gamle. Jeg er ingen stor svømmer, men med den nye drakten føler jeg at overgangen fra svømming inne til ute går mye lettere. Helix’en er veldig tynn på armene og rundt skuldrene, og det gjør at det blir minimalt med motstand fra drakten i armbevegelsen. Den er også tykk rundt beina og gir god oppdrift slik at jeg ikke blir liggende for dypt med beina. Glidelåsen på Helix’en er ”motsatt” slik at den trekkes ned for å lukke. Dette er for at den ikke skal kunne åpne seg ved at glidelåsen glir ned når man svømmer. Dette gjør at det enkleste er å få hjelp til å lukke drakten, men med litt trening får man den på seg også alene. 


Klar til start sammen med Kenneth Gavoll-Hansen.

Svømmingen på årets HoveTri var en lang runde på ca 1500 meter (ryktene skulle ha det til at den var noe lenger). Ut fra start kom jeg greit i gang, men det var mye bølger, trangt om plassen og mye maneter (både type glass og brenn) :-) Dette er veldig uvant for meg, så jeg følte jeg stresset mye og ikke klarte å finne noen god rytme. Sikten var også veldig dårlig, så jeg prøvde å følge strømmen så godt som mulig. Med mye kaving, vannsvelging, manetkollisjoner, retningskorrigeringer og stressing kom jeg meg etter hvert ut av vannet og tok beina fatt til T1. Jeg hadde håp om å kunne svømme 1500 meter på 24-25 minutter, men selv om det var vanskelige forhold var tiden på rett under 30 min alt for dårlig. Her har jeg virkelig noe å jobbe med i sommer!!

 
Ut av vannet og inn til T1. 

Ut fra T1 lå jeg på ca. 30. Plass, så på syklingen var jeg gira på å hente så mye som mulig, men likevel ikke brenne av for mye med en gang. Syklingen var snaue 40 km og bestod av en runde som skulle sykles fire ganger. Runden var småkupert og ganske teknisk med smale veier, en del vind, mye svinger, til dels dårlig asfalt og etter hvert mye folk. Det var vanskelig å finne en god rytme, men jeg prøvde å holde igjen litt i kneikene og heller ha en del å kjøre med på de lettere partiene. Det ble etter hvert veldig mye folk i løypa, så det var umulig å ha kontroll på hvem og hvor mange man tok igjen. Beina var ganske gode, og jeg klarte å sykle jevnt fort, men likevel holde igjen slik at jeg skulle ha gode bein til løpingen til slutt. På de fire rundene hadde jeg et avvik på totalt 15 sekunder mellom beste og dårligste, så jeg er godt fornøyd med både å ha funnet et godt åpningstempo og at trøkket var bra hele veien.


Inn til T2.

Ut fra T2 var jeg nr 8. Løpingen var ca 10 km med fire runder på fine stier med for det meste jordbunn og noe grus. Jeg fant fort en god rytme og et bra tempo, men jeg måtte holde igjen noe for å ikke få hold i starten. Underlaget var ganske bløtt etter regnet, så det var ganske sugende forhold. Også i denne runden ble det mye folk etter hvert, så jeg visste ikke hvor mange jeg hadde hentet, men skjønte at jeg luktet på topp 5. Beina var gode, og jeg klarte å holde et tempo på 3:33-3:35 min/km hele løpet. 


Underveis på løpingen.
 
Jeg kom i mål på 4. plass og må si meg ganske så fornøyd med det etter en så dårlig førsteetappe. Syklingen er jeg ok fornøyd med og løpingen gikk bra, men må helt klart få svømt en del ute fremover slik at jeg ikke taper så mye her. 

HoveTri var et veldig bra arrangement med god stemning og fine løyper! Veldig moro at det er så god deltagelse med både etablerte triatleter og mosjonister!! 


Fornøyde gutter i solen. Kenneth Gavoll-Hansen leverte veldig bra og var topp 10 etter svømmingen!
 
Resultater.
 
Data på Strava fra løpingen og syklingen.

Lars Petter
 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 01.08.2012 17:35:51
Jeg har ikke kjørt med Geaxene, men Maxxis Icon er alltid en sikker vinner. Skulle jeg kjørt ville jeg kjørt med de.

Skrevet av PH, 01.08.2012 15:34:02
Hei, hva ville du anbefale av dekk til everest 8848 twenty9 (med stiv gaffel) i ritt type grensesnittet, de geax som sitter på eller maxxis icon??

Skrevet av Lars Petter, 25.06.2012 13:17:16
Hei! Jeg brukte min Everest Tri / temposykkel som har blitt laget i år og som jeg skal bruke under Norseman. Jeg hadde ikke kjørt på temposykkel tidligere så var spent på hvordan det ville bli, men så langt er jeg veldig fornøyd. Den er ikke så god å klatre med som en vanlig racer, men på flatene er det betydelig lettere å holde høy fart. Men sittestillingen er litt anderledes enn en vanlig racer så man må sitte en del på den for å bli vant med det. LP

Skrevet av Roy Berntsen, 24.06.2012 18:07:14
Hei. Kan si noe om hva slags sykkel du brukte og hva du synes om den i forhold til triathlon. Med vennlig hilsen Roy