Ikke full klaff i TSR og Vestmarkrittet

Publisert 04.06.2012 11:20:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Forrige helg var jeg med på Terrengsykkelrittet og rankingritt landevei på Eidsvoll, og nå på lørdag var det Vestmarkrittet som sto for tur. Landeveisrittet var kun som trening, men dessverre ble både TSR og Vestmarkrittet litt stang ut for min del.


Terrengsykkelrittet
Det ble satt full gass fra start og tempoet var høyere enn normalt på grusveiene i starten. Jeg har tidligere kommet inn på første stiparti med beina fulle av syre og da går det ikke fort i det tekniske. I år prøvde jeg derfor å holde igjen litt og lot tetet gli i fra og ble sittende i gruppe to. Inn på stien fant jeg fort flyten og følte det gikk bra. Jeg hentet etter hvert inn både Jo Nordskar og Greg Saw og så tetgruppa foran. Slik gikk egentlig hele første runden. Jeg tapte litt terreng til teten på grusen hvor Greg suste forbi, mens på stipartiene hentet jeg inn en del igjen og passerte Greg igjen :-) På utforprisen ga jeg litt ekstra gass, men det partiet er ikke lett når man ikke er kjent, så ble en del bommer på sporvalget. Ved passering Skullerudstua så jeg gruppa med Manengen, Hovdenes og Hem kun 20 sek foran. På en av de enklere stiene rett før runding må jeg ha kjørt over noe skarp for plutselig fikk jeg et hull midt i rullebanen på bakdekket:-( Jeg fikk lagt i slange relativt fort, men surret litt med patronen og fikk ikke i nok luft. Måtte derfor ta det pent på siste runden. Kom i mål på 14. Plass, noe som var litt skuffende etter den gode starten, men det var moro så lenge det varte. Terrengsykkelrittet leverer nok en gang et veldig bra arrangement!! Selv om sluttresultatet ikke ble all verden, synes jeg kroppen fungerte bra og jeg fikk med meg andreplassen og ble beste hardtail på Utforprisen bak Aslak:-)
 
Data fra rittet på Strava ligger her.
Rittets hjemmeside med resultater her.


Starten går (for andre gang etter en feilstart) :-)


Bra strekk i feltet etter høy fart på startloopen. 


Ned steinrøysa på den nye delen av løypa med Greg på hjul.


Inn mot mål. Bildet lånt av www.mtb-action.com med tillatelse fra fotografen.

Rankingritt Eidsvoll
Mandag 28. juni slang jeg med på et rankingritt landevei på Eidsvoll. Beina var ikke helt bra etter lørdagens TSR, men følte jeg hang greit med. Opp Minneåsen gikk det greit, men ikke noe ekstra, så misset tetgruppa der. Etterpå prøvde jeg å jobbe mye i gruppa bak for å få en så god treningsøkt som mulig. Ble til slutt bare en plassering rundt 40. plass, men det ble en knallbra treningsøkt og det var veldig moro!!
 
Data fra rittet på Strava ligger her.
 
Vestmarkrittet
På lørdag var det klart for ritt nummer to i G-Sport Terrengcupen – Vestmarkrittet. Dette er en av mine favorittløyper med mange fine stier med god flyt, tøffe utforkjøringer og passe harde bakker. Jeg hang greit med ut fra start, men kjente at beina ikke var helt bra når vi begynte på stigningene opp mot Solli gård. Jeg måtte slippe tetgruppa litt, men tenkte at jeg skulle klare å hente det inn i utforkjøringen mot Sandungen. Denne var dessverre mye enklere enn jeg hadde trodd, så jeg ble da liggende alene bak tetgruppa. Dritkjipt når det ble en samlet tetgruppe foran som holdt sammen lenge!!! Jeg ble da liggende å jage bak og håpet at jeg skulle klare å hente igjen det tapte på et av de lengre terrengpartiene. Hele første runden fikk jeg sekundering om at jeg lå 30-50 sek bak tet… Dette jaget gjorde at jeg kjørte hardere enn jeg burde, så ut på runde to begynte jeg å bli sliten. Når jeg i tillegg vrei frontgiret og måtte stoppe og justere dette, mistet jeg gruppa og fikk en litt tung sisterunde. Jeg kom inn på 11. plass. Helt greit, men litt skuffende å ikke klare å henge med tetgruppa og kunne kjempe om topp 5- plasseringene. Som for TSR ble det en opptur på den innlagte G-sprinten med seier på denne :-)
 
I både Terrengsykkelrittet og Vestmarkrittet syklet jeg på min Everest 8848 Twenty9 med demper og Maxxis Ikon 2.2 dekk.
 
Data fra rittet på Strava ligger her.
Rittets hjemmeside med resultater her.


Ned utforkjøringen mot Semsvann første gang. Bildet lånt av www.mtb-action.com med tillatelse fra fotografen.


Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •