Ironman 70.3 Haugesund - RR

Publisert 06.07.2016 21:30:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
I helgen deltok Trude, Jarle (svoger) og jeg på Ironman 70.3 i Haugesund som også var NM langdistansetriatlon. Trude og jeg var også med her i fjor, og nok en gang leverte Haugesund varene med et kjempebra arrangement og en folkefest som gjør at man har lyst til å komme tilbake også i 2017!


Vi kjørte til Haugesund på fredag og fikk svømt gjennom svømmeløypa på ettermiddagen. Vanntemperaturen var frisk (tipper rundt 15 gr) og sammen med en del vind ga det ikke akkurat godfølelsen:-) Lørdag fikk vi oss en kort sykkeltur og en liten løpetur mellom regnbygene (det er MYE vær i Haugesund!).

 Raceday:
Etter en god frokost kl 5 tok vi fellestransporten opp til skiftesonen og hadde god tid til siste sjekk av sykler og skifteposer.

Svømmingen:
For første gang testet jeg nå den nye Helix Thermal drakten fra BlueSeventy. Jeg hadde aldri brukt den tidligere (ikke en gang på trening), men størrelsen er som Helix drakten jeg bruker til vanlig, og dette var en glimrende mulighet til å teste drakten før Norseman i august. Men litt ekstra spent blir man jo når man skal prøve noe for første gang i konkurranse (som jo egentlig ikke anbefales:-).

Svømmingen ble dessverre kuttet ned på grunn av at temperaturen i vann+luft var lavere enn 30 grader. Resultatmessig var dette kanskje en fordel for meg, men kjedelig å ikke få svømt normal distanse. Når i tillegg det viste seg at lengden nok var et sted mellom 1600 og 1700m kunne vi egentlig svømt full distanse.

Jeg var blant de deltagerne i norgesmesterskapet som var seedet til å starte sammen med proffene og skulle starte på startskudd kl 8. Veldig moro å starte med de beste og å kjenne på hvor høyt nivået er!

Ut fra start la jeg meg litt på siden av feltet og fant min egen rytme og fart. Følte det gikk bra og jeg traff greit med teknikken. Jeg ble liggende alene hele svømmingen, men jaget en større gruppe foran og tok litt innpå denne mot slutten.  Ut av vannet klokket jeg inn på 24:54 og logget 1640 meter. Dette var helt greit, og når jeg i tillegg så Marius Elvedal rett foran, som jeg anser som en mye sterkere svømmer enn meg, var jeg fornøyd. Etter svømmingen var jeg nr. 8 i klassen og 48 totalt.

 Thermal drakta fungerte veldig bra og jeg var god og varm hele veien. Jeg hadde sikkert klart meg fint med vanlig Helix også (brukte jo den på den kalde svømmingen på Norseman i fjor), men det skader jo ikke å ikke bruke energi på å holde varmen.

Sykkel:
T1 gikk greit (2:31). Det hadde begynt å regne, men jeg holdt meg til planen med bekledningen og kjørte kun tynn tempodrakt (droppet vest, hansker og sokker).

Jeg prøvde å startet syklingen kontrollert for å få i gang beina, men det er deilig å endelig kunne starte jakten på de foran så det gikk fort nordover i regnet. Det var noen partier her som det bøttet ned med regn og det ble ​litt kaldt på hender og føtter uten at dette hemmet meg noe. Sykkelløypa i Haugesund er veldig fin og store deler går på smale veier som gir god fartsfølelse og kilometerne går fort. Her var det i tillegg lagt ny asfalt i år slik at man virkelig kunne kose seg! Det var veldig moro at det var så mye publikum langs løypa som virkelig ga jernet på heiingen til tross for regnet! Løypa har ingen lange motbakker, men den går i lett rullende terreng hele veien og det gjelder å jage over hver kul for å holde tempoet oppe. Litt før halvveis kom også solen frem og det ble godt og varmt – digg! Etter å ha passert gjennom sentrum og startet på de siste milene sør for Haugesund lettet jeg litt på trøkket og prøvde å spare beina og forberede løpingen. Jeg følte jeg kom inn til T2 med mye overskudd og var klar til å gjøre en god løpeetappe.

Jeg fikk en sykkeltid på 2:16:52 og hadde syklet meg opp til en 15. plass totalt ​og lå sammen med Tommy Aleksandersen i kampen om tredjeplassen i norgesmesterskapet.

 

 

 T2 gikk greit på 2:11. 

Løp:
I Ironman Nice for fire uker siden var beina superlette ut på løpingen og jeg hadde håpet på samme følelsen nå. Men hele veien ned mot sentrum og ut til vending etter ca. 7 km gikk det litt tungt og jeg måtte jobbe hardt for å holde tempoet som planlagt. Når konkurrentene kom meg i møte så jeg at det var store avstander fremover og jeg måtte fokusere på å gjennomføre et godt løp uten å ha så mange rygger å jage på. På vei tilbake mot sentrum løsnet det og jeg kunne gi gass og la beina «fly»:-)
Som i fjor var det masse folk langs løypa og skikkelig trøkk som løftet oss frem. Særlig passeringen av målområdet på brygga ga gåsehud og gjorde at tempoet ubevisst økte ved hver passering:-) Det er også moro og motiverende å møte så mange kjente og gira utøvere som heier og hilser!   

 

Siste runden var hard og da var det ekstra motiverende med så mye publikum og andre utøvere som heiet! Takk for alle heiarop! Skulle gjerne heiet mer tilbake, men var i min egen lille "boble" hele løpeetappen. Med drøye tre kilometer til mål så jeg endelig ryggen til et par av proffene som ga mye motivasjon til å støte på siste delen og rykke fra de når jeg passerte.

 Det var en veldig god følelse å løpe inn i målområdet og bli møtt av de entusiastiske speakerne og jubel fra publikum! Jeg kom inn på tiden 4:00:24 og tok andreplassen i NM langdistanse. Litt ergerlig med de 24 sekundene over fire timer... :-) Det skal sies at Morten Hansen skulle hatt sølvet, men han ble dessverre diskett i etterkant.

Det var også veldig moro å bli nr. 9 totalt og beste ikke-profesjonelle utøver. Løpetiden på 1:13:56 er jeg også veldig fornøyd med, og med 10 km tider på 35:42 og 35:54 disponerte jeg løpet veldig bra! I fjor var jeg superfornøyd med å løpe på 1:16:25, så da er det godt å få nok en bekreftelse på at formen er en del bedre i år.

 

 

Gratulerer til Gustav Iden med et kjempeløp og seier! At han vinner NM overlegent var som ventet, men at han skulle vinne hele konkurransen trodde jeg skulle holde hardt. Rått nivå!!! 

Trude gjennomførte også en veldig god konkurranse og ble nr 5 i klassen og 6 i NM. Hennes rapport kan leses her.

 

Jarle leverte en kjempekonkurranse og ble nr 4 i NM og vant aldersklassen sin. Helt rått egentlig når man tenker på at dette var hans andre triathlon :-) Han blir en mann å se opp for i 2017 og i AXTRI i august i år ;-) 

 

Arrangøren med Ivar Jacobsen i spissen skal ha en STOR takk for et fantastisk bra arrangement!!! Det står respekt av å ta på seg et så stort arrangement og gjennomføre det på en så fantastisk god måte! Alle de frivillige fortjener også en stor takk for at de gjør dagen til oss utøvere til en fantastisk opplevelse! 

Nå er det kun snaue fem uker igjen til Norseman som er årets hovedmål. Jeg føler jeg er veldig godt i rute og gleder meg veldig!!! Nå gjelder det bare å gjøre de riktige tingene de neste ukene og spisse formen! Det blir spennende:-)

Resultater ligger her.

Utstyr:
Våtdrakt: BlueSeventy Helix Thermal
Sykkel: Trek Speed Concept med Sram eTap og Zipp 808 hjul.
Hjelm: Giro Advantage 2.
Sykkelsko: Suplest Edge3 Road Carbon.
Briller løp: Oakley RadarLock Path.
Tri-drakt: team drakt fra Danny Shane.
Løpesko: NikeZoom Streak 6

Lars Petter :-)


Tags: triathlon, ironman

Kommentarer

  •  


  •