Ironman 70.3 Mallorca 2016 - RR - 1. plass i klassen og 13. totalt :-)

Publisert 11.05.2016 08:00:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
I helgen var Trude og jeg på plass på Mallorca for å delta i Ironman 70.3 som vi også var med på i fjor (RR fra 2015 kan leses her). I fjor var det varmen som gjorde konkurransen ekstra tøff, men i år var det vind og øsende regn hele dagen som møtte oss på konkurransedagen. 


Vi ankom Mallorca på torsdag og fikk svømt gjennom svømmeløypa på ettermiddagen. På fredag fikk vi syklet en liten tur før resten av dagen gikk med til race-briefing, innsjekk i skiftesonen og andre forberedelser. 

 

Vi våknet til at det bøttet ned med regn. Dette var som meldt, men man håper jo alltid at værmeldingen ikke skal slå til når det meldes så dårlig... :-) Det ble en våt affære å ta turen til skiftesonen for sjekk av dekktrykk og siste rigging/justering av ernæring og innhold i skifteposene. 

 

Etter en god oppvarming med litt svømming og jogg på stranden stilte vi oss opp i "båsene" for antatt svømmetid. Nytt av året var såkalt "rolling start", med mattestart hvor startrekkefølgen blir etter selvseeding av hvilken tid man tror man svømmer på. Dette fungerte veldig bra og det var minimalt med kaos og "trafikk", og man ble liggende sammen med andre på ca samme nivå. 
Først startet PRO herrer 7:55, så PRO damer 8:00, før rolling start startet 8:10. Jeg stod i fremre del av gruppen med antatt tid 20-29 minutter. Ut fra start fant jeg fort roen og rytmen og holdt tempoet til de rundt meg. Det var litt vind, men ikke i nærheten av så mye bølger som på gjennomsvømmingen på torsdagen, så det gikk helt fint. Hørte i etterkant at det var mange som hadde merket en del til brennmaneter, men dette merket heldigvis ikke Trude og jeg noe til. Svømmingen  gikk bra og jeg kom opp av vannet på 28:34. Jeg logget over 2000m med 1:25 i snittempo, så mulig svømmingen var litt lang... 

 Skiftesonen på Mallorca er laaang så det tar litt tid. Men den gikk stort sett greit og jeg gjorde den unna på 4:08. Jeg valgte å droppe noe ekstra tøy som vest, armer og hansker, og syklet kun med kortermet tri-drakt siden jeg vanligvis takler kaldt vær relativt bra. 

Sykkelløypa (90 km) på Mallorca er kjempefin med bra asfalt, fine veier og en tøff motbakke og utforkjøring litt før halvveis. Regnet gjorde at det til tider var veldig glatt og man måtte være forsiktig og kjøre godt i svingene for å holde seg på hjula. Første delen ​suste jeg forbi mange, men fra litt før toppen av klatringen til Lluc så jeg ikke flere age-group deltagere. Jeg skjønte tidlig at wattmåleren min viste for lavt (noe med kalibreringen i regnet kanskje...), så måtte kjøre på følelsen og stole på denne hele veien. Jeg følte jeg disponerte sykkeletappen bra, jaget hele tiden fremover og klarte å holde trøkket oppe og å samtidig kjøre bra på de glatte veiene. Allerede etter 50 km tok jeg igjen første PRO herre med over 15 minutter og skjønte at jeg måtte ligge greit an totalt også. Siste delen tok jeg det litt pent for å forberede beina til løp. Jeg syklet på 2:27:19. Dette var ca 3,5 min svakere enn i fjor, men jeg følte jeg leverte en bedre sykkeletappe i år, så hadde det ikke vært for vinden og regnet tror jeg nok tiden skulle vært en del bedre. 

 

 

 

 

Skiftesonen gikk greit og som planlagt (2:17). 

Ut på løp la jeg meg rett på det planlagte tempoet på rundt 3:40 min/km og måtte holde igjen for at det ikke skulle gå fortere. Det var skikkelig vått, vind og tunge forhold så jeg prøvde å jage hele veien. Jeg fortsatte med å plukke PRO herrer og løp forbi han som ble nr 3 totalt underveis (moro:-). Hele løpingen gikk kjempebra og jeg klarte pushe jevnt hardt hele veien til mål og løp på 1:16:42.

 

 

 

Totaltiden ble 4:19:00, noe som ga 1. plass i M35-39 og beste age-grouper totalt med over 10 minutter. Jeg ble da også nr 13 totalt av alle. Superfornøyd!!! Ekstra stas å levere den fjerde beste løpeetappen av alle og å løpe ​6 sekunder raskere enn vinneren:-) 

 

 

Trude var misfornøyd med svømmingen, men ok fornøyd med syklingen bortsett fra at hun tapte noen minutter på noe kjedetrøbbel underveis. Løpingen var også grei mtp at hun ikke fikk løpt så mye i høst pga plantar fascitt. Hun kom i mål på 5:24:34 og ble nr. 5 i klassen og 36 totalt av alle damene :-) 

 

 

Utstyret jeg brukte:
Blue Seventy Helixvåtdrakt.
Danny Shane Team Oslo Sportslager tri-drakt. 
Trek Speed Consept temposykkel.
Zipp 808 hjulsett. 
Suplest Streetracing Carbon S8+ sykkelsko. 
Nike LunarTempo 2 løpesko. 

Etappene på Strava:
Svøm
Sykkel
Løp

 

Resultatlister ligger her.

 

Lars Petter


Tags: triathlon, blueseventy, helix

Kommentarer

  •  


  •