Jungerløpet - Back to the roots

Publisert 24.02.2013 13:25:48 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Selv om ikke Jungerløpet på Ormåsen er det største turrennet hva gjelder antall deltagere, er det et veldig fint og rett og slett et koselig skirenn. Det tar det litt "back to the roots" med alle fasiliteter rett ved start/mål, start på hagleskudd, veldig fine og passe utfordrende skogsløyper, gymsalpremieutdelig og et skikkelig kakebord.


Det var mildt sagt vanskelige smøreforhold med null grader og snøvære. I startområdet var det blankt i sporet og lite feste, mens en kilometer ut i løypa var det tørt og det ble fort kladder/ising. Jeg stod lenge mellom å gå på Skigo Rød HF eller rubb, men endte til slutt på rubb da dette ga godt feste (selv om gliden var ganske dårlig). Ut fra start satt Kurland Olsen høy fart og 4-5 mann kom i fra. Jeg ble liggende sammen med Jarle i gruppe to. Det gikk greit og vi tapte ikke mye til tetgruppa. Opp bakkene mot løypas høyeste punkt ca halvveis begynte det å kladde, og på toppen var det ganske tørr snø og jeg måtte stoppe og sparke bort styltene med kladder som hadde bygd seg opp i de siste fiskebeinsbakkene. Siste halvdel av rennet (ca 10 km) er det mye staking over noen fine myrområder (fin trening mot Vasaloppet), men med drålig glid var ikke følelsen veldig god. Jarle og jeg gikk sammen, og vi holdt et greit tempo selv om de rundt oss hadde bedre glid og et par seig i fra. Jeg syntes det gikk tungt, men vi holdt sammen inn til mål og fikk en fint spurtoppgjør som alltid er gøy:-) Jeg ble nr. 7 og Jarle 8.

Med en tung følelse var dette ingen spesielt god generalprøve før Vasaloppet neste helg, men jeg håper en rolig uke gir overskudd til å henge med tetgruppa en stund hvertfall.


Start.


Spurt :-)

 
Etter målgang med Erik og Jarle.

 
På vei til premieutdeling med heiagjengleder niese Lykke - God steming:-)

Etter rennet var det premieutdelig i gymsalen med kaffe, stort kakebord, røverhistorier og god stemning. Moro (og sjeldent) at så mange blir igjen til premieutdelingen! Og det på tross av Norsk storeslem i VM i Val di Fiemme samtidig.

Resultatliste.

Rennet på Strava.

Lars Petter

Tags: turrenn, jungeløpet

Kommentarer

  •  


  •