Kongen av Mallorca!

Publisert 24.04.2014 10:01:13 av Hans Alexander Mangen
Kategorier: Sykkel
Hola! Påskeferien var knapt over før kvikklunsj, appelsin og rødt klister ble erstattet av paella, flamenco og landeveissykling på Mallorca. Her kommer en blogg på to hjul fra sykkeløya!


Lørdag 26 april:
"Y aqui tenemos unos de los grandes de la historia del ciclismo, Miguel Indurain! 5 veces ganador del Tour de Francia, Giro de Italia, Vuelta Espana, Campeon del Mundo y los Juegos Olympicos. A su lado tenemos Oscar Pereiro Sio, ganador del Tour de Francia! Mira, mira, aqui tambien Oscar Freire, ganador de Milan San Remo y tres veces Campeon del Mundo!"

Som du skjønner, speakeren var ikke til å misforstå! Her sto vi på start sammen med spanske nasjonalhelter, med verdensmestertitler, OL gull og Tour de France seiere på samvittigheten. Det speakeren derimot glemte, var å presentere Bjørn Ivar og Espen fra Rasta. Mer om det litt lenger ned!


Kan ikke dra på sydentur uten å sykle ritt!

07.00 gikk startskuddet, og masterbil, politisykler og helikopter geleidet feltet ut fra start. Å sykle i et to tusen mann stort felt, til soloppgangen langs middelhavet, var en bra start på dagen! Så fort vi kom inn i bakkene var det ikke lenger noe kjære mor. Gutta i front satte fart, og feltet ble sprengt i fillebiter. Første stigning gikk opp til øyas høyeste punkt, Puig Major. Den 20 km. lange klatringen var kledd med serpentinsvinger og fjærlette spaniere som danset ifra oppover. Madre mia! Så fort vi nådde toppen gikk det tilsvarende nedover til idylliske Soller, med livet som innsats. Vel nede ventet nye høydemeter, før vi fikk langing av Jan i Valdemossa. Det kom godt med, muchisimas gracias!     

Mens undertegnede satt med syra opp etter gjekslene, gjorde Espen og BIE en bedre figur i front av rittet. Med seg i feltet hadde de to karer fra Mallorca som ble verdensmestere i banesykling i februar, så hva var vel mer naturlig enn at BIE tok litt bilder underveis? "Det gikk kontrollert i sone 4 og 5 oppover, så han ene verdensmester`n fikk det litt". 


Tror jammen jeg kan vinne i dag! But first, let me take a selfie!

Ut av siste rundkjøring klinka BIE til og fikk luken han trengte. Med 25 meter igjen var det plassert et stort seil over veien. Supermannen fra Rasta trodde dette var mål og ble passert av to stykker de siste metrene. Også Espen satt med i tetgruppa. Han er gentleman, og unnlot å spurte i håp om at den lokale verdensmesteren skulle få sykle først over mål!

Like etter kom Trond i mål. Uten solklrem, men like blid! Knuti og Joachim hadde internt veddemål med Raphacaps i potten, tid og plassering var derfor underordnet. Fort gikk det uansett! Rory og Tom Ole var slow starters, men i andre halvdel av rittet kjørte dieselmotorene slalom mellom spanske klatregeiter. Til slutt kom også undertegnede i mål, og jeg mener speakeren sa følgende; "Vamos a ver, este corredor gana el precio por el caramel del dia!" Vant altså prisen for dagens karamell.
  

Hvis du lurte, sånn ser rumpa til en verdensmester ut!

I mål ventet masasje, pasta og røverhistorier. Som om et ritt på 167 km. og 2500 høydemeter ikke var nok, måtte vi sykle snaue 80 km. tilbake til hotellet. Etter 250 km. på sykkelsetet, var en hamburger eller tre og en tidlig kveld på sin plass. Magaluf og Grabbarna grus får andre ta seg av! Hvis du lurer på hva som skal til for å parkere to ferske verdensmestere kan du være med Espen og BIE på intervaller i Grefsen hver fredag kl. 08.00!
God søndag, hilsen en over snittet sigen Hanse!
 
Fredag 25 april:
Dette var dagen for å lade opp til lørdagens utfordring! Vi startet med å leie en rullende blikkboks som tok oss til andre siden av øya for å hente startnummer. Espen er tryggheten selv, så han tok seg av gass, brems, kløtsj og styring. Andresjåfør Rory, med sixpencen snudd strategisk i fartsretning, betjente girspaken med overbevisende presisjon. I ytterste passasjersete tok tredjesjåfør BIE  jobben som kartleser og fartspådriver. 

Etter å ha hentet startnummer,  og tittet på sykkelen til Miguel Indurain, var det tid for "menu del dia". For 70 kroner fikk vi pasta carbonara, tortilla espanola, is/kake og flytende føde. Kelneren snakket en salig blanding av spansk, engelsk og svensk. Jeg nøyer meg med et lite utdrag fra bestillingen:
BIE: "Is the tårta included in the price?"
Kelner: "Si, el tårta es inkluderad i the price".

La bicicleta de "BigMig" Indurain!

Gode og mette dro vi videre til det som for gruppas prylbøger var dagens høydepunkt, Raphabutikken. For den uinnvidde er Rapha verdens mest jålete sykkeltøy, som gir anerkjennende blikk fra likesinnede. Joachim og Knuti er gruppens ubestridte stilikoner. Med Rapha fra topp til tå får de både Jan Tomas og Julio Iglesias til å se ut som to tørrpinner. Uansett er det reneste observasjonsstudien å se innseige, scenesterke 40 åringer bli mo i knærne av rosa skotrekk og formsydde sykkeltrøyer!    


Rom 201 har startet opp en liten Bodyshop på si. 

Med overbelastede kredittkort bar det hjem for å avslutte dagen med en liten "vispeøkt" på sykkelsetet. Enhver syklist med respekt for seg selv lufter beina med et fartsdrag eller to dagen før et ritt. I morgen braker det løs, VENGA VENGA VENGA!! 

Torsdag 24 april:

Utsikten fra verandaen på hotellet. Nesten som Langvann hjemme på Lørenskog!

Tirsdag var vi syv stykker som satte kursen mot palmeland, og i dag kommer ytterliggere to ivrigtapper med glattbarberte legger nedover. Vi bor i Palma Nova, en liten pueblo vest for Palma. I motsetning til nabobyen Magaluf, går det rolig for seg i Palma Nova. Her har vi kort vei til småkupert terreng langs kysten, og brutale motbakker innover i landet. BIE er lokalkjent på øya, så han har fått rollen som "resledare". I likhet med Obelix havnet han i energigryta som liten, så her er det bare å henge seg på!

 
Mira, que guapos! 

Vi startet pent med lett terreng på første turen. Etter storbyen Palma, hvor luksusbåtene skinner om kapp med sola, bar det innover i landet på smale veier. Med sol, medvind og gode sykkelkompiser er det ikke vanskelig å trives! Asfalten er som nylagt parkett, tælahiv finnes heldigvis ikke i det spanske vokabularet. Midt i landet ble det muligheter for å "vise vadorna" i bakken opp til Cura. Watto, watto! Timene går fortere på den spanske landeveien enn rundt Enebakk. Plutselig har du sykla 150 kilometer!  

   
El equipo de Noruega, Team Oslo Sportslager!

Kaffepause i sola, med tilhørende tortilla espanola, er obligatorisk på Mallorca. Med spansk valgfag fra videregående går bestillingene på halv tolv, men stemningen er god! Også til middagen kommer spanskglosene til sin rett. Merkelig nok har en av gutta bursdag hver kveld. Sporty kelnere serverer kake og synger bursdagssang av hjertens lyst! I går ble det tiramisu på BIE som fylte 40 år!

På lørdag skal vi sykle konkurranse på 167 km. med evig lange bakker underveis. Som om ikke det var nok skal ryktene ha det til at selveste Miguel Indurain stiller til start. Mens undertegnede bruker dagen på å pleie en sår hals, danser resten av gjengen rundt i fjellene. Indurain, hold høyre!

Flere oppdateringer kommer! Inntil da, hasta luego!
Tags:

Kommentarer

  •  


  •