Kongepokal i NM Duathlon 2012 - Lars Petter

Publisert 30.04.2012 11:44:15 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Søndag 29. april ble NM Duathlon arrangert av Østmarka IL i samarbeid med Grua IL på Kirkenær. Team Oslo Sportslager / Sagene IF stilte med Carl Fredrik Hagen, Jarle Wermskog og undertegnede med ambisjoner om å kjempe om kongepokalen samt ta hjem laggullet i NM.


NM Duathlon består av 10 km løping, 40 km sykling og 5 km løping igjen til slutt. Kongepokalen hadde trukket et sterkt startfelt til Kirkenær så det ville bli en hard kamp om pallplasseringene. Med bl.a. løpekongen Øystein Sylta på start var det liten tvil om at det kom til å bli satt høy fart på løpedelen og at det måtte tråkkes til på syklingen for å hente det tapte og skaffe seg en god luke ut på siste løpingen. 
 
Som forventet dro Sylta ut i et høyt tempo fra start og jeg prøvde å finne mitt eget tempo tidlig og ikke bli revet med av andre. På en 10 km er det lett å starte litt for hardt og da får man virkelig svi for det de siste 3 km. Mens Sylta gled i fra i tet løp Jarle veldig sterkt og lå alene på 3. plass gjennom hele første løpedelen. Bak han ble Carl Fredrik og jeg liggende sammen. Carl Fredrik satt et høyt og veldig jevnt tempo som var helt perfekt for meg!!! Han gjorde en kjempejobb og dro hele løpingen og plukket inn og passerte de som hadde åpnet for optimistisk. Han dro oss inn til 4 og 5. plass etter løpingen på tiden 33:25 på 10 km. Jeg har aldri løpt så bra før og en snittpuls på 184 viser at det ble presset opp mot maks (som er mellom 190 og 195 et sted). Etter løpingen var vi drøye 2 min bak Sylta.
 

Carl Fredrik foran meg og tidligere Norseman vinner Henrik Oftedal. Foto: Dag Oliver

Skiftingen gikk greit og jeg kom ut på sykkelen rett etter Carl Fredrik. Men han startet en del hardere enn meg og økte raskt luka til ca 30 sekunder. Vi passerte etter hvert Jarle og Kristian Monsen (nr 2 etter løpingen). Carl Fredrik tok igjen Sylta etter 13 km og jeg etter drøye 15. På andrerunden (av tre) begynte jeg å ta innpå Carl Fredrik igjen og etter to av tre runder hadde jeg kontakt. Jeg visste han ville bli farlig så ut på siste runden dro jeg forbi og prøvde å få en luke. Men han beit seg fast ca 20 meter bak og på slutten av runden kom han forbi igjen så jeg måtte bite tennene sammen for å utligne tempoet. Gjennom Kirkenær sentrum prøvde jeg igjen å støte over et litt teknisk parti med et par jernbane-kryssinger, men inn til skiftesonen var vi fortsatt så og si samlet. Vi passet på å overholde reglene med å ha mer enn 10 meter mellom oss til enhver tid, men det er en psykisk fordel av å ha en rygg å følge, så på den måten dro vi fordel av å kunne pushe opp tempoet siste runden. Sykkelløypa var i utgangspunktet flat og rask, men en del vind gjorde at det var hardt å holde over 40 km/t i snittfart.
 

Foto: Dag Oliver

Ut på siste løping var det som å løpe med murstein på beina første delen. Steget er dårlig, overkroppen stiv og rytmen er dårlig så følelsen blir langt fra god!! Jeg løp ut fra veksling litt før Carl Fredrik, men han tok meg raskt igjen og løp i fra direkte. Vi fikk også sekundering på at Sylta kom inn fra syklingen ca 2:20 bak (imponerende sykling!!), noe som burde være stor nok luke for 5 km løping, men vi var ikke sikre.  Halvveis på siste løping var han vel drøye 20 meter foran meg så jeg tenkte at dette var kjørt. Men så løsnet det litt og jeg begynte å ta innpå og motivasjonen fikk seg et stort løft. Med en drøy kilometer til mål tok jeg han igjen og prøvde å øke når jeg passerte for at han ikke skulle klare å utligne farta. Jeg fikk en luke og siste delen av løpingen ble knallhardt med Carl Fredrik jagende litt bak. Men det holdt inn og det ble dobbeltseier med meg 8 sekunder foran Carl Fredrik. Sylta hadde løpt veldig sterkt siste delen og kom inn kun 20 sekunder bak. 

 
Foto: Dag Oliver

Jarle kom inn på en sterk 6. plass og vi tok dermed en klar seier i lagkonkurransen!! Det ble dermed en topp dag med kongepokal, dobbeltseier og lagseier!!
 
Jeg løp med Asics DS Racer på begge løpeetappene og syklet på min nye Everest temposykkel. 
 
Resultater.

Artikkel på 3atlet.no og Drammens Tidende.


Sliten etter en veldig bra fight med Carl Fredrik. Foto: Dag Oliver


Laggullet i boks :-) Foto: Dag Oliver

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •