Langrenn - Vestmarkrunden 2010 -16 grader og 20 km

Publisert 13.01.2010 09:14:45 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Lørdag 9/1 stilte Jarle Wermskog og jeg til start i Vestmarkrunden (ca. 20 km turrenn i klassisk stil). Kulden hadde utsatt/avlyst andre renn denne helgen, men Vestmarkrunden valgte heldigvis å gjennomføre sitt arrangement.


Gradestokken i Drammen viste -20 grader på morgenen, men det var meldt varmere ved start og konkurranselysten var stor etter en lengre periode uten konkurranser.

Ved start var det -16 grader og det ble rapportert om varmere forhold i høyden. Kl. 11 startet aldersklassene under 30 år. Jarle la seg i front og styrte tempoet opp den første 2 km lange motbakken. Det gikk fort og på toppen var det kun undertegnede og Petter Berntsen fra Jutul IL som hang på. Vi byttet på å dra og det ble holdt et jevnt høyt tempo.

I høyden var det strålende vintervær med sol fra blå himmel og rim på trærne. Etter ca 40 min måtte Jarle gi en liten luke på et stakeparti. Petter benyttet da muligheten til å støte i de lange fiskebeinsbakkene opp mot Mikkelsbonn og Jarle mistet kontakten med teten. Jeg hang greit med og prøvde et støt i de siste diagonalbakkene før det tippet utfor ned mot mål. Jeg fikk en liten luke, men Petter tettet den over toppen. Ned mot mål ble det hard staking. Jeg fikk til slutt en liten luke og vant med 4 sekunder. Jarle hadde holdt et bra tempo alene og kom inn på 3. plass i klassen.
 
Jarle og jeg hadde preppet skiene med Vauhti lavfluorglider for kalde fører og Swix VR 30 festevoks. Dette fungerte veldig bra - spikerfeste og super glid!
 

" Søndagens treniingstur i Drammensmarka "


Resultatlista viser en veldig god innsats av Team Oslo Sportslager:
- Totalseier og klasseseier i M26-30 til Lars Petter Stormo.
- 3. plass i M26-30 til Jarle Wermskog.
- 1. plass i M19-20 til Carl Fredrik Hagen.
- 1. plass i M31-35 til Henrik Sollie.
 
Lars Petter Stormo
Tags:

Kommentarer

  •  


  •