Litt stang ut, men snart klaffer alt!

Publisert 22.07.2012 12:54:50 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Løpesko, Sykkel
De to siste helgene har jeg vært i Molde og syklet Norges-Cup, debutert i triathlon og syklet Valdresrittet. Formen er bra, men jeg har hatt litt stang ut, spesielt i Molde.


Forrige lørdag syklet jeg NC i Molde. Molde Challenge var et helt nytt ritt for meg. Det ble en lang kjøretur oppover på torsdagen. Fredag syklet jeg gjennom deler av løypen sammen med Øivind, Nesteby og lillebror Fiskvik. Jeg var optimist og beina kjentes veldig gode ut. Bare gledet meg til rittet mens jeg lå med beina høyt og så på Tour de France.

Race day var været og temperaturen veldig bra (eller bedre enn spådd...). Det var et sterkt startfelt. De første 7 km gikk med masterbil/politibil, før det bar oppover mot Skaret. La meg i front ganske fort. Kjørte ikke spesielt fort, men ville kontrollere gjennom noen småtrange passasjer. Det ble fort en tetgruppe på 8-9 mann. Etterhvert datt noen av. Vi kjørte en runde på 15 km 3 ganger, hvor da Skaret var høyeste punkt. Etter 3 runder kjørte vi ut på siste sløyfen som startet med slalombakken. Beina var gode! Bjørnstad, Bjerkseth og jeg lå i front og fikk en luke på bl.a. Greg Saw, Nesteby og Thoresen. Men et par km etter toppen var vi samlet igjen.

       

Videre var det lett terreng og litt småstøting her og der før vi gikk inn i den siste skikkelige bakken opp til Varden, løypens høyeste punkt. Jeg kjørte jevnt hardt fra bunnen og presset på oppover. Alle de andre, unntatt Bjørnstad, slapp. Vi fightet side om side opp til toppen. Da hadde vi fått en grei luke ned til de andre. Vi lå nå alene i tet og kjørte hardt nedover på den smale og svingete grusveien som til tider var ganske steinete. Hadde full kontroll, men så skjer det verst tenkelige!!! I siste sving før bunnen av bakken punkterer jeg på begge hjulene!:(:( Løpet er ødelagt og etter litt kommer de andre forbi meg og jeg ser de en etter en forsvinne foran meg.. Kjipt, men det er en del av gamet! Fikk etter litt tid luft i bakdekket. Trodde ikke forhjulet også hadde punktert. Men da jeg satte meg på sykkelen, fant jeg raskt ut at det også var flatt.

                          

Kom meg omsider på sykkelen igjen og tråkket det jeg hadde inn til mål. Beina var fortsatt helt kanon! Tok igjen noen ryttere og kom i mål på en dårlig 14. plass. Dessverre. Uten punktering skulle jeg gitt Bjørnstad hard kamp om seieren!!;) Neste gang...                                                                


Resultater finner du her

Strava-link finner du her


Dagen etter var jeg med på Midsund Triathlon, rett utenfor Molde. Dette var min debut i triathlon. Distansene var langt i fra normalt:
- motbakkeløp opp 570 høydemeter og så ned igjen til 40 moh. Totalt 7,3 km.
- 22 km sykling på asfalt og litt grus (måtte bruke terrengsykkel)
- 200 meter svømming til slutt med 12 grader i vannet

                                                
                                                 Godt i gang med motbakkeløpingen. 28% stigning i snitt!! 40% på det bratteste.


Mange gode med, bl.a. Morten Eilifsen, Andreas Svanebo og Teodor Peterson. Var nr. to på toppen, rett bak Eilifsen. Løp fra han nedover, men da kom Svanebo opp til meg og løp styggfort nedover. Klarte ikke holde følge i den steinet og krevende traseen. Lå som nr. 2 resten av konkurransen med klar margin ned til de andre. Merket gårsdagen litt i beina;) Sprudlet ikke akkurat av overskudd. Artig å være med på, selv om nedoverbakkeløpingen tok ekstremt på lårene!!!! Noe jeg skulle få merke uken etter og frem mot Valdresrittet.

           
            Bra med folk i Midsund.Resultater finner du her

Strava-fil finner du herRett etter triathlonen kjørte vi til hytta i Valdres og var der hele uken før Valdresrittet. Frisk fjelluft, vakre omgivelser, bra vær og mye bra trening. Lårene var derimot utrolig vonde og stein harde helt frem til fredagen. Måtte ta hensyn til dette under trenigen. Det ble mye variert trening; styrke, rulleski klassisk, motbakkeløping med staver, rolig løp og sykkel. Var litt spent på hvordan beina ville være på lørdagen da Valdresrittet ble arrangert.

         
          På vei ned fra Kruk (1582 moh) etter å ha løpt opp med staver møtte vi på disse reinsdyrene:)


Det ble som jeg fryktet. Veldig dårlige bein på lørdagen. Null trøkk og litt slow-motion-fart i motbakkene. Rittet er utrolig fint og jeg kjenner traseen veldig godt. Ut fra start var det kun diesel-lokomotivet Geir Treseng-Lien og jeg som lå foran. De andre var ikke interessert. Etterhvert fikk vi kjørt av noen gratispassasjerer og ut fra første terrengparti var vi en gruppe på rundt 9 mann. Noen mer dravillige enn andre. Beina mine hadde ikke blitt noe bedre. Hadde null problem med å henge på og ta føringer, men det ekstra trøkket var ikke der.

         
          I tet. Vakre omgivelser med Jotunheimen som bakgrunn.


I den lengste motbakken opp mot Sonjavarden og løypens høyeste punkt lå jeg i front hele veien og kjørte jevnt oppover. Ikke noe trøkk, men det var nok til at kun mr. Treseng-Lien, Vidar Mehl og Thomas Dahlsrud fulgte og vi fikk en veldig god luke nedover til de andre. Inn i andre terrengparti var Treseng-Lien først, men jeg kjørte raskt forbi han og gunnet på. Med Dahlsrud på hjul fikk vi en bra luke, som på det meste var ca 20 sek. Men med en lett avslutning de siste 15 km som nesten kun er nedover og flatt på grusvei klarte Treseng-Lien og Mehl å komme opp igjen.. Siste terrengparti måtte jeg gjøre noe for å prøve å bli kvitt noen fler. Kjørte hardt over kulene. Treseng-Lien slapp, men de to andre gutta beit seg fast på bakhjulet. Vi kjørte rulle de siste flate km-erne mot mål. Hadde ikke spurtbeina, så Mehl vant, 3. sek foran meg. Dahlsrud 1 sek bak meg igjen.

         
          Siste terrengparti


Selv om rittet er fint, så synes jeg det er for få skikkelige motbakker og for lite tøft terreng. Det skiller litt for lite. Veldig dumt at arrangørene også valgte å kutte ut stien oppom fjorårets høyeste punkt i løypen og valgte heller en lett short-cut som ikke skiller noenting. Det er enorme muligheter i Vaset-Syndin området, så håper arrangøren kan se på mulighetene for å forlenge løypen og legge inn tøffere partier!:) Hva med målgang på Ålfjell??


Resultater finner du her

Strava-fil finner du her


Tror jeg trengte dette rittet for å vekke beina litt igjen. For etter rittet og nå kjennes de veldig lette ut igjen. Neste helg venter NM maraton med Å i Heiane i Birkeland. Et bra ritt med mye terreng og mange høydemeter. Da skal det være trøkk i beina og målet er å være med å kjempe langt der fremme! Formen er der, så det gjelder å finne godfølelsen med noen intervaller og mye hvile. Overskudd er stikkordet.          
           Vakker natur og mye fin flytsti på Syndin:)

Carl Fredrik:)


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik, 24.07.2012 22:57:24
i Ramsau. Lykke til med ritt og løp du også! Og god bedring. Vi snakkes:)

Skrevet av Carl Fredrik, 24.07.2012 22:56:41
Hei, Hermann! Takk for det:) De psiverdiene jeg oppgir bruker jeg i terreng, altså ujevne og steinete stier. Sykler jeg bare asfalt eller bra grusvei med terrengsykkelen bruker jeg ofte opp mot 30 psi/2 bar. Hvis du har et hjulsett som er satt opp for tubeless, ville jeg syklet slangeløst i Birken og Grenserittet f.eks. Men hvis du ikke har det, er det like greit å sykle med slange (prøv latexslange!). Kanskje jeg blir med på Nøklevann Rundt, men det er mulig det krasjer med langrennsamling i Ra

Skrevet av Hermann, 24.07.2012 14:12:11
Hei. Flott reportasje. Jeg er ganske fersk som syklist pga langvarig løpekne så det ble ikke Bornholm i år. Jeg har tidligere hørt kroppsvekt dividert med 2, men du benytter vekt/3 med 26 hjul? Er dette på grusveier som rundt Nøklevann/Haukåsen eller på ujevne og steinete stier? Vil du anbefale slangeløst på ritt som Birken? Lykke til med neste ritt og løp. :) Blir du med på Nøklevann Rundt 6. oktober?

Skrevet av Carl Fredrik, 22.07.2012 22:10:18
Kjørte med 2223 psi med 26. Nå kjører jeg med 2627 psi. Jeg veier 66 kg. Prøv 2829 psi og føl litt på det. Evnt 2728 psi. Lykke til med ritt og ny 29sykkel. :)

Skrevet av Carl Fredrik, 22.07.2012 22:07:55
Hei! Takk for det:) Jeg kjører med Maxxis Ikon 2.2. Har brukt dette dekke i alle rittene i år (unntatt Helgøyatråkket). Kommer til å kjøre på det samme i Å i Heiane. Jeg bruker litt mer luft i 29 enn jeg gjør med 26. Grunnen til dette er at jeg kjører hardere i terrenget med 29 og kjører i hjel hjulsettene med for lite luft.

Skrevet av Arne, 22.07.2012 22:00:43
Du er sprek! hva slags dekk kjører du med? og hva velger du i Å i hEIANE? Bruker du mye luft i 29` eller kan man bruke det samme som man normalt bruker i en 26. Jeg veier 70 kg, netopp fått 29 å bruker 26 psi, men det føles litt tungt, men det er kanskje bare overganegen fra 26 til 29?

Skrevet av Chris, 22.07.2012 21:15:32
you´re the best! :)