Marcialonga 2012- Ole Jakob Nes

Publisert 01.02.2012 14:36:53 av Ole Jakob Nes
Kategorier: Generell, Langrenn

Oslo Sportslager har skjønt det, Petter Northug har skjønt det, TV 2 har skjønt det og tre tusen nordmenn har også skjønt det; den siste helgen i januar skal tilbringes på italiensk kunstsnø.
Med storheten Northug på startlista lå det i korta at interessen fra alle hold ville være ekstra stor i år. Det gir helt klart et ekstra løft når verdens beste skiløper på de tradisjonelle distansene stiller på samme startstrek som langløpseliten.
Et eventyrlig vær møtte oss da vi våknet på hotellet torsdag morgen, etter å ha ankommet Cavalese på natten. Vi var nesten alene på Lavazze og det var god plass på pizzeriaen på Excelsior.Da vi ankom Lavazze på fredag hadde Terje & co allerede rigget opp Sportslagerbilen og Sportslagerteltet, dog ikke uten høylytt krangel med den italienske mafiosoen. Det var fullt av folk, de fleste fra Norge. Det var salg av vafler, og ellers mye som minnet om en søndag i marka hjemme i Norge.

Lørdag flyttet sirkuset seg til VM stadion, og her møter eliten mosjonistene. Særlig oppsiktsvekkende var det å treffe Lukas Bauer under skitesting en tidlig formiddag. Det var bare å la seg imponere over hvordan han klatrer motbakker, selv på en rolig økt.
Tida går fort når man er ute på tur, og det er mye som skal fikses og organiseres på relativt kort tid. Man skal velge skipar, teipe trinser og håndtak, hente startnummer, planlegge næringsinntak, blande drikke og fintune servicestasjonene, mens man hele tiden ivaretar væskebalanse og prøver å samle mest mulig krefter til 70 utmattende kilometer som kommer stadig nærmere. Værmeldingene studeres nøye både med hensyn til temperatur og nedbør i dagene før løpet.

Jeg gikk i år på nye Fischer Carbonlite S-track ski med helt fersk 050S slip og 1 mm rett rill bak, og hadde en blanding av maratonglider og HF7 som ble toppet med Alfapulver. Av feste hadde jeg grønn Toko/v30 brent inn og flere tynne lag av den nye blå Rex Proline. Ski var fantastiske hele veien, men unntak av de siste kilometerne inn til og ut fra Canazei hvor det var skikkelig tørt og finkornet. En stor takk til Terje og resten av smøreteamet!

Selve rennet ble som vanlig knalltøft, men jeg fikk en god flyt ut fra start uten å bruke for mye krefter. Kom i en fin pulje, men måtte dessverre slippe denne etter ca 15 km. Ble deretter gående sammen med Lars Vingli Odseter mens vi ventet på stakemaskinen Håvard Hansen som vi visste kom jagende bakfra i spissen for en større gruppe.

Gruppa hentet oss rett før halvveis, og derfra og nedover dalen var det å bite seg fast i rygg på oksen fra Team NPRO. En etter en måtte slippe og i Predazzo var Håvard og jeg alene. Da vi nærmet oss Molina, var gruppen jeg måtte slippe før Canazei hentet inn, men jeg fikk nå merke hvordan det går når det lange stakeøktene på rulleski er fraværende gjennom sommer og høst. Det gikk ikke fort oppover jordene, og siste bakken ble forsert enda langsommere. Det ble imidlertid bare tidstap, ingen plasseringer.
Passerte mål som nummer 52 i år, og jeg er etter treningsinnsatsen fornøyd med det. Skiene var gode, dagsformen var bra og konkurransen blir betydelig hardere hvert år.

Takk til Oslo Sportslager for topp utstyr. Det innleide serviceapparatet med Tor og Cathrine Lund fungerte også optimalt, de ble bare heftet av trafikken i Predazzo eller servet de oss på 9 av 10 avtalte steder.


Tags: marcialonga, teamoslosportslager, langrenn, turrenn, langløp

Kommentarer

  •  


  •