Marcialonga 2013- Ole Jakob Nes

Publisert 01.02.2013 08:10:26 av Ole Jakob Nes
Kategorier: Generell, Langrenn
Tradisjonen tro ble siste helg i januar tilbrakt i Cavalese, og tradisjonen tro var det også i år strålende vær. Målet med reisen var selvsagt Marcialonga, og selv om treningsmengden har gått en del ned de siste par årene levde fortsatt håpet om en plassering rundt nummer 50.


Med godt over 2000 nordmenn til start og et TV2 team med ca 15 mann i sving, er hypen rundt Marcialonga stor. Flere profesjonelle team enn noen gang og enda mer fokus på ekstrem staking gjør at det stadig blir vanskeligere for oss ”vanlige mosjonister” å hevde seg. Spesielt det at jeg har særdeles få langturer gjorde meg uskikker på hva som ville skje på slutten av rennet, siden dette er dagen da man blir avslørt om man har jukset med treningen.

Fredag brukte vi oppe på Lavazze, ca 1800moh.  Forholdene var supre, selv om det pga av en del nysnø de siste dagene var forholdsvis trått. Rapportene fra Trond Holth som testet ski i renntraseen var at det som vanlig var kaldt og trått, og at skiene med finstruktur måtte vurderes.


Bildet sier vel alt om hvor fint det var på Lavaze fredagen


Lørdag valgte vi å teste ski ca 10 km fra start og inn mot runding i Canazei. Det var ca 15 minus og utrolig trå snø. Skitestene viste at både 035 og 050s slipene fungerte godt. Vi hadde på forhånd bestemt oss for å gå med feste fra start, og 2 tynne lag med blått ga spikerfeste. Det var liten slitasje inn mot Canazei, men stor slitasje fra vi passerte start på vei ”hjemover”.

Jeg valgte i år å gå på et par eldre Fischer ski med OS 035 slip. Håpet var at dette skulle gi meg en lett reise første halvdel, og at temperaturen holdt seg lav slik at skiene også var gode på slutten. Turen oppover ble langt fra lett, skiene var trå og kroppen var heller ikke 100 %.

Vi gikk på SkiGo grafitt, LF6, HF6 og FC7 pulver. Vi brant så inn V30 uten å rubbe festesonen, og la fire lag VR 40 oppå. Dette ga feste inn til Canazei, og ble så slitt av nedover akkurat som planlagt.

De siste fire milene kviknet jeg og skiene litt til. Gikk sammen med teamkompis Henrik Sollie – dette var mitt 10 renn, og over halvparten av disse har Henrik og jeg vært lokførere på Sportslagertoget nedover dalen. Også i år hadde vi med oss italienere, svensker og finner, alle disse og de vi tok igjen nedover måtte gi tapt mot vårt jevne hardkjør. Til slutt staket vi i mål som nr 66 og 68 etter å ha tatt noen løpere også i den siste lange motbakken.

Med tre biler i løypa, var det næring å få hele veien, jeg fikk i meg sportsdrikk, kaffe og cola og Red Bull på ca 15 stasjoner. Takk til både Tor og Cathrine, Erik og jentene, Trond, Anders og alle andre som var ute i løypa med drikke eller som sto og heiet.

-Ole Jakob Nes


Tags: marcialonga, langløp, italia, swixskiclassics, skiclassics,

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Anna Sofie Næss , 10.02.2013 00:58:14
Konge blogg Ole. Du er en helt.x. Regner med flere blogger fra cavalese i mange år til. Satser på godt føre på vindfjell. # grønnswix.x.