Marcialonga Er Over Og Vi Setter Fokus Mot Vasaloppet

Publisert 03.02.2009 14:20:50 av Trond Holth
Kategorier: Langrenn


Til tross for gode resultater i årets Marcialonga tror jeg at Anders og Jørgen vil slå hardt tilbake i Vasloppet og Birkebeinerrennet som snart står for tur. Les om hvordan årets tur ble.


Vi dro til Italia torsdag 22 januar og møtte resten av teamet i Milano. Vi hadde med alle guttas ski så vi var dekket for alle mulige forhold.
Det var godt vi hadde med ulike typer skipar for været ble en god del kaldere enn det prognnosene sa før vi reiste.

Vi kom sent fram så det eneste vi rakk denne kvelden var å spise middag og legge oss etter å ha smakt på den lokale grappaen.

Fredagen gikk med til å besiktige løypa og forholdene innerst i løypa ved Canazei. På ettermiddagen gjorde vi klare testskiene for testpilotene og de aktuelle parene for begge gutta.
Vi hadde litt forskjellige alternativer både med og uten klister i bånn. Det viste seg fort at det ikke var noen store forskjeller på verken glid eller feste om det var klister eller tørrvoks i bånn.Resten av kvelden gikk med på enda mere prepping av skiene.

På lørdag sendte vi testpilotene Amund og Lars Christian rundt hele løypa for å teste forholdene mens vi var på VM stadion i Val di Fiemme. Her var det stor stemning og masse nordmenn.

Natt til søndag, det vil si klokken 00.45 kom endelig Anders fra Ottepä hvor han hadde gått World-Cup renn på lørdagen. Anders var ved godt mot selv om rennet ikke gikk helt hans vei.

Rennet startet søndag klokken 08.30 og vi la et tynt lag Toko basewax med 5 lag Vauhti Morot på toppen. Dette var for å ha feste i ca 15 kilometer inntil nedoverbakkene begynte fra Canazei der løypa snur.
Gutta hadde godt feste hele den første biten og skiene begynte for alvor å gli skikkelig etter ca 25 km. Helt etter planen.

Mot slutten av løpet ble Jerry Ahrlin frytelig sterk og slo til slutt Jørgen med 9 sekunder. Anders hadde en fryktelig tung dag etter et hardt løp i Estland dagen før og ble nummer 14.

Jeg hadde også skiene til Espen Harald Bjerke. Espen Harald ville ha litt ekstra feste og gikk med Guruwax Extreme 39 klister i bånn med Vauhti Morot på toppen. Espen Harald hadde god gli hele veien, men han var omtrent den eneste av de beste som hadde feste opp siste bakken.

Svein Tore Sinnes som jober i langrennsavdelingen hos oss gikk inn til en finfin 9. plass.

Tags: marcialonga, smøretips, vasaloppet, aukland vauhti grundwax guruvax

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Niels L, 15.03.2018 00:33:17
Hei Trond. Takk for super tjeneste! Hva har utviklet seg mest siden 2009, stakeferdighetene i led 0 eller den lokale grappaen i Molina?

Skrevet av Trond, 16.02.2009 13:58:20
Skal du gå Vasaloppet, vil jeg anbefale deg en racing ski. Dette fordi de veier mindre, og har en bedre såle. De er også noe smalere foran og bak i forhold til f.eks. markaski. I et så langt løp, er det viktig å ikke måtte dra med seg ekstra vekt, og å ha optimal glid. Når det gjelder hvilket merke du bør velge, synes ikke jeg at det spiller så stor rolle. Det viktigste er at du går til en Seriøs sportsbutikk, og får målt ut et par som passer deg. Husk også å få merket av smørelommen!

Skrevet av Liv, 16.02.2009 11:47:25
Hei, jeg trenger hjelp og tips, har nemlig sagt ja til å gå vasaloppet i 2013. Og jeg eier ikke engang ski! Kunne gå på ski før i verden men er nå en 45åring småbarnsmamma i full jobb uten mye treningsgrunnlag, men jeg har fire år på meg og tenker atd ette skal jeg klare. men først trenger jeg råd om hva slags ski og støvler jeg bør ha, jeg vet jo hvordan Vasaloppet ser ut profilmessig, og vet at jeg bør trene mye armer i tillegg til skitrening, men hva slags ski/ski skal jeg satse på? Noen god