Marcialonga- Kjetil H. Dammen

Publisert 09.02.2016 08:05:44 av Kjetil Dammen
Kategorier: Generell, Langrenn
Rennet ble hardt fra start til mål. Team United Bakeries satte høy fart fra start og det sprakk opp allerede etter 2-3 km. Selv ble jeg liggende i gruppe 3, og deretter i gruppe 2 og jage teten opp til Canazei. Der var gruppa jeg lå i 50sek bak teten. Nedover til Moena klarte vi å hente inn tetgruppa.


Forholdene var gode, kunstsnø hele veien, men litt tørrere øverst i dalen, og våtere jo lengre ned og nærmere mål vi kom. Med slike forhold er det vanskelig å gardere seg for topp ski hele veien, og jeg hadde valgt ski som skulle være gode siste halvdel. Det gjorde de også, for som et knips var det tungt å bare henge med, til lett å manøvrere seg opp i feltet.

Ved skistadion i Val di Fiemme byttet jeg til lengre staver, og tapte noen plasseringer på det. Prøvde å gå meg opp i feltet igjen nedover til Molina, men det gikk for fort, var smalt, og jeg var ikke sterk nok til å avansere så mye jeg ønsket.

På vei fra Molina til siste bakken opp til Cavalese blir det alltid satt fart og det gjelder å være med her hvis man ønsker en god plassering. Jeg klarte å avansere noen få plasser og følte jeg gikk bedre enn jeg har gjort her de siste åra. Opp siste bakken handler det bare om å klare å mobilisere mest mulig, koble ut og komme seg raskest opp. Følte jeg gikk bra første halvdel og tok innpå et par løpere som lå lengre foran. Siste halvdel ble derimot tunge, og tapte igjen, men kom meg opp til en 14.plass, noe jeg er fornøyd med. Formen er bevart fra la Diagonela, og det er bare å fortsette på flyten.

Igjen gjorde teamet en bra laginnsats med 2,3,7,11 og 14.plass. Nå ligger vi i Seefeld og lader innfor helgens renn Kaiser Maximilian lauf som tar over for avlyste König Ludvig lauf.

 

Kjetil Dammen
Team Leaseplan Go  


Tags:

Kommentarer

  •  


  •