Mattis Sjøli | Endelig svar på årsak til sjukdom i høst

Publisert 20.12.2017 10:00:52 av Ragnhild
Kategorier: Langrenn

Nå er jeg endelig tilbake i trening igjen. Jeg trener ikke så veldig mye, men trapper det sakte, men sikkert opp mot normale mengder. Har fått kjørt noen korte lette i3-økter på ski, og føler meg hvert fall frisk igjen. Jeg har fått svar på siste del av prøvene fra doktoren, og de viste at jeg hadde fått en bakterieinfeksjon, mest sannsynlig under treningsleir i Spania i slutten av oktober. Infeksjonen het Campylobacter, og er en sykdom som har blitt mer vanlig med økende reiseaktivitet. Det blir vanligvis behandlet med antibiotika, men ettersom den ikke ble oppdaget tidlig nok, har kroppen ordnet opp i det selv. Det var uansett veldig greit å få et svar på hvorfor kroppen fungerte så dårlige i hele november, men fryktelig irriterende at ikke legen kunne tatt sånne prøver da jeg var der første gang. Da hadde jeg sluppet å bryte meg ned med skirenn, og jeg hadde vært i full trening i flere uker alt nå.

 

Nå håper jeg bare at kroppen kommer til å fungere normalt igjen snart, og at jeg er ferdig med uhell for denne sesongen. Forhåpentligvis kan jeg gå noen gode skirenn under NM i starten av januar. Det går veldig fort frem til den tid, og jeg er helt avhengig av at kroppen svarer godt på den treninga som skal bli lagt fremover! 

 

 Vinteren har i hvert fall kommet for fullt til Lillehammer. De siste dagene har gradestokken vist ned mot -17 grader. Da er det greit å beskytte lungene litt med en kuldemaske. Denne får du kjøpt HER. 

 

 

Nå har jeg hatt siste eksamen før jul, og gleder meg veldig til å få juleferie! Planen er å trene på Lillehammer frem til 23.desember, for så å reise hjem til mamma og pappa. Skal ha et ”comeback” på skirenn 27.desember på Gåsbu. Det blir veldig bra å få testa NM-løypene litt på forhånd. Jeg, og sikkert mange andre skiløpere i Oslo-området, håper på at det skal komme litt snø så det blir fine forhold i jula. Været ser i hvert fall ut til å bli stabilt kaldt, så vi får håpe at det kan dale litt snø fra snøkanoner i ulike skianlegg snart!

 

 

God jul!

 

 

Mattis Sjøli


Tags:

Kommentarer

  •  


  •